Tijdens mijn bezoek aan de Kop van Noord-Holland ging ik surfen in Petten. Ik ging vol enthousiasme naar de surfschool toe want ik had er zin in. Een aantal keer eerder had ik gesurft dus de basistechnieken had ik al onder controle. Samen met Pascal, de instructeur en baas van de surfschool bespraken we de les. Wat is mijn niveau en wat wil ik graag leren? Omdat ik al eerder heb gesurft weet ik waar ik sta, of eigenlijk niet sta want het opstaan is bij mij een probleem.

Holland boven Amsterdam

Surfschool Petten

De surfschool Petten is een gezellige bouwkeet op het strand met een surfsfeer. Pascal is relaxt en is overal voor in. We kunnen surfen of SUPpen, het maakt allemaal niet uit. Helaas verteld Pascal mij dat de surfschool waarschijnlijk na dit seizoen niet meer op het strand terecht kan. Ze moeten het strand af en zullen hoogstwaarschijnlijk verder gaan als stichting vanaf de parkeerplaats achter de duinen. Ik vind het vervelend om te horen en hoop dat surfschool op welke manier dan ook nog door kan gaan volgend seizoen. De prijzen van de surflessen en het huren van materiaal zijn voordelig en daarom zou ik het zeker aanraden om hier aan surfles te nemen.

Surfen in Petten
Surfen in Petten
Surfen in Petten

Golf surfen in Nederland

Veel mensen zijn verbaasd als ik vertel dat ik ga surfen, ‘Je gaat toch niet naar Portugal’. Nee, dat klopt maar wat niet iedereen weet is dat je in Nederland ook gewoon goed kunt surfen. Misschien zijn de golven die zo hoog en tof als in Portugal maar je kunt het hier wel goed leren. De golven zijn goed genoeg voor beginners en zo kun je steeds grotere golven opzoeken. Toen ik ging surfen in Petten waren de golven matig en kon ik dus goed oefenen met het opstaan, mijn probleem. Als de golven te hoog zijn dan is het extra moeilijk om de techniek eerst onder controle te krijgen. Dus mocht je binnenkort naar een gave surfbestemming gaan, zou ik het aanraden om eerst in Nederland een aantal lessen te nemen om de techniek onder controle te krijgen.

Holland boven Amsterdam -

Mijn ervaring met surfen in Petten

Pascal is een vriendelijke instructeur die alle technieken van het surfen goed beheerst. Hij kan de technieken goed overbrengen en ziet meteen waar jouw verbeterpunten zitten. Het is fijn om te surfen in Petten met Pascal, hij stelt je gerust. Ik vond het een super leuke (vermoeiende) dag, ik zou zo nog eens een les nemen of zelf een surfboard huren bij de surfschool. Ik wil Pascal nogmaals bedanken voor de leuke middag en de fijne tips! Halverwege namen we even een pauze en kreeg ik wat te drinken. Je merkt echt dat hij een passie heeft voor het water en surfen. Ook vertelt Pascal dat hij SUPtochten organiseert in Haarlem, het lijkt mij ook super leuk om daar eens aan mee te doen.

Disclaimer: Ik bezocht de regio op uitnodiging van Holland boven Amsterdam. Ik deel echter niets meer dan mijn persoonlijke mening. 

Zou jij ook willen surfen in Petten? Heb jij wel eens gesurft en zo ja waar? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Noord-Holland?

~ Holland boven Amsterdam

– Kamperen op Texel

~ Zaanse Schans

Bewaren op Pinterest?

14 gedachten over “Leren surfen in Petten – Kop van Noord-Holland”

  1. Kijk, ik wist ook niet dat je kon surfen in Nederland! In België is het ook slechts op één of twee plaatsen waar je ’t echt kan leren. Wel tof dat je dat kan! Echt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge