Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Sintra, het is een prachtige stad ten westen van Lissabon. Het is een goede besteding van een dagtrip vanuit de hoofdstad van Portugal. Wij kozen ervoor om met de trein naar Sintra te gaan en vervolgens de hoogtepunten ontdekt met de E-bike. Binnenkort volgt een artikel met alle informatie over een dagtrip naar de stad. Maar vandaag deel ik de mooiste hoogtepunten van Sintra en omgeving.

Palácio da Pena & tuinen

Als je met de trein aankomt in zie je meteen het paleis op de heuvel liggen. Vanuit iedere hoek kun je het wel zien liggen, met zijn opvallende gele en rode kleuren. Het voormalige zomerverblijf van de koninklijke familie van Portugal is een opvallend gebouw. Door de combinatie van verschillende stijlen: Neorenaissance, Moors en Neogotiek. Iedereen die naar Sintra gaat, bezoekt ook het paleis en de tuinen. Wij hebben ervoor gekozen om alleen de tuinen te bezoeken. Een goede reden om nog eens terug te gaan om het paleis ook van binnen te kunnen bekijken. De tuinen zijn prachtig en vanuit verschillende plekken heb je een fantastisch uitzicht op het paleis. Alleen de tuinen kun je al uren aan besteden, moet je nagaan ook het paleis.

 • Entreekosten: €14 euro per persoon kasteel & tuinen – €7,50 per persoon alleen tuinen.
 • Openingstijden: dagelijks van 09:30 tot 20:00 – laatste tickets om 19:00. Alle informatie over de openingstijden en dergelijke vind je op de site van Parques de Sintra.
Sintra
Sintra

Quinta da Regaleira

Dit terrein is van origine van een heer die zijn rijkdom wilde uiten. Momenteel is dit terrein van ruim vier hectare een plek waar je kunt genieten van deze pracht en praal. Door de grote van het park kun je op plekken terecht komen waar helemaal niemand is, heerlijk. In het midden van het terrein vind je de “Infinity Well” deze oneindige put ligt verstopt tussen de bomen maar als je hem vindt ben je even stil. De put is tientallen meters diep en is met de natuur samengesmolten. Je kunt helemaal naar beneden lopen en dan kom je in het grottenstelsel terecht met verschillende watervallen. Natuurlijk is het grote huis aan de rand van het park indrukwekkend maar ook de kapel en de uitkijktoren mag je niet overslaan.

 • Entreekosten: €6 euro per persoon – kinderen & senioren €4 euro.
 • Openingstijden: dagelijks van 09:30 tot 20:00 – laatste tickets om 19:00

Monserrate Palace in Sintra

Dit prachtige paleis vond ik persoonlijk de mooiste plek in heel Sintra. Het ligt wel ongeveer 3,5 kilometer buiten de historische stad maar ik vond het zeker de moeite waard. Met name de tuinen van het complex zijn prachtige, het is namelijk een botanische tuin. Je vindt hier de meest mooie bomen, planten en bloemen. Het paleis zelf werd gerestaureerd toen wij het bezochten maar de binnenkant was ook erg mooi. Door de unieke combinatie van Arabische, Indische en Gotische bouwstijl is het echt uniek gebouw dat je zeker wilt bezoeken. Overigens kun je in de tuinen van het park ook genieten van een lekkere picknick.

 • Entreekosten: €8 euro per persoon – kinderen & senioren €6,50 euro.
 • Openingstijden: dagelijks van 09:30 tot 20:00 – laatste tickets om 19:00\

Castelo dos Mouros

Je kunt het kasteel vanuit het dorp als zien liggen, het ligt namelijk prachtig op de berg vlakbij Paleico da Pena. Totaal hebben de muren die nog aanwezig zijn een lengte van 450 meter. Het kasteel is in de 9e en 10e eeuw gebouwd door de Moren die in deze periode Spanje en Portugal veroverden. Hierdoor wordt het vaak ook het Morenkasteel genoemd. Het totale terrein is 1,2 hectare en je vindt hier meerdere wandelpaden. Enkele wandelpaden kun je ook gratis belopen zonder entree te hoeven betalen.

 • Entreekosten: €8 euro per persoon – kinderen & senioren €6,50 euro.
 • Openingstijden: dagelijks van 09:30 tot 20:00 – laatste tickets om 19:00

Lees hier wat Sigrid vond van deze highlight in Sintra.

Cabo da Roca

Wanneer je een auto tot je beschikking hebt kun je ook niet weg gaan zonder naar Cabo da Roca te gaan. Deze kaap is namelijk het meest westelijke punt van het vaste land van Europa. Een super leuke plek om even heen te gaan en te genieten van het uitzicht op de Atlantische oceaan. En natuurlijk kan een foto met paal ook niet ontbreken. Helaas was het tijdens ons bezoek erg mistig en was er niet veel te zien van het mooie uitzicht.

 • Entreekosten: gratis
 • Openingstijden: 24/7

Ben jij wel eens in Sintra geweest? Welke hoogtepunten vond jij de moeite waard? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Portugal?

~ Route met een huurauto vanuit Lissabon

– De mooie Algarve

~ De mooiste stranden rond Lissabon

Bewaren op Pinterest?

18 gedachten over “Sintra: de hoogtepunten van deze historische stad in Portugal!”

 1. Ik ben er nog nooit geweest, maar hij staat zeker op mijn lijstje. Sowieso heb ik echt nog veel te weinig van Portugal gezien, dus daar moet ik snel verandering in brengen.

 2. Monserrate Palace! Wow, dat ziet er prachtig uit. Ik vroeg het zojuist aan mijn man en hij is er inderdaad geweest (Sintra). Destijds met een tour. Ikzelf ben alleen nog maar in Olhos d’Agua (aan de Algarve) geweest, maar Lissabon zou ik zelf ook heel graag eens zien.

 3. Wat leuk om op deze manier iets van Portugal te zien. Hele mooie foto’s dus dat is erg genieten
  in het echt. Wij doen het met de foto’s.
  Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge