Op het moment dat je een vakantie of tripje boekt, verheug je je al helemaal op alle rust en ontspanning. Als dan eenmaal de tijd bijna aanbreekt dat je onderweg mag, komt er toch altijd enige hectiek bij kijken voordat je op je reisbestemming aankomt. Het werk moet nog af, je wilt met al je vrienden en familieleden afspreken en je mist essentiële spullen die je toch echt op vakantie nodig hebt waardoor je de nodige winkels kunt gaan aflopen. Eenmaal op vakantie steek je de nodige tijd in het opsnorren van handige tips en wil je alle bezienswaardigheden en gave unieke dagjes weg niet missen. Komt het je bekend voor? Hieronder 5 handige tips voor een hele relaxte vakantie!

Prepare yourself
: begin een paar weken van te voren aan een lijstje met must sees en must do’s zodat je een idee hebt van wat je wilt gaan doen. Zo zit je niet uren op je telefoon of tablet van alles af te scrollen en heb je genoeg tijd om fun stuff te doen! Ook handig, een vakantiechecklist. Als je eenmaal een goede complete versie hebt, bewaar ‘m! Zo pak je bij ieder tripje het lijstje erbij en dat voorkomt weer stress om de eventuele spullen die je wel eens zou kunnen vergeten.

Keep calm

Met name bij een verre reis het heel verstandig om op je voeding te letten net voor én tijdens het reizen. Laat zo veel mogelijk voedsel met geraffineerde suikers links liggen, dit zorgt er alleen maar voor dat je onrustig wordt. Bovendien heb je meer kans op een verlaagde weerstand en je wilt niet verkouden worden op vakantie.

Go zen

Dat we over het algemeen allemaal een stuk meer ontspannen zijn tijdens de vakantie is logisch, je hebt een hoop minder te doen, je mag voluit genieten en iedere avond de afwas wegwerken mag je even overslaan. Om extra te ontspannen, kun je behalve het opzoeken van een strandbedje ook een yogales proberen of zelf met behulp van een reis yogamat of yoga handdoek meditatieoefeningen doen. Tegenwoordig verzorgen ze in steeds meer (all inclusive) hotels een yogales waardoor je lekker laagdrempelig kennis kunt maken met yoga.

Play outside

De combinatie van buitenlucht en beweging zorgt ervoor dat ons humeur positief wordt beïnvloed. Je lichaam maakt het stofje serotonine aan, een antistress hormoon, waardoor je je gelukkiger voelt. Ga dus lekker veel naar buiten en wandel naar mooie hotspots! Als je het aandurft, is een work-out in de buitenlucht ook heerlijk voor je lichaam en geest. Een stukje hardlopen in de vroege ochtend, wat krachtoefeningen op het strand of een paar flinke baantjes trekken door de zee.

Enjoy to the max op een relaxte vakantie

Echt alles loslaten is belangrijk. Laat je telefoon links liggen en geniet optimaal van je vakantiepartner, de omgeving en alle unieke indrukken. Je zal merken dat je na enkele dagen rustiger wordt en dat de tijd langzamer gaat. Probeer niet teveel na te denken maar in het hier en nu te leven zodat je ieder moment beseft. Merk je dat toch onrustig bent of behoefte hebt aan een momentje voor jezelf? Ga dan een half uurtje op je reismatje liggen en let goed op je ademhaling. Meditatieoefeningen kunnen helpen, adem rustig en diep in en uit en probeer continu gefocust te zijn op je ademhaling. Herhaal dit zo’n 20 keer.

Dit gastartikel is geschreven door Lisanne, de eigenares van SuperYoga.

Wil jij ook zo’n relaxte vakantie? Met deze tips lukt dat absoluut! Wat zijn jouw tips voor een relaxte vakantie? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Telefoon op reis

~ Tips tegen files

2 gedachten over “5 tips voor een hele relaxte vakantie: Lisanne vertelt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge