Een klein dorp zo’n 30 kilometer verwijderd van Kathmandu is Nagarkot. Het is een prachtig dorp wat met name bekend staat om het uitzicht over de Himalaya. Doordat het dorp op 2.175 meter ligt, heb je een goed uitzicht over de hele omgeving en met mooi weer over de Himalaya. We reizen vol goede moed af naar het bergdorpje.

Nagarkot

De weg naar Nagarkot

Hoewel de afstand maar 28 kilometer is, is de weg van Kathmandu naar het bergdorp alles behalve kort en eenvoudig te noemen. In de hoofdstad sta je constant vast en wanneer je de stad uit bent is het één grote slingerweg naar boven. De weg kent grote stukken zonder asfalt en na een flinke regenbui is de helft van de weg soms verdwenen. Onze chauffeur rijdt ons rustig maar kundig naar boven en ongeveer twee uur later komen we aan op bestemming. Onderweg komen we langs prachtige uitzichtpunten en kom je na iedere bocht weer een ander uitzicht tegen.

Bewolkt…

Het laatste stukje kan de bus niet meer naar boven rijden dus we lopen nog 5 minuten en ik ben al helemaal bezweet. De luchtvochtigheid is hoog, dat zijn we in Nederland niet gewend. We komen op onze kamer, waar we een prachtig uitzicht moeten hebben en als we naar het balkon lopen, is het bewolkt. We zien geen hand voor ogen en we balen. Maar af en toe wordt het helder en zien we kleine bergen in de verte. Helaas trekt het tijdens ons bezoek niet meer open, maar dat is een goede reden om eens terug te gaan. Ben jij wel eens in Nagarot geweest? Had je toch ook zo’n pech?

Foto van Kelly van Dutchie on the Road.

Kelly van Dutchie on the Road had wel geluk! Kijk eens, wat een mooie foto van de Himalaya’s. Lees hier haar ervaring met de zonsopkomst van Nagarkot.

Nagarkot

Wandelen in Nagarkot

Maar ondanks de bewolking is het een heerlijke plek om te gaan wandelen. Je kunt namelijk uren wandelen rond het bergdorp. Wij deden een wandeling van twee uur en hebben ultiem genoten van de mooie omgeving. Ook hier was ik binnen 5 minuten bezweet maar het was zo mooi dat je je daar geen zorgen mee over maakt. Het wandelen kun je het beste doen met een gids die de omgeving kent. Er zijn namelijk geen echte paden uitgezet, je moet echt iemand bij je hebben die de weg kent.

Nagarkot

Naast de Himalaya ook rijstvelden

Naast de Himalaya heb je ook een mooi uitzicht op de rijstvelden in de omgeving. De rijstvelden liggen een stuk lager dan de Himalaya en waren dus ondanks de bewolking wel goed te zien. De rijstvelden zijn hier zo ontzettend groen dat je het amper gelooft. Op een plek als deze kan ik uren zitten en gewoon genieten van het uitzicht. Maar de accommodatie waar wij verblijven, Hotel Viewpoint, zou voor een lunch zorgen dus we moeten verder. We wandelen langs prachtige bergpassen en genieten ondertussen van het uitzicht. Onze gids Buddy neemt om mee langs de mooiste plekjes van Nagarkot.

Nagarkot

Prachtige omgeving

Kortom, het bergdorp Nagarkot heeft een prachtige omgeving. Zelfs als het bewolkt is en de Himalaya zichzelf niet laten zien. Wij hebben ontzettend genoten van het mooie balkon met het uitzicht. Ook al was het een stuk minder ver dan we hadden verwacht en gehoopt. Ik hoop nog steeds dat we eens terug kunnen gaan naar Nepal en weer op zoek kunnen gaan naar de grootste bergtoppen ter wereld.

Heb jij wel eens van Nagarkot gehoord? Zou jij hier willen verblijven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nepal?

~ 16 daagse rondreis

~ Overnachten bij Nepalezen

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Nagarkot – uitzicht over de Himalaya [Nepal]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge