Je bent een dagje of weekendje in Schiedam en wilt genieten van een lekker ontbijt, lunch of gebakje. Kies dan voor de Beurs in Schiedam! In dit leuke tentje kun je genieten van lekker en lokaal eten.

Locatie

Alleen de locatie is eigenlijk al de moeite waard, aan de Lange Haven en naast de prachtige bibliotheek. ’s Zomers kun je heerlijk buiten zitten en genieten van alle mensen die langskomen. Maar ook als je binnen zit, kijk je je ogen uit. De Beurs in Schiedam is hip en modern ingericht, maar in een geheel eigen stijl. Het leuke is dat ik hier iedere week wel langs fiets, maar er tot voor kort nog nooit was geweest. Nu zal ik vaker even langswippen voor een lekkere kop thee met taart of om eventjes te werken. Je hebt namelijk super goede Wifi in de Beurs en je kunt er dus ook makkelijk werken. Er zitten ook vaak mensen die met een laptop aan het werk zijn.

De keuze is reuze!

Je kunt hier genieten van een ontbijtje, van croissantjes tot Griekse yoghurt. Maar ook kun je hier lunchen, net zoals ik met een Croque Monsieur. Dan is het nog niet klaar, want je kunt ook nog dineren of een high tea doen. Je hebt dus eigenlijk altijd wel een reden om bij de Beurs binnen te lopen. Het leuke is dat ze ook genoeg hebben speciaal voor kinderen en ook een speciale kinderhoek hebben. Verder zijn veel producten biologisch en/of lokaal, maar het belangrijkste: alles is altijd vers!

Lokaal gebrande koffie

Zelf ben ik absoluut NIET gek op koffie, maar iedereen die hier de koffie drinkt is er gek op. Dus natuurlijk moet ik dit even aanhalen. De koffie wordt namelijk in de kelder van de Beurs gebrand, een kleinschalige koffiebranderij genaamd Schiedams Gebrand. Voor de echte koffieliefhebbers onder ons moet dit toch geweldig klinken? Iedereen die van koffie houdt is hier echt super enthousiast over.

Mijn ervaring

Al maanden fiets ik steeds langs de Beurs, maar nooit ging ik naar binnen. Ik zou niet weten waarom. Laatst, op een mooie zondagmiddag, was het tijd voor mijn ontgroening. Tussen de gezellige drukte zochten wij een plekje en kozen iets lekkers. Ik was meteen verkocht toen ik de Croque Monsieur zag, dus de keuze was niet moeilijk. De Croque Monsieur was mooi opgediend en zag er lekker uit. En ik kan je vertellen, zo smaakte het ook. Heerlijk, je proeft dat het geen standaard Croque Monsieur is maar een huisgemaakte. Hmmmm, naast het eten was het personeel ook erg vriendelijk. Kortom, er volgen nog vele keren dat ik naar binnen wip bij de Beurs.

Praktische informatie De Beurs in Schiedam: 

  • De Beurs in Schiedam is open van dinsdag t/m zondag van 10.00 t/m 17.00.
  • Het adres is: Dam 2, 3111BD Schiedam.
  • Alle informatie vind je op de website van de Beurs in Schiedam.

Zou jij bij de Beurs in Schiedam gaan eten? Vind jij lokaal eten ook lekker? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Schiedam?

~ Wandel de historische molenroute

– De Fluisterboot door Schiedam

~ Beklim de Sint Janskerk

26 gedachten over “Hotspot: Lokaal en vers eten bij de Beurs in Schiedam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge