Al een aantal maanden stond het vast, we zouden op pad gaan met de Goboony camper. We hadden verschillende ideeën bedacht over de bestemming en op het laatste moment besloten we om naar Texel te gaan. Samen met mijn broer (van Tomoutdoor.nl) gingen we op avontuur!

Goboony camper

Het ophalen van de camper

De camper moet worden opgehaald in Utrecht, de locatie is supermakkelijk te bereiken want ligt vlakbij de A2 en de A12. We reden er binnen een uurtje naartoe en werden warm ontvangen. Van te voren had ik al het formulier toegestuurd gekregen waarmee we de camper gingen keuren. Het is natuurlijk nodig om van te voren eerst goed af te stemmen wat de afspraken zijn en wat de staat is van het voertuig. Het formulier helpt daarbij en zorgt dat alles netjes zwart op wit staat. Hoewel het lang lijkt te duren, waren we binnen een halfuur weg en konden we op pad gaan met onze nieuwe vriend!

Goboony camper
Goboony camper

Op avontuur met de Goboony camper

België, Limburg, Frankrijk en de Veluwe waren langs gekomen. We waren enthousiast en dachten dus aan veel leuke bestemmingen. Toch besloten we om uiteindelijk naar Texel te rijden, het grootste waddeneiland van ons land. Mijn broer was er nog nooit geweest en ik ben er twee keer met veel plezier geweest. De keuze was snel gemaakt en we reden richting Den Helder. Als snel werd het duidelijk dat de camper geen 130 km/h kon rijden en dat we dus lekker de tijd moesten nemen. Op de snelweg zwaaide iedereen naar ons en onder het genot van een lekker muziekje toefden we rustig naar het einde van het vasteland.

Goboony camper
Goboony camper

De camping die we van te voren in gedachten hadden, had plek voor de Goboony camper dus we mochten een plekje uitzoeken. Trots zetten we onze Volkswagen neer tussen de grote luxe campers. Het uitklappen van het dakje was het eerste wat wij deden en ook de luifel ging meteen uit. Alles was duidelijk en we zaten binnen een mum van tijd met een kopje thee voor de camper. Hoewel wij vroeger vaak gingen kamperen is het al even geleden dus waren er een aantal spullen die vergeten waren: WC-papier, een afwasteiltje en een fluitketel. Gelukkig was alles in het busje aanwezig, het was even zoeken in de kastjes maar alles wat we vergeten waren, lag er gewoon!

De avond viel en we maakten ons op om naar bed te gaan. Helaas was het een stuk kouder dan gedacht, vooral mijn broer die boven in de daktent lag, kon de extra dekentjes die ook in de camper te vinden waren wel gebruiken. De gordijntjes zorgden ervoor dat het lekker donker was en we heerlijk hebben kunnen slapen. Hoewel we (mede door de kou denk ik) beide stijf wakker werden, was dat gevoel al snel verdwenen.

Na een heerlijk ontbijt in de camper gingen we surfen en besloten nog een andere camping te bezoeken. De drie dagen met de camper waren superleuk! Het is ideaal om alles bij je te hebben en overal te kunnen stoppen. We hebben optimaal genoten van het avontuur met de Goboony camper!

Goboony camper

Het concept van Goboony

Het bedrijf heeft dus een eigen camper maar het concept is juist bedoeld voor particulieren met een eigen camper. Als jij een camper hebt, dan rijd je daar niet constant in maar kost het je wel geld. Via Goboony kun je de camper verhuren en kunnen andere mensen een fijne vakantie hebben in jouw camper. Hierdoor verdien je geld terwijl de camper eigenlijk voor de deur zou staan. Een win-win situatie dus! Mensen die geen camper hebben kunnen er één huren voor een leuk bedrag en de eigenaar verdient ook nog eens een extra zakcentje.

Zou jij met de Goboony camper op pad willen? Naar welke plek zou jij afreizen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Valkenburg in Limburg

– Fan van Zeeland

~ Groningen: de toren beklimmen

Bewaren op Pinterest?

20 gedachten over “Op pad met de Goboony camper: relax op avontuur!”

  1. Wat een goed idee is dit zeg! En super makkelijk. Ik kan me voorstellen dat het fris was in de nacht. Ik hoop later ook ooit een camper te hebben en Europa te ontdekken.

  2. Wat een onwijs leuk concept dit. Ik zou dit ook wel eens willen doen gewoon de hele sfeer erom heen en de locatie maakt het natuurlijk helemaal af. De koude nachten horen erbij toch, in mijn ogen heeft dat ook wel iets.

  3. Handig dat je ook in de camper kan slapen. Zorgen voor een hele goede slaapzak dus als het zo koud is in de nacht. Niet geheel gek overigens, denk dat zo’n oudere auto ook wel wat kieren heeft. Maar toffe trip hebben jullie gemaakt 🙂

  4. Oh wat een heerlijke tijd hebben juliie daar gehad, zo fijn en minimalistisch maar ook mooi! Ik ben wel echt iemand van luxe en ruimte, kan er niks aan doen weet het van mezelf. Maar snap heel goed dat jullie ervan hebben genoten.

  5. Wij hebben 2 jaar geleden met een gehuurde camper een roadtrip gemaakt doorheen Zuid-Frankrijk en Noord-Spanje. Ik vond het mega!! Aangekomen op een plekje, hoefden we enkel de stoeltjes buiten te zetten en klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge