Met het corona virus lijkt het er steeds meer op dat we de komende maanden ons land niet kunnen en mogen verlaten. Maar de komende maanden thuis zitten hoeft niet, je kunt namelijk (met jouw huishouden) gewoon op vakantie in Nederland. En op vakantie in eigen land is er voldoende te zien en doen maar voornamelijk wandelen is een goed activiteit in deze periode. Daarom deel ik mijn favorieten wandelgebieden in Nederland.

Brunsummerheide

De Brunsummerheide ligt natuurlijk niet om de hoek voor de meest Nederlanders dus daar zou ik het aanraden om een vakantiehuis in Nederland te huren. In het zuiden van ons land zijn er voldoende leuke vakantiehuizen te vinden. Dit is echt een prachtig stuk natuur in Zuid-Limburg tegen de grens met Duitsland. Wees alert dat je de grens naar Duitsland niet per ongeluk overgaat, dit mag namelijk niet. Je kunt op de Brunsummerheide goed wandelen, de routes variëren van 2 km tot 15 km. Wij kozen voor een combinatie van routes die uiteindelijk ruim 9 kilometer was. Onderweg kom je prachtige zandduinen tegen afgewisseld door de Rode Beek en de mooie bossen.

Hoge Veluwe

Misschien afgezaagd maar de Hoge Veluwe blijft een heerlijk gebied om te gaan wandelen. Je kunt hier uren wandelen zonder iemand tegen te komen. De kans op wild is zeker in de vroege ochtend ontzettend groot. Hier kun je op verschillende plekken gaan wandelen en staan er onderweg voldoende bankjes om tussendoor te lunchen. De Veluwe is een mooie natuurgebied in het midden van ons land dus daardoor voor veel mensen binnen een uur of twee te bereiken. Denk eraan dat je hier vaak ook over zand zult lopen en goede dichte schoenen zijn dus verstandig om mee te nemen. Een wandeling van 4/5 km is voldoende op de Hoge Veluwe omdat je dan onderweg al genoeg te zien en doen hebt.

wandelen op Tiengemeten - wandelgebieden in Nederland

Tiengemeten

Tiengemeten is een eiland van Zuid-Holland. Het eiland is alleen te bereiken per boot en heeft naast slechts 9 permanente bewoners vooral veel flora en fauna. Als je op zoek bent naar ultieme rust tijdens het wandelen, dan moet je hier zijn. Wanneer je op de boot stapt naar de overkant van het water, heb je al meteen een vakantie gevoel. Onderweg kom je langs prachtige uitzichtpunten waar je in rust kunt genieten van de mooie dieren die je hier tegenkomt. Verder is het verstandig om goede wandelschoenen mee te nemen want het grootste gedeelte van de wandelroutes gaat over onverharde paden.

Wandeloroute Tiengemeten – 10 kilometer

wandelen bij de Reeuwijkse Plassen - wandelgebieden in Nederland

Reeuwijkse plassen

Reeuwijk ligt tussen Utrecht en Gouda en is daarom vanuit de Randstad goed te bereiken. Zeker in de ochtend is het hier rustig en kun je hier eenvoudig wandelen. Wandelgebieden in Nederland waar je 1,5 meter afstand kunt bewaren zijn namelijk wel belangrijk in deze periode. De akkers waar je tussendoor loopt en de dieren die in de wei staan, je wordt er meteen vrolijk van. Het landschap hier is echt oer-Hollands en haalt meteen een fijn gevoel bij mij naar boven. Doordat er geen grote parkeerplaats is, kun je hier nog steeds goed terecht. Zelf vind ik het één van de meest verrassende wandelgebieden die ons land te bieden heeft.

Wandelroute Reeuwijkse plassen – 6,9 km

Rockanje – wandelgebieden in Nederland

Onder de rook van Rotterdam is Rockanje te vinden op het zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten. De Voornse duin is een mooi gebied waar je heerlijk kunt wandelen. Rockanje kent een mooie combinatie tussen bossen en duinen en wij hebben zelfs het geluk gehad een hert en vos te spotten. Je moet dan wel vroeg uit de veren want die late zich later op de dag niet echt meer zien. De wandelpaden zijn af en toe smal dus zorg dat je vroeg in de ochtend bent zodat het nog rustig is. Ook hier zijn onderweg voldoende bankjes te vinden waarop je even kunt uitrusten of iets eten en drinken. Vanuit Rotterdam is het nog geen half uur rijden.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke wandelgebieden in Nederland zijn jouw favorieten? Heb jij al deze gebieden wel eens bezocht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer over wandelen?

~ Wandelen Tiengemeten

~ Wandelen Reeuwijkse Plassen

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “De vijf leukste wandelgebieden in Nederland”

  1. Er zijn zoveel mooie wandelgebieden in Nederland. Manlief is een die-hard wandelsport beoefenaar en maakt prachtige tochten van ruim 50km. Land van Maas en Waal, Betuwe, het heuvellandschap bij Nijmegen. Echt de moeite waard om daar de verborgen pareltjes van moeder natuur en cultuur te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge