Een nachtje weg naar Zuid-Limburg was een extraatje deze vakantie. We gingen een nachtje naar Mechelen en hebben de omgeving eens goed verkend. In eerste instantie wilden wij dit doen per E-bike, maar toen we bij de verhuurder aankwamen waren alle fietsen al verhuurd. De andere optie was een scooter huren. Toen gingen wij Zuid-Limburg ontdekken per scooter! In deze blog ga ik vertellen over het scooteren door Zuid-Limburg en geef ik een aantal tips in de omgeving die je echt niet mag missen.

Zuid-Limburg ontdekken

Allereerst wil ik jullie meegeven dat je deze omgeving ook goed per fiets, auto of motor kunt ontdekken. En natuurlijk kun je hier ook prachtig wandelen en zo meer van Zuid-Limburg ontdekken. Wij wilden veel zien in één dag en kozen daarom voor de scooter. Het belangrijkste daarbij is dat je in België en Duitsland wel een helm moet dragen, ook bij een blauw kenteken. Vermijd de grens dus en wil je naar het Drielandenpunt, doe dat dan met de auto, fiets of bus.

Uitzichtpunt Gulperberg

Tijdens het scooter rijden kom je prachtige uitzichten tegen en naast het letten op de weg mag je daar natuurlijk ook van genieten. Wij waren helemaal niet van plan om naar de Gulperberg te gaan, we zagen een bordje langs de weg met een uitzichtpunt en besloten af te slaan. Deze 14% berg kon onze scooter nog maar net aan en eenmaal boven hadden we geen spijt van het spontane besluit. Kijk nou eens wat een prachtig uitzicht! Zuid-Limburg ontdekken is toch geweldig? Hier vind je een aantal picknickbankjes en dus hebben we hier heerlijk onze lunch gegeten. Een tip is om lekker broodjes te smeren en deze mee te nemen, zo kun je waar je ook maar wilt genieten van een lunch met een uitzicht. Meer uitzichtpunten kun je hier vinden.

Vlaai eten bij Kasteel Schaloen

Zuid-Limburg ontdekken is natuurlijk niet compleet zonder een Limburgse vlaai. En waar kun je die beter eten dan bij Kasteel Schaloen? Je zit langs de slotgracht te genieten van een vlaai en van een prachtig uitzicht. Dit kasteel wordt bewoond sinds 1381 en is sinds een aantal jaar een vakantiehuis. Dus als je echt op een unieke locatie wilt overnachten, dan kun je hier terecht. Het kasteel ligt in Oud-Valkenburg en is dus goed te combineren met een bezoekje aan Valkenburg aan de Geul.

Watermolens in Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg vind je veel oude watermolens, sommige nog in gebruik andere zijn tegenwoordig een vakantiehuis. Vaak vind je langs de fietspaden bordjes van een watermolen en kun je even van jouw route afwijken. Het kan ook zomaar zo zijn dat jij verblijft in een vakantiehuis dat een watermolen is. Een leuke tip is de watermolen in Gulpen, dit is tegenwoordig een pannenkoekenhuis. Hier kun je dus even stoppen en genieten van een pannenkoek of een Limburgse vlaai en ondertussen kun je de watermolen even bekijken.

Kasteel Wittem

Net als Kasteel Schaloen is Kasteel Wittem een plaatje om te zien. Als je zin hebt om uitgebreid te gaan lunchen of dineren kun je hier terecht. Ook hier kun je tegenwoordig overnachten en heb je een unieke plek om te slapen. De kasteeltuinen zijn goed onderhouden en zijn het zeker waard om even door te struinen. Een mooie plek om even een tussenstop te maken.

Kortom wij hebben een prachtige route gereden door Zuid-Limburg en hebben zo deze regio mogen ontdekken. Natuurlijk zijn wij op meer plekken geweest zoals: Valkenburg, Drielandenpunt en de Vaalserberg maar daar later meer over.

Praktische informatie: Zuid-Limburg ontdekken

  • Zorg dat je ten alle tijden je rijbewijs bij je draagt als je aan het scooter rijden bent.
  • In België en Duitsland is het dragen van een helm verplicht, ook bij een blauw kenteken. Dus vermijd de grens!
  • Voor het huren van een scooter is borg nodig, deze moet vaak in cash betaalt worden dus zorg dat je dit bij je hebt.
  • Rijd voorzichtig en niet te snel.

Wil jij Zuid-Limburg ontdekken op de scooter? Of lijkt het jou helemaal niks? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Limburg?

~ Vakantie in eigen land Valkenburg.

– Stroomtrein in Limburg

~ Drie landenpunt: tegenvaller

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Het mooie Zuid-Limburg ontdekken per scooter”

  1. Ohhh wat leuk! En lekker dicht bij huis. 😉 Jeugdherinneringen trouwens als ik deze foto’s zo zie, want mijn oma woonde in Zuid-Limburg dus gingen overal in de omgeving vlaai eten toen ik klein was ;p

  2. ik en me vrouw willen graag een route doen op de snorscooter in Zuid-Limburg dus mooie plekjes dus denk dat het deze routen woord me dochtertje is dan bij biologische moeder dus dan alle tijd om die rit te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge