Bali is een tof eiland om te bezoek en de meeste mensen bezoeken Bali ook langer dan een paar dagen. Dan wil je natuurlijk weten, hoe werkt het met het vervoer op Bali. Wat zijn de kosten en welke vervoersmiddelen zou ik aanraden? Na ruim vier weken op het eiland tijdens mijn laatste bezoek in 2018, heb ik alle nodige informatie op een rijtje gezet. Inmiddels heb ik een update gemaakt in 2023.

Scooter – €5 per dag of €1 per rit

De meeste toeristen denken meteen aan een scooter, je kunt een scooter al huren voor €5 euro per dag. Zelf ben ik hier geen voorstander van, omdat het officieel niet mag. De scooters op Bali hebben zoveel CC dat ze in Nederland onder motoren vallen. Bij controle kan je dus een boete krijgen en dat kan soms tot wel €50 euro per keer oplopen. Daarom is mijn tip voor kleine stukjes huur een chauffeur met scooter. Via Grab kun je een scooter met chauffeur regelen. Dit gebruikten wij voornamelijk voor kleine stukjes van het hotel naar het strand en dergelijke. Meestal kost dit rond de €1,00 per ritje. De Balinezen kennen de weg en je hoeft alleen maar achterop te zitten.

Grab op Bali

Taxi – ongeveer €8-12 per rit

Een taxi is natuurlijk een handige methode om jezelf te verplaatsen. Ook een taxi kan je eenvoudig via Grab regelen maar andere mogelijkheden zijn Uber of Bluebird. Andere taxi’s zijn over het algemeen niet aan te raden. Ga je op pad met een taxi? Zorg dan dat je van te voren een prijs afspreekt, met apps zoals Grab en Uber is dat eenvoudig. Stap je op straat in een taxi spreek dan een prijs af voordat je vertrekt. Een taxi is handig voor ritten tussen de 30 tot 60 minuten. Voor kortere stukken is vaak een scooter handig want anders sta je constant in de file. Een taxi is voornamelijk handig wanneer je met veel spullen op pad gaat, zo kon een trolley koffer gemakkelijk achterin de taxi.

Wil je mij bedanken voor alle gratis blogs en tips? Dat kan door middel van een lekker kopje thee!

Bus – €7 per dag

Zelf heb ik niet veel ervaring met de lokale bussen op Bali. De bus is een goed idee voor lange afstanden maar is helaas niet betrouwbaar. Als je ergens op een bepaalde tijd moet zijn, dan is de bus niet handig. Voor lange stukken naar Kuta, Ubud, Lovina en Sanur is de Kura-Kura bus een goede aanbieder. Voor €7 euro per dag mag je de hele dag gebruik maken van de bussen. Houd er dus wel rekening mee dat ze niet altijd op tijd vertrekken en dat je op Bali veel in de file komt te staan, zeker in het zuiden.

Fiets – €2 per dag

Ga je een dagje naar Ubud en wil je veel van de omgeving zien? Dan is een fiets huren handig. Afhankelijk van de plek waar je verblijft kun je goed fietsen en zo verschillende bezienswaardigheden ontdekken. Zelf ben ik hier niet echt de grootste fan van omdat het verkeer op Bali niet altijd even veilig is om te fietsen. Er zijn weinig fietspaden en automobilisten houden weinig rekening met fietsers.

wat te doen op Bali
Vervoer op Bali

Privé chauffeur als vervoer op Bali – vanaf €40 per dag

Voor de meeste gelegenheden vind ik een privé chauffeur de ideale manier van vervoer op Bali. Inmiddels heb ik een fijne chauffeur, Nyoman Adik, ontdekt die ik altijd een bericht kan sturen. De prijs is vaak afhankelijk van de locatie waar je verblijft. Vanuit Legian is het vanaf €40 euro per dag. Met twee of meer personen is dit een stuk goedkoper ten opzichte van meerdere taxi’s nemen. Onderweg vertelt de chauffeur van alles over de omgeving en bij de bezienswaardigheden kan hij helpen met het kopen van een entreeticket of iets dergelijks. Zelf vind ik het heerlijk om mezelf zo te verplaatsen over het eiland. En hij kan foto’s maken en soms ook met jou op de foto gaan.

Mijn persoonlijke tips met vervoer op Bali

Eigenlijk heb ik verschillende favoriete voor verschillende activiteiten en redenen om jezelf te verplaatsen:

 • Verplaatsen naar een ander dorp of stad met alle spullen? Neem een taxi.
 • Vanuit je hotel naar een restaurant, het strand of een bezienswaardigheid in de buurt? Huur een scooter met chauffeur via Grab
 • Wil je verschillende bezienswaardigheden in één dag bezoeken met twee of meer personen? Kies voor een privé chauffeur voor de hele dag.
 • Heb je een aantal uur in een stad en wil je veel ontdekken? Huur een fiets.

Welk vervoer op Bali spreekt jou het meest aan? Welke vervoersmiddelen vind jij fijn om te gebruiken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bali?

~ 45 tips om te doen op Bali

Grab vervoer op Bali

~ Accommodatie Ubud

Bewaren op Pinterest?

18 gedachten over “Vervoer op Bali: kosten van scooter, taxi en privé chauffeur”

 1. Ik ben totaal niet bekend met Bali en zou dus eerder voor een privé chauffeur gaan in de hoop dat zo’n iemand je dan ook wat meer bijzondere plekjes laat zien.

 2. Leuk en herkenbaar artikel! Afgelopen december was ik namelijk ook in Bali! Wij kenden iemand die daar woonde en diegene was ook onze privé chauffeur als we langere ritten gingen maken. Verder hebben we toch af en toe een scooter gepakt (ook daarmee trouwens vaak vast gestaan in het verkeer in Kuta, haha, zo druk!) en de taxi. De taxi vond ik handig voor als je korte ritjes wilde maken en vond een privé chauffeur echt wel een aanrader voor de lange ritten in de warmte! Wij waren zelf ook nog op Lombok en daar hebben we alles per scooter gedaan, was echt ideaal en het is daar een stuk minder druk.

  1. Leuk om te horen, het is inderdaad vooral voor de langere stukken! Dan kun je lekker relaxt zitten en voor korte stukken in de steden is een taxi gewoon goed. Klinkt gaaf, ik ben zelf alleen niet echt fan van een scooter rijden, ik kan het niet echt goed.

 3. Heel handige blog. Ik heb zelf in het buitenland ook privé chauffeurs waar ik mee reis. Ik ga nooit met de bus of trein.
  Ik wilde altijd al een keertje naar Bali.

 4. Voordat we ons kindje kregen gingen we een keer per jaar naar Indonesië (voor een tour met privé-chauffeur) en eindigden we de laatste 2/3 weken op Bali. Heerlijk. Ook daar bijna altijd een privé-chauffeur in de arm genomen. Fijn voor ons (steeds hetzelfde gezicht) en fijn voor hen (meer inkomsten). Ik zou het nu niet anders doen. Al denk ik dat het sinds 2009 (nóg) een stuk drukker is geworden dan ooit…

  1. Ja snap ik! Het is wel echt afhankelijk van het seizoen heb ik gemerkt. Ik ben er in 2016 in augustus geweest en dat was echt extreem druk, overal in de rij en mensen. Maar in 2018 ben ik er in november geweest, dat was echt genieten! Nergens toeristen en overal de enige!

 5. Bedankt voor de handige vervoerstips op Bali. Hopelijk wordt dit onze volgende vakantiebestemming, als reizen weer mogelijk is. Wij hebben een groot gezin, dus ik denk dat wij afhankelijk zouden zijn van taxibus vervoer of van een privéchauffeur met een grotere bus. Het is goed om te lezen dat er meerdere opties zijn, dus we komen er vast wel uit.

 6. Electric scooters are for everyone – and rightly so. The best scooter for heavy adults are a unit for everybody. As directed by the United Nations, when you buy a heavy scooter for yourself, you must know its advantages and disadvantages. It can use both small and large.

 7. Hallo, wij reizen in januari naar Bali. We zijn ons nu aan het voorbereiden en een van de punten was het vervoer. Ook wij willen het eiland verkennen met een prive chauffeur. Ik heb de link gevolgd die jij genoemd heb, alleen vind ik geen informatie over Bali.
  Heb jij nog andere tips om een prive chauffeur te regelen?
  Onze vlucht landt laat in de avond op Bali, vervolgens hebben we 2 nachten in Kuta en daarna willen we naar Lovina. Onderweg dan wel de highlights bezoeken.
  Ik kijk uit naar je antwoord
  Jeannette onlangs geplaatst…Radio luisteren op reis: het kan overal!My Profile

  1. Goedemorgen Jeanette,
   Ik zie inderdaad dat deze gids niet meer werkt als privé chauffeur. Het makkelijkst is dan bij het hotel in Kuta vragen of zij een fijne chauffeur weten. De dames achter de receptie hebben altijd goede tips, zo ben ik ook aan deze chauffeur gekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge