De meeste vliegtuigmaatschappijen hebben een verplichting van een mondkapje voor tijdens het vliegen maar hoe werkt het en moet je dit zelf regelen? Ik vertel er vandaag meer over, mijn ouders vlogen van Denemarken naar Nederland tijdens de corona crisis en hebben daarom ervaring. Vliegen met een mondkapje: hoe en wat? Lees je hier!

Let op dat het mondkapje officieel over de kin gedragen moet worden.

Is vliegen met een mondkapje verplicht?

Ja zeker, bij de meeste maatschappijen zoals KLM, Transavia en EasyJet is het verplicht om een mondkapje te dragen. Dit betekent dat het gecontroleerd wordt tijdens het betreden van het vliegtuig. Maar om de verspreiding te minimaliseren zijn de stewardessen tijdens de vlucht niet in de cabine en zijn er dus mensen die vanaf dat moment denken, laat maar. Je kunt hiervoor natuurlijk altijd de stewardessen inseinen of zelf iemand hierop wijzen. Als je gaat vliegen is het logisch dat je zelf zorg draagt voor iedereen’s veiligheid. En dat kan natuurlijk met een goed mondkapje. Mondkapjes kun je hier online bestellen, mocht jij binnenkort in het vliegtuig stappen.

Denk eraan, is het noodzakelijk?

Vliegen is alleen toegestaan volgens de overheid als het noodzakelijk is. Ga dus altijd na of het noodzakelijk is om deze vlucht te maken. Als dit niet het geval is, neem dan contact op met de vliegtuigmaatschappij en vraag om een voucher zodat je de vlucht kunt omboeken. Als het wel noodzakelijk is, is het dus verstandig om ruim van te voren mondkapjes te bestellen zodat deze op tijd arriveren. Zonder het mondkapje word de toegang geweigerd tot het vliegtuig. Het bedrijf achter Noodmaskers.nl is voornamelijk bekend door de zorgvergelijker.

vliegen met een mondkapje

Reizen tijdens Corona

Het zal naar mijn mening nog wel maanden, misschien wel jaren, duren voordat we weer in een vliegtuig stappen zonder een mondkapje op. Daarom is het belangrijk om in het bezit te zijn van mondkapjes zodat je deze kunt gebruiken tijdens het vliegen. Natuurlijk is het belangrijk dat je geen medische mondmaskers gebruikt, dit kan zelfs een boete opleveren. Zorg er verder tijdens het vliegen voor dat je naar de WC bent geweest en dat je niet teveel heen en weer loopt. Raak zo min mogelijk aan en was tijdens het reizen ook regelmatig jouw handen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij gaan vliegen met een mondkapje? Waarom wel en waarom niet? Laat het ons weten in de reacties!

Meer over Corona?

~ Corona en de reisverzekering

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Vliegen met een mondkapje: hoe en wat?”

  1. Ik zou nog niet zo snel het vliegtuig pakken in deze crisis denk ik. Gelukkig ben ik in januari teruggekomen van vakantie en kan ik er voorlopig nog wel even tegenaan. Wel fijn dat het in ieder geval mogelijk is!

  2. Goed artikel en informatief geschreven. Ik vlieg voorlopig helemaal nergens heen. Ik probeer zoveel mogelijk drukke plekken te ontwijken. Liever geen reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge