Een stedentrip naar de Portugese hoofdstad Lissabon wordt vaak gemaakt. Maar buiten alle architectonische hoogtepunten in het centrum zijn er ook heerlijke stranden rond Lissabon. Wij hadden het geluk dat we een huurauto hadden en deze mooie badplaatsen ook daadwerkelijk konden ontdekken. Mijn tip? Huur een auto en rijd langs al deze prachtige stranden in Portugal!

auto huren in Lissabon
Stranden rond Lissabon
Stranden rond Lissabon

Praia da Adraga

Een strand dat je via mooie bergweggetjes kunt bereiken, het is wel even zoeken want soms ontbreken de borden langs de weg. Gelukkig kent Google Maps het strand en kun je er zo zelf naartoe navigeren. Het strand is heerlijk rustig en wordt voornamelijk bezocht door gezinnen en stellen die de drukte van Lissabon willen ontvluchten. Je kunt deze plek heerlijk bezoeken en even een dagje aan het strand liggen. Er is een restaurant en toilet aanwezig dus je kunt je hier uren vermaken.

Sesimbra

Sesimbra is één van de stranden rond Lissabon die ten zuiden van te stad ligt. Het is een badplaats die voornamelijk populair is onder de Portugezen zelf. Tijdens ons bezoek aan de stad en het strand zijn we geen enkele buitenlander tegen gekomen. Het strand doet mij denken aan Mallorca met betonnen afscheiding maar het water en het strand zijn heerlijk. Hoewel het in het hoogseizoen druk is, kun je hier in het laagseizoen soms alleen op het strand liggen. Wij bezochten het strand in het weekend en ook hierdoor was het drukker dan normaal.

auto huren in Lissabon

Azenhas do Mar

Dit dorpje is eigenlijk voornamelijk bekend door de mooie ligging op de kliffen. Maar als je via het dorpje naar beneden loopt kun je hier ook heerlijk aan het strand liggen. Helaas was het erg mistig toen wij hier waren en was het erg koud. Maar in de warme zomermaanden kun je hier heerlijk afkoelen. Voornamelijk voor kinderen is het hier erg leuk om in de golven te spelen. De ouders kunnen langs de rand genieten van het uitzicht en van een hapje en een drankje. Het strand is niet extreem groot maar het is er nooit zo druk dat je geen plek kunt vinden.

auto huren in Lissabon
Stranden rond Lissabon

Praia da Figueirinha: stranden rond Lissabon

Deze prachtige baai aan het zuiden van Lissabon is een pareltje. De andere stranden bezochten wij nadat ik wat vooronderzoek had gedaan op internet, maar Praia da Figuerinha vonden wij per toeval. We namen een mooie route terug door het Parque Natural da Arrabida en kwamen deze mooie baai tegen. Het is een rustig strand dat alleen te bereiken is via een lange slingerweg, hierdoor kiezen niet veel toeristen voor dit strand. Maar dat is in mijn ogen niet slim want het strand is adembenemend.

auto huren in Lissabon

Praia da Ursa

De baai is erg mooi, vanaf de weg moet je twee kilometer lopen om bij het strand aan te komen. Tenzij je een 4×4 hebt dan kun je tot aan het uitzichtpunt lopen. Het is wel belangrijk te weten dat een deel van het strand voor naturisten is dus wees respectvol. Echter zijn er ook genoeg mensen die gewoon met kleding rondlopen en genieten van dit strand met uitzicht op de bijzondere rotsformaties. Houd wel rekening met een klim naar beneden, het is niet verstandig om dit op slippers of sandalen te doen.

Welke stranden rond Lissabon heb jij wel eens bezocht? Welke van deze vijf zou jij graag willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Portugal?

~ De prachtige Algarve

– De ideale route met een auto vanuit Lissabon

~ Sintra: het hoogtepunt van Portugal

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Stranden rond Lissabon: de vijf mooiste op een rijtje!”

  1. Ik ben helaas nog nooit in Portugal geweest. Het staat wel ontzettend hoog op het lijstje. Als Brazilië fan is het natuurlijk een must om ook eens naar Portugal te gaan. Aangezien beide landen natuurlijk zoveel historie hebben samen. Leuk stukje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge