Wandelen bij de Reeuwijkse plassen is één van de meest mooie rustige plekken waar je tegenwoordig nog kunt wandelen. De wandeling is 6,9 kilometer maar kan op sommige stukken worden ingekort, wanneer dat voor jullie fijn is. Zelf heb ik enorm genoten van deze wandeling en kan ik met recht zeggen dat het echt een aanrader is. Wandelen met een GPS is ook goed mogelijk in dit gebied. Lees hier alles over de beste GPS’en voor tijdens het wandelen. Je kunt hier ook een last minute Nederland naartoe boeken.

wandelen bij de Reeuwijkse Plassen

Maatregelen

Momenteel zijn er tot 28 april regels in verband met het corona virus. Deze wandeling maakten wij ook tijdens deze periode. Het is goed te doen om 1,5 meter afstand te houden. Op de parkeerplaats passen maar drie auto’s dus als deze er staan, is de parkeerplaats vol en dien je naar huis te gaan. Mijn advies is om vroeg in de ochtend te gaan op een doordeweekse dag. Wij kwamen toen maar twee andere voetgangers tegen. Is het te druk? Blijf dan vooral weg van deze plek. Belangrijk is ook om alleen met mensen uit jouw huishouden te gaan wandelen.

Parkeren + beginpunt

Parkeren kan het beste langs de Twaalfmorgen weg in Reeuwijk. Op een gegeven moment kom je aan de linkerhand een klein gemaal tegen. Hier zijn twee/drie parkeerplaatsen waar je de auto kunt parkeren. Woon je in de buurt? Dan kun je hier natuurlijk ook naartoe fietsen. Vanaf hier kom je gelijk op het eerste wandelknooppunt terecht van de route, namelijk nummer 44.

wandelen bij de Reeuwijkse Plassen

De route

Wandelknooppunten: 44 - 27 - 11- 15 - 57 - 51 - 13 - 59 - 77 - 44

De wandelroute is in totaal 6,9 kilometer een mooie afstand maar je kunt de route ook eenvoudig inkorten. Je kunt namelijk knooppunt 57 overslaan en meteen van 15 naar 51 gaan, dan is de route 6,1 kilometer. Bij 44 begin je midden in de polder, vanaf daar loop je via een prachtig pad door de polders richting 27. Het grootste gedeelte van de wandeling bevindt zich in de polders en daardoor is bijna niets verhard. Zorg dus echt voor stevige schoenen want het kan nogal drassig zijn. Tijdens het wandelen kom je prachtige dieren tegen zoals fazanten, zwanen, vogels en konijnen. Onderweg zie je aan de linkerhand de Reeuwijkse plassen liggen. Via kronkelende paadjes kom je uiteindelijk bij 57 en loop je vanaf dat moment langs de vaart. Tot aan 59 loop je parel aan de vaart, onderweg kom je nog langs de Oukoopse molen. De molen is af en toe op weekenddagen te bezoeken. Vanaf dat punt loop je via de polder weer terug naar 44. De wandelknooppunten kun je hier vinden.

Uitkijkpunt

Onderweg kom je bij wandelknooppunt 51 een uitzichttoren tegen. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de hele omgeving. Wandelen bij de Reeuwijkse plassen, zelfs op grote hoogte mogelijk. Op de toren zijn ook verschillende informatie borden te vinden over de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld lezen hoe ze dat molens vervangen hebben door gemalen in de polders. Een goede plek om onderweg even een boterham te eten en te genieten van een mooi uitzicht.

Eindpunt van wandelen bij de Reeuwijkse plassen

Na 6,9 of 6,1 kilometer wandelen kom je weer terug bij wandelknooppunt 44 waar de auto geparkeerd staat. Hier staan ook picknickbankjes dus kun je nog even uitrusten voordat je weer terug naar huis rijdt. Zo heb je een mooie ochtendwandeling gehad, zonder veel andere voetgangers tegen te komen!

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zijn jullie wel eens gaan wandelen bij de Reeuwijkse Plassen? Welke wandelplekken in ons land hebben jullie wel eens bezocht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wandelingen?

~ Loonse en Drunense duinen

– Tiengemeten

~ Ameland

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Wandelen bij de Reeuwijkse plassen – 6,9 km”

  1. Hier ben ik nog nooit geweest. Handig dat er maar drie parkeer plekken zijn, zo kunnen er ook niet te veel mensen komen. Wandelen doe ik momenteel heel veel, het is eigenlijk iets wat we nog steeds kunnen doen en prima op 1,5meter afstand kan. Wij wandelen hier rond het dorp. Het is erg rustig.

  2. Lijkt me echt een prachtig gebied om te wandelen, maar dat wordt hem helaas op dit moment eventjes niet. Ik zoek het nu vooral in mijn eigen omgeving en dan vooral in De Heemtuin, ook een heerlijk gebied waar je gemakkelijk in alle rust kunt wandelen.

    1. Begrijpelijk, wij wonen in de stad dus daar is wandelen juist niet handig. Daarom gaan we graag met de auto op pad naar een rustige plek waar we nog verantwoord kunnen wandelen zoals hier 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge