Vooral veel backpackers in Azië maken gebruik van de nachttrein. Toen wij naar Thailand gingen, hebben we lang getwijfeld of wij de nachttrein zouden nemen of niet. Soms hoor je horrorverhalen, maar andere mensen zijn laaiend enthousiast. De enige manier om het antwoord te krijgen is natuurlijk zelf gaan! Vandaag vertel ik over onze ervaring met de nachttrein in Thailand!

Nachttrein in Thailand

Voorbereiding

Het belangrijkste is om te kijken, past een nachttrein in jouw route of niet? Je kunt dit natuurlijk ook ter plekke bekijken, maar van te voren kun je het uitzoeken via 12 Go Asia. Op deze website vind je letterlijk alle treinen en nachttreinen die er op een traject rijden. Zo kwamen wij erachter dat het voor ons handig was om van Bangkok naar Chiang Mai de nachttrein te nemen. Een treinticket verschilt per klasse, traject en trein. Wij moesten zo’n €25 per persoon betalen voor een enkeltje tweede klasse van Bangkok naar Chiang Mai. Via 12 Go Asia kun je ook alvast een kaartje bestellen en deze dan ophalen bij het kantoor op de dag van vertrek. Ook kun je zelf naar het station gaan, er bestaat dan wel een kans dat er geen plekken meer zijn.

De dag van vertrek

Het leuke van de treinrit is alles eromheen. Je komt aan op het station en het krioelt er van de mensen. Zo zie je gezinnen met gigantisch veel bagage en zo zie je een man met niets meer dan een plastic zakje. Het is alleen al leuk om een aantal uur voor de trein vertrekt aanwezig te zijn op het station. Zeker in Bangkok is het station groot en je kunt hier je ogen uit kijken. Er wordt aangeraden ongeveer 30 minuten voor vertrek op het station aanwezig te zijn. Dit is ook wel nodig want door de chaos en vele indrukken kan het even duren voor je de trein gevonden hebt. Wij zagen dat de trein was aangekomen en gingen op zoek naar het perron. Het ging gebeuren, de nachttrein in Thailand was een feit. De trein die we aantroffen was meer dan verwacht.

Nachttrein in Thailand
Nachttrein in Thailand

De trein

Super luxe, overal airco en de coupé was groot. Toen we aankwamen waren de banken nog omhoog en kon je lekker zitten met zijn tweeën tegenover elkaar. We hebben een tijdje zitten kaarten en toen besloot ik op ontdekking te gaan. Voorin de trein was een café/restaurant aanwezig. Daar hebben we wat lekkers te eten kunnen halen (nasi goreng) en een lekker sapje. We hadden hier niet op gerekend, en hadden dus veel te veel eten meegenomen om te overleven, nergens voor nodig! Toen de avond viel, kwam het personeel van de trein om de bedden op te maken. Ik heb nog even heerlijk uit het raam liggen kijken en toen was het tijd om te slapen. Weltrusten!

Nachttrein in Thailand

Wakker worden in een prachtige omgeving

Ik werd vroeg wakker, maar al snel was ik blij dat ik vroeg wakker werd. De nachttrein in Thailand had ons inmiddels in een prachtig nationaal park gebracht: Doi Khun Tan. De mooiste uitzichten en jungles zagen we voorbij komen. Het leuke is, de trein rijdt hier maar zo’n 30 kilometer per uur. Je kunt dus echt genieten van de omgeving en die is het genieten zeker waard!

De nachttrein: DOEN!

In ons geval was het zeker geslaagd om de nachttrein in Thailand te nemen. Van de horror verhalen is in Thailand in ieder geval niets waar. De treinen zijn schoon en de rit is fijn. En aan luxe is er zeker geen gebrek!

Praktische informatie nachttrein Thailand:

 • Neem voldoende water mee of contant geld om aan boord water te kopen.
 • Zorg dat je verschillende lagen kleding in je rugzak hebt. Het opendoen van je koffer/backpack is onhandig in het gangpad.
 • Een oogmasker is handig, de lichten gaan maar een paar uur uit en zo kun je nog wel voldoende slapen.
 • Reis je met zijn tweeën? Kies dan twee bedden boven elkaar, zo kun je samen op de bank zitten en bijvoorbeeld spelletjes doen.

Zou jij de nachttrein in Thailand nemen? Heb jij wel eens met een nachttrein gereisd? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Thailand?

~ Doi Suthep: tempel met uitzicht

~ Wat te doen in Bangkok 8x

Bewaren op Pinterest?

20 gedachten over “DOEN: De nachttrein in Thailand nemen!”

 1. Ik vind het ook ideaal om met de nachttrein te reizen. Je betaald voor je reis en voor je nachtverblijf 1 bedrag en het scheelt je ook nog eens in tijd. Als je echt niet kan slapen heb je misschien een hangdagje de volgende dag maar ik kan altijd prima slapen en duik er anders de volgende avond maar iets vroeger in. Fijn dat het je meegevallen is!!
  Jacomijn Heupink onlangs geplaatst…Fietsen langs de Westkust van Zweden #KattegattledenMy Profile

 2. Ik denk alweer 20 jaar geleden heb ik ook een nacht gereisd met deze nachttrein. Alleen heb ik het niet positief ervaren. De hele coupé zat onder de kakkerlakken, echt dus geen oog dicht gedaan. Maar de aankomst in het park maakte alles goed, wat is het daar mooi!
  Yolanda onlangs geplaatst…November 2017 maandkalenderMy Profile

 3. Ik heb helaas een iets mindere ervaring met de nachttrein van Surat Thani naar Bangkok. We hadden ruim 3 uur vertraging waardoor ik mijn aansluiting naar Kanchanaburi miste. Dat was echt balen en ik ben daardoor 24 uur onderweg geweest. Ik was kapot. Vliegen was achteraf toch een beter idee geweest. Overigens heb ik wel goede ervaringen met de nachttreinen in Vietnam en China.

 4. Zó herkenbaar, zó leuk en zeker de moeite waard. In eerste instantie niet zo mijn ding, maar ik raad het iedereen aan. Vooral de trein van Bangkok naar Chiang Mai is netjes en nieuw. Terug wat primitiever allemaal 😉

 5. Ondanks dat de nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok een prima nachttrein is zijn wij toch echt geen fan van nachttreinen. We reizen liever overdag, als we ook kunnen genieten van het uitzicht. Slapen doen we in zo’n trein namelijk toch niet, haha.. we zijn er gewoon niet voor gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge