Het wintersportseizoen staat weer voor de deur en daar ben ik altijd blij mee. Ik ben gek op de winterse taferelen en het skiën en snowboarden. Maar bij een wintersport naar Oostenrijk zijn er ook een aantal punten waar je op voorbereid moet zijn. Helemaal wanneer je met de auto naar het zuiden gaat tijdens de wintermaanden is het handig om goed voorbereid op pad te gaan!

wintersport naar Oostenrijk

Zorg voor een vignet

Oostenrijk heeft een ander systeem qua wegen, je hebt er namelijk altijd een vignet nodig. Tol in Oostenrijk wordt altijd via het vignet geregeld die je van te voren moet aanvragen. Je kunt met het vignet gewoon alle wegen van het land gebruiken. Heb je dit niet? Dan mag je geen gebruik maken van de snelwegen, geen goed idee dus. Op wintersport heb je het vignet dus echt nodig want anders kun je niet tot aan de pistes en jouw accommodatie komen.

wintersport naar Oostenrijk
wintersport naar Oostenrijk

Neem sneeuwkettingen mee

Zoals je zult begrijpen is de weg in de wintermaanden op veel plekken besneeuwd. Tijdens een wintersport naar Oostenrijk zal je dus vroeg of laat sneeuw tegenkomen. Het is daarom handig om sneeuwkettingen mee te nemen. Je wilt niet vast komen te staan en hulp nodig hebben. Winterbanden zijn verplicht in Oostenrijk tussen 1 november en 15 april, zonder winterbanden mag je dus helemaal niet op pad gaan. Sneeuwkettingen zijn ook verplicht om mee te nemen voor noodgevallen.

Ga op tijd weg

Onderweg kan er van alles gebeuren, je moet daarom niet gehaast op pad gaan. Zorg dat je op tijd weg gaat en dus voldoende tijd hebt om de bestemming te bereiken. Files en ander oponthoud onderweg kan funest zijn. Maar als je voldoende tijd neemt om het skigebied te bereiken is dit geen probleem. Het is ook belangrijk om iedere twee a drie uur even te stoppen. Zodat iedereen de benen kan strekken en gebruik kan maken van het toilet.

Een dekentje en voldoende eten

Een lawine op weg naar Oostenrijk is een mogelijkheid. Soms kan er een file ontstaan die extreem lang blijft staan. Het meenemen van dekentjes en voldoende eten en drinken is daarom een aanrader. Je kunt namelijk voor een aantal uur in de auto moeten blijven zitten. De temperaturen buiten zullen onder nul zijn en daarom is een dekentje verstandig. Ook voldoende eten en drinken kan helpen in een situatie zoals deze, die mogelijk kan ontstaan. Je wilt natuurlijk niet onvoorbereid op pad gaan en voor vervelende verrassingen komen te staan!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zorg jij altijd dat je goed voorbereid op wintersport naar Oostenrijk gaat? Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten in de reacties!

Leuke skigebieden?

~ Kirchberg (Oostenrijk)

– Monts Jura (Frankrijk)

~ Hemsedal (Noorwegen)

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Wintersport naar Oostenrijk: dit moet je weten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge