Voorop staat natuurlijk dat zo veel mogelijk voorkomen moet worden dat het coronavirus zich kan verspreiden, omdat daarmee levens kunnen worden gered. Daar staat tegenover dat op een andere manier offers gemaakt moeten worden. Mensen werken veelal thuis en het dagelijks leven is ontregeld door de nieuwe anderhalve meter samenleving. Bijna alles is gesloten, al mag er vanaf mei steeds meer doorgaan. Economisch is het een zware klap voor veel bedrijven. Faillissement of ontslag dreigt voor veel mensen, waardoor het voor die mensen een onzekere tijd is. De hele situatie is dus erg stressvol en dan kan de zomervakantie naar zonnige reisbestemmingen ook nog eens niet doorgaan…

Zonnige reisbestemmingen in het najaar

Van de zomer wordt het waarschijnlijk vakantie vieren in eigen land, maar hopelijk is het in het najaar weer mogelijk om naar het buitenland te reizen. Ter inspiratie daarvoor zetten we de meest zonnige reisbestemmingen in Europa voor je op een rij, die je kunt bezoeken als we weer mogen reizen.

zonnige reisbestemmingen

Barcelona

De meeste Nederlanders zijn natuurlijk wel in Barcelona geweest, maar we vonden toch dat de miljoenenstad niet op het lijstje kon ontbreken. Het is niet zonder reden een van de meest populaire zonnige bestemmingen van vakantiegangers. Over de hele wereld komt men naar Barcelona om te genieten van het prachtige weer en de schitterende omgeving, maar ook omdat er in de stad van alles te doen en te zien is. Wat niet mag ontbreken bij een vakantie naar Barcelona is een bezoekje aan de Sagrada Familia. Dit is de beroemde door Gaudi ontworpen kathedraal, die nog altijd niet af is, terwijl de eerste steen werd gelegd in 1882.

Daarnaast heb je in Barcelona natuurlijk het beroemde voetbalstadion Camp Nou, waar de plaatselijke FC zijn wedstrijden in afwerkt. Verder kun je de Ramblas over wandelen, die ruim een kilometer lang is, en dwars door het centrum van Barcelona loopt. Uiteindelijk kom je dan uit bij het strand waar je heerlijk kunt ontspannen, want Barcelona ligt ook nog eens aan zee.

zonnige reisbestemmingen

Rome

De prachtige Italiaanse hoofdstad staat, zoals de meeste mensen wel zullen weten, bol van de geschiedenis. Op elke hoek van de straat kom je wel iets tegen wat te maken heeft met de roemrijke geschiedenis van de stad. Rome was rond het begin van onze jaartelling namelijk het culturele en politieke centrum van Europa en dat is nog altijd terug te zien. Veel bouwwerken zijn bewaard gebleven, andere gerestaureerd of herbouwd. Je komt eigenlijk altijd tijd te kort bij een bezoek aan Rome, omdat te weinig tijd hebt om alles te kunnen zien. De absolute highlights zijn zonder twijfel het Colosseum, de Sint Pieter, de Engelenburcht en het Forum Romanum.

Wat te doen op Malta

Malta

Mensen die houden van rust en prachtige vergezichten, moeten absoluut een vakantie boeken naar Malta. Waar het in de hoofdstad Valletta wel druk en toeristisch is, inclusief een bruisend nachtleven, daar is het op de rest van het eiland tamelijk rustig. Het eiland is relatief klein; in drie kwartier tot een uur rij je naar de andere kant van het eiland. Vrijwel overal heb je uitzicht op de Middellandse Zee en het weer is zonder twijfel het hele jaar door uitmuntend.

Kortom, dit waren de meest zonnige reisbestemmingen van Europa. Meer zonnige reistips vind je op Travesol.nl

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke zonnige reisbestemmingen vind jij leuk om te bezoeken dit najaar? Welke plannen hoop jij dat nog kunnen gebeuren? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Malta

~ Italië

Bewaren op Pinterest?

5 gedachten over “Zonnige reisbestemmingen voor als we weer mogen reizen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge