Iedereen is er wel eens geweest, zou je denken, het Drielandenpunt! Tot een aantal weken geleden was ik hier echter nog nooit geweest, schande. Ik heb ooit geprobeerd om hier te komen met het openbaar vervoer maar de bus bleek een andere route te rijden en zo belandde ik toen in Aken, Duitsland. Deze keer gingen we dus met de auto en kon er niets mis gaan!

Het Drielandenpunt bevindt zich op de Vaalserberg, tevens de hoogste berg van Nederland. Of eigenlijk heuvel, want met 322 meter kun je het officieel geen berg noemen. Na het parkeren van de auto kwamen we dan ook eerst op het hoogste punt van Nederland, aangeduid met deze drie pilaren. Erg leuk en daar wilde ik natuurlijk mee op de foto.

Eenmaal verder gelopen begon de teleurstelling. Bij het echte punt waar de drie landen elkaar ontmoeten lijkt het wel alsof er een artiest staat. Je ziet een hoop mensen eromheen en je hebt geen idee waar ze naar kijken, want er staat zoveel mensen dat je het niet kunt zien. Ik heb mij eventjes naar voren proberen te dringen, maar er stond een heuse rij voor foto’s. Zoals je kunt zien, heb ik dan ook geen enkele foto kunnen scoren zonder andere mensen erop. Misschien dat wij op het verkeerde moment bij het Drielandenpunt waren maar dit vond ik echt een domper. Ook de drie vlaggen naast elkaar waren constant “bezet” door mensen.

Drielandenpunt

We zagen naast het punt een uitzichttoren en besloten daar omhoog te gaan. De Boudewijntoren beschikt gelukkig over een lift dus we waren snel boven. En toen was mijn dag weer goed! Wat een mooi uitzicht, je kunt echt gigantisch ver kijken. Ik moet wel toegeven dat wij een prachtige dag hadden uitgekozen qua weer. Maar het uitzicht is echt alles waard. Het Drielandenpunt beneden wat ik zo vond tegenvallen, was ik in no-time vergeten. De lift in de Boudewijntoren brengt je vanaf de grond zo’n 50 meter hoog, dus samen met de 322 meter zit je op zo’n 372 meter hoogte. Dat is echt enorm hoog!

Drielandenpunt

Het bijzondere is dat je de verschillende landen kunt herkennen. De rood-witte windmolens in Duitsland en de prachtige oude gebouwen in België. Wij hebben hier heerlijk kunnen genieten van het uitzicht en daalden toen weer af naar beneden omdat we nog naar huis moesten rijden.

Drielandenpunt

Overigens is er naast het beklimmen van de toren nog veel meer te doen op de Vaalserberg. Je kunt jezelf uitdagen en proberen het doolhof uit te komen. Ook kun je hier in verschillende restaurants en cafés genieten van een Limburgse vlaai. Kortom voor iedereen is er wel wat leuks te beleven. In de omgeving van de Vaalserberg kun je ook goed wandelen, meer over wandelen en routes vind je op VVV Limburg.

Praktische informatie:

 • De Boudewijntoren is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00.
 • De entree bedraagt €3,00 voor een volwassene en kinderen zijn gratis.
 • Je kunt met de lift naar boven maar je kunt ook met de trap.
 • Bovenop de Vaalserberg kun je parkeren voor een vast bedrag van €2. Let op! Dit moet je contant in de slagboom gooien, dus zorg dat je een €2 muntstuk bij je hebt.

Ben jij wel eens op het Drielandenpunt geweest? Vond jij het tegenvallen of vond je het gaaf? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Limburg?

~ Ontdek Zuid-Limburg per scooter

– Vakantie in eigen land Valkenburg

~ Hotel tip Maastricht

Bewaren op Pinterest?

22 gedachten over “Drielandenpunt: tegenvaller maar toch gaaf!”

 1. Gelukkig maakt het uitzicht vanaf de toren veel goed. Wel jammer, dat het zo mega druk was op het drie landenpunt zelf. Wel leuk om geweest te zijn en fijn dat het goed te combineren is met andere bezienswaardigheden en uitstapjes, dan kun je er een leuk dagje van maken!

 2. Wij waren er afgelopen zomer…niet zo druk als bij jou, gelukkig! De kinderen vonden het bijzonder dat ze zò van het ene land in het andere waren.

 3. Ik ben er eens geweest als kind, want mijn oma woonde daar in de buurt. Kan me er eerlijk gezegd weinig meer van herinneren, maar aan jouw foto’s te zien is het uitzicht vanaf de toren super mooi! 🙂

 4. De vlaggen zijn inderdaad een beetje een kermis, maar de omgeving is een prachtig gebied om te wandelen!

  Als kind vond ik het vooral tof dat ik in drie landen tegelijk kon zijn – als een soort twister.

 5. Moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit geweest ben. Zoals je beschrijft is het precies zoals ik het me voorstel.Heel veel mensen voor de vlaggen en verder niet veel . Het uitzicht is wel prachtig!!!
  Leuk artikel

 6. Idd dat is een flinke domper. Toch wil ik er ooit nog is staan. Gewoon om er gestaan te hebben ofzo. Dat uitzicht maakt dan idd alles goed. Heerlijk om dan zo te kunnen genieten.

 7. haha, precies hetzelfde gevoel had ik toen wij er waren. Ik had me er toch iets meer van voorgesteld. Bij ons miezerde het ook nog, dus we hebben de omgeving niet eens meer verkend maar het is niet een plek waar ik snel nog eens heen zou gaan 😉 En ja, te veel japanners die totaal geen oog hebben voor andere camera’s

 8. Wat fijn dat je zulk lekker weer had en zo van het uitzicht kon genieten! Jammer dat het bij ’t echte punt zo druk was.. ik was hier jaaaaren geleden, als kind, maar in mijn beleving was het er toen heel rustig. Misschien nog eens ooit terug gaan. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge