We zijn de hele dag al onderweg en onze chauffeur vraagt wat we nog willen zien. Het eerste wat ik roep is viewpoint! Ik ben dol op uitzichtpunten en je vindt er daarom ook genoeg op mijn website. De chauffeur moest mij/ons helaas teleurstellen, er zijn geen uitzichtpunten in de buurt. Het was nog zo’n 3 uur naar huis te rijden dus ik besloot mijn ogen te sluiten en toen ik wakker werd, waren we ineens op weg naar een dierentuin. Niet helemaal wat ik voor ogen had, bij de poort werd door de chauffeur wild uitgelegd wat we wilden en er werd naar boven gewezen. Dat is altijd goed nieuws, we reden langs de dierentuin en kwamen bij Tanjung Bajau viewpoint.

Tanjung Bajau viewpoint

De weg naar boven was heel steil en bochtig, ik zou niet aanraden dit zelf te rijden. Onze chauffeur bracht ons gelukkig heelhuids boven, met wat gegil vanuit achteren maar dat ter zijde. We kwamen boven en al snel bleek dat we de enigen waren. En ook bleek al snel dat het uitzicht echt geweldig was.

Tanjung Bajau viewpoint
Tanjung Bajau viewpoint

Overal stonden hutjes van waaruit je de zonsondergang prachtig kon zien. In totaal stonden er wel een stuk of 10 en kon je helemaal naar de punt van Tanjung Bajau lopen. Ik heb dat dan ook gedaan en omdat Tanjung Bajau echt een uitstekend stuk land is, heb je overal prachtig uitzicht. Aan de ene kant zie je de bergen van West Kalimantan en aan de andere kant het mooie strand van Tanjung Bajau.

Tanjung Bajau viewpoint

Hier kun je mij wel uren laten zitten, ik blijf dingen zien en door mijn Aardrijkskunde studie blijf ik dingen verklaren. Hoe komt die berg daar en zou het nu eb of vloed zijn? Het enige vervelende van het Tanjung Bajau viewpoint? De muggen! Je voelt dat je gewoon lek gestoken wordt, ook al had ik me net ervoor nog ingesmeerd. Maar het houdt mij niet tegen en ik blijf lekker rondlopen en genieten van het uitzicht. En natuurlijk foto’s maken, want dit wil ik natuurlijk delen op mijn website.

Sluit de avond af op het strand van Tanjung Bajau. Het is hier erg gezellig met locals en je kunt zelfs een drankje bestellen en genieten van het uitzicht. Vanaf boven heb je een geweldig uitzicht maar vanaf beneden kun je de zon nog beter zien zakken in de zee. Best of both worlds!

Na deze stop ben ik meer dan blij, een uitzichtpunt! Ik kan mijn geluk niet op en dan ook nog zo’n mooie zonsondergang zien. We moeten nog een uur of 2 rijden en we zijn allemaal erg moe en dommelen al snel weg. Het was een prachtige afsluiting van de dag!

Praktische informatie:

  • Zorg dat je je goed insmeert met antimuggenzalf.
  • De beste tijd om het Tanjung Bajau viewpoint te bezoeken is met zonsondergang tussen 17:00 en 18:00.
  • Zorg wel dat je voor het echt donker word beneden bent, de weg is bochtig en er is geen straatverlichting.
  • Navigeer richting Tanjung Bajau hotel en vraag bij de slagboom naar het uitzichtpunt.
  • Adres Tanjung Bajau Hotel: Jalan Raya Pasir Panjang, Sedau, Singkawang Sel., Kota Singkawang, Kalimantan Barat 79163, Indonesië

Disclaimer: Ik bezocht West Kalimantan op uitnodiging van Discover West Kalimantan. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij Tanjung Bajau viewpoint ook niet overslaan tijdens jouw reis door West Kalimantan? Ben jij net zo dol op uitzichtpunten als ik? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ Sta op de evenaar in Pontianak

– 5 bezienswaardigheden in Pontianak

~ Mount Bromo

Bewaren op Pinterest?

23 gedachten over “Tanjung Bajau viewpoint: kijk over West Kalimantan”

  1. Ik ben zelf een keer naar Indonesië geweest, Bali, Java, Flores. Prachtige natuur maar helaas niet mijn land. Voel me er niet thuis in de cultuur Herinner me wel prachtig uitzichtpunt op NW Bali.

  2. Als ik het goed begrijp wist de chauffeur dus dat er een viewpoint vlakbij de dierentuin was? Tof dat hij jullie daar naartoe bracht. En mooie foto’s heb je er gemaakt zeg! Het perfecte einde van de dag.

  3. Ooh, ik ben gek op Indonesië… En die zonsondergangen zijn daar altijd betoverend! In Kalimantan ben ik nog niet geweest, maar wel op het maleisische gedeelte van Borneo. Redenen te over om nog een keer terug te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge