Een prachtig land in Zuidoost Azië: Vietnam. Je kunt natuurlijk met je backpack op naar Vietnam afreizen, maar een klein beetje voorbereiding is misschien wel fijn. Daarom deel ik vandaag alle praktische informatie voor Vietnam die jij nodig hebt!

Visum voor Vietnam

Net als in veel andere Aziatische landen heb je in Vietnam een visum nodig. De makkelijkste manier is een visum on arrival aanvragen voor jouw vertrek. Je kunt dan het land gewoon bij aankomst in en blijven zolang jouw visum geldig is. Een visum on arrival voor Vietnam kun je makkelijk online regelen voor maar €19,95. Een maand of drie maanden is de keuze, voor een mooie rondreis is één maand natuurlijk genoeg.

Praktische informatie Vietnam

Vliegen naar Vietnam

Het makkelijkst en goedkoopst is om te vliegen naar Ho Chi Minstad, vanuit hier kun je dan aan jouw rondreis door Vietnam beginnen. Vaak is vliegen met een tussenstop op Kuala Lumpur of Hong Kong de beste optie om naar Vietnam te vliegen. Je bent dan zo’n 15 uur onderweg in totaal. Een retourtje buiten het hoogseizoen heb je al gauw voor €400/500 euro. In het hoogseizoen lopen de prijzen helaas op tot zo’n €700/800 euro per persoon.

Op zoek naar een rondreis door Vietnam? Vind een overzicht van de beste specialisten op Azie.nl

Praktische informatie Vietnam

Accommodaties in Vietnam

Vietnam is natuurlijk een backpackersparadijs, voor nog geen €10 euro per nacht kun je al overnachten in een goed verzorgd hostel. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jezelf te verwennen, voor zo’n €30 euro per nacht kun je namelijk al overnachten in een 3-sterrenhotel inclusief ontbijt. De meeste accommodaties kun je gewoon online van te voren boeken, maar er is vaak ook nog wel plek als je last minute op zoek gaat.

Praktische informatie Vietnam

Vervoer: praktische informatie Vietnam

Eén van de redenen waarom Vietnam zo’n populaire bestemming is; de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van vervoer. Je kunt per trein, bus, auto of vliegtuig jezelf makkelijk verplaatsen binnen het land. Het vervoer binnen Vietnam is ook erg goedkoop, vooral als je per bus reist. Ook kun je per motor reizen, ik rijd persoonlijk geen motor dus dat is niet aan mij besteed, maar wel een leuke manier om het land te verkennen.

Betalen in Vietnam

In Vietnam betalen ze met de Vietnamese dong. Je kunt het best meteen bij aankomst op de luchthaven contant geld opnemen. In de meeste winkels en restaurants kun je namelijk alleen contant betalen. Het handigst is om dan meteen de maximale limiet van 2 miljoen Dong op te nemen. In grote ketens of winkels kun je vaak ook in Amerikaanse dollars betalen. In veel andere winkels staan de prijzen wel in dollars genoteerd, maar je moet dan wel in Vietnamese Dong betalen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Gastblog geschreven door: Matthieu

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Vietnam? Welke tips neem jij mee als jij naar Vietnam gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Vietnam?
~ Vietnam verkennen per motor

Meer Azië?

~ DOEN: Nachttrein in Thailand

~ Sta op de evenaar!

19 gedachten over “Praktische informatie Vietnam: visum, betalen en meer”

  1. Wat een handige tips. Vietnam staat op dit moment nog niet op mijn lijstje, maar het lijkt mij wel een mooi land om doorheen te reizen. Wat handig dat je van te voren je visum gewoon online kunt regelen. Dan weet je ook zeker dat het direct goed komt.

  2. Eigenlijk alles buiten het betalen in Vietnam wist ik al. Betalen verschilt zo per land en dan is het handig om te weten hoe het daar werkt. Zelf zou ik het wel per motor willen ontdekken. Eerst even mijn rijbewijs halen haha.

  3. Handig voor als je naar Vietnam gaat! Ik weet niet of het nog steeds zo is, maar ik kan me herinneren dat je ook nog bij het verlaten van Vietnam iets moest betalen….we hadden net alle Dong opgemaakt en alleen nog dollars die verkleurd waren doordat ze nat waren geworden….niemand wilde ze hebben ….totdat ik uiteindelijk heel veel dollers bood voor net genoeg Dong….konden we gelukkig door de douane ?
    Martin onlangs geplaatst…Thaise mosselen, als de R in het seizoen zitMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge