Persoonlijk ben ik geen wandelgek, ik vind het leuk om een stukje te wandelen maar maximaal 3 of 4 kilometer vind ik wel genoeg. Meestal krijg ik daarna last van mijn voeten en heb ik geen zin meer om verder te lopen. Ieder zijn ding natuurlijk maar toch probeer ik mijzelf wel aan te moedigen om steeds meer te wandelen. Daarom liep ik het paddenpad op Ameland, een toffe route van maar 2,6 kilometer. Ideaal voor mij dus!

paddenpad op Ameland

De natuur van Ameland

Ameland is één van de mooiste Waddeneilanden die ons land rijk is. Begin 2019 zijn wij hier geweest en het was voor ons allebei de eerste keer. Het eiland had meteen ons hart veroverd en dat met name door de mooie natuur. Naast de mooie uitgestrekte stranden en kilometerslange duinen is ook de rest van Ameland erg mooi. Mooie bossen afgewisseld door een meertje of een open vlakte. Toen we voordat we de boot terug namen nog tijd over hadden, besloten wij het paddenpad op Ameland te wandelen. Een absoluut aanrader want je ziet bijna alle onderdelen van de natuur op het eiland binnen deze wandeling van maar 2,6 kilometer.

paddenpad op Ameland
paddenpad op Ameland
paddenpad op Ameland

Het paddenpad

Het pad begint bij het Natuurcentrum van Nes. Vervolgens loop je een klein stukje door de buitenwijk van Nes en duik je het bos in. Het bos is prachtig en bevat verschillende wandelroutes. Je kunt dus altijd van route wisselen mocht je dat willen. Onderweg lees je alles over de natuur en het leven op en rond Ameland. Ook kom je natuurlijk onderweg constant padden tegen, die je (naast de bordjes) de weg wijzen. Na het bos kom je op een open vlakte terecht waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht. Vervolgens loop je weer een stuk door een bos en kom je bij een mooi meer terecht. Rond het meer zijn overigens ook een aantal picknickplekken waar je heerlijk van een lunch kunt genieten. Uiteindelijk kom je weer terug bij het Natuurcentrum en zit het paddenpad er helaas al op. Je kunt natuurlijk onderweg uitbreidingen maken mocht je dat willen. De route kun je hier vinden, op de website van Staatsbosbeheer.

paddenpad op Ameland

Aantrekkelijk met kinderen of mensen die geen lange stukken kunnen wandelen

Doordat het paddenpad een relatief korte route is van maar 2,6 kilometer is het voor veel doelgroepen aantrekkelijk. Mensen met kinderen vinden het ideaal dat de route niet lang is en dat er onderweg verschillende plekken zijn waar de kinderen kunnen spelen. Maar ook is het pad begaanbaar voor mensen met een rolstoel. Je kunt bij het Natuurcentrum namelijk een rolstoel vragen die speciaal bedoelt is voor het paddenpad. Het is dus een ideale route voor mensen die geen verre afstanden kunnen lopen maar wel de natuur van Ameland willen ervaren.

Natuurcentrum: beginpunt van het paddenpad op Ameland

Het paddenpad op Ameland begint bij het Natuurcentrum in Nes. Dit dorp dat midden op het eiland ligt, is vrij groot en is daarmee een plek die je tijdens een bezoek aan Ameland hoe dan ook zult bezoeken. Het Natuurcentrum is een tof museum/bezoekerscentrum waar je alles over de natuur op het eiland leert. Welke verschillende zones zijn er en welke dieren leven op en rond het eiland? Het zijn allemaal vragen die je in het Natuurcentrum kunt beantwoorden. Met name voor kinderen is het erg leuk om hier een bezoek aan te brengen. Ook de uitzichttoren is een leuke toevoeging aan het centrum. Je kunt het paddenpad op Ameland dus goed combineren met een bezoek aan het Natuurcentrum in Nes.

Zou jij het paddenpad op Ameland ook willen wandelen? Welk onderdeel lijkt jou het leukst? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Met de camper naar Texel

– Surfen in Noord-Holland

~ Edam, onder de rook van Volendam

Bewaren op Pinterest?

5 gedachten over “Wandel het paddenpad op Ameland – 2,6 kilometer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge