In februari besloten we om toch een paar dagen te gaan skiën en na wat uitzoekwerk kwamen we terecht bij Monts Jura. Onze wintersport in Monts Jura was een succes en daarom deel ik dit ook graag met jullie!

Wintersport in Monts Jura

Bereikbaarheid

Vanaf Utrecht is Monts Jura 864 kilometer rijden, dat is een stuk dichterbij dan veel gebieden in Oostenrijk. Het is ongeveer 9 uur en 30 minuten rijden en als je onderweg een aantal keer wilt stoppen dan zit je al gauw op 10 uur rijden. Een andere super goede optie is vliegen naar Genève. Het skigebied Monts Jura ligt in Frankrijk maar vlakbij de grens met Zwisterland. Het is naar Genève maar 1 uur en 20 minuten vliegen en met een huurauto ben je binnen een uur vanaf de luchthaven op de piste. De toegangswegen naar de dorpjes zijn goed gestrooid en daarom goed begaanbaar.

Pistes

Wintersport in Monts Jura gaat vaak gepaard met beginners of licht gevorderde skiërs. Je vindt hier namelijk 15 km groene piste, 18 km blauwe piste, 18 km rode piste en 5 km zwarte piste. De pistes zijn heel erg fijn en iedere ochtend mooi geprepareerd. Vrijwel alle pistes zijn erg breed en dat is fijn voor beginners en licht gevorderde skiërs. Zelf ben ik gevorderd, maar ook ik vond het gebied erg leuk voor een paar dagen, je kunt er namelijk genoeg zwarte en rode pistes nemen. Op de pistes was het erg rustig en vaak kwam je helemaal niemand tegen tijdens de afdalingen, wat ik echt heerlijk vind!

Wintersport in Monts Jura

Eten & drinken

De eetcultuur in dit deel van Frankrijk is totaal anders dan de wintersportgebieden in bijvoorbeeld Duitsland of Oostenrijk. We hebben dan ook onze ogen uitgekeken met name met de raclette. Raclette is een beroemd kaasgerecht wat je daar overal kunt eten, het is heerlijk maar wel totaal anders dan de schnitzels en braadworsten in Duitsland of Oostenrijk. De prijzen van eten & drinken zijn laag en sowieso is het hele gebied Monts Jura vrij goedkoop. Bovenaan de gondel kun je wel schnitzel of hot dog met patat bestellen maar in het dorpje vind je voornamelijk traditionele gerechten. Het is eens wat anders maar ik vond het wel erg leuk om mee te maken.

Het dorpje & de accommodaties

De sfeer in de dorpje is erg gemoedelijk en gezellig. Wij verbleven in Mijoux maar het dorpje Lelex is iets groter en heeft ook meerdere accommodaties en winkeltjes. In zowel Mijoux als Sherpa vind je een supermarkt waar je alle benodigdheden kunt kopen. Wij verbleven in Hotel Du Soleil, een hotel wat ik persoonlijk niet zou aanraden voor een week of iets dergelijks, maar wat goed genoeg was voor een aantal dagen. In beide dorpjes zijn weinig accommodaties en dus is het belangrijk om snel te boeken als je hier wilt verblijven.

Ben jij wel eens op wintersport in Monts Jura geweest? Zou jij op wintersport in Frankrijk willen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wintersport?

~ Wintersport in Hemsedal

– Winterparadijs Åre

~ Wintersporten in Säfsen

Bewaren op Pinterest?

18 gedachten over “Wintersport in Monts Jura: een rustig gebied in Frankrijk”

  1. Ik ben daar nog nooit geweest. Het lijkt me wel wat, vooral omdat je schrijft dat het er wel wat rustiger is. Ik kan niet zo goed (lees: niet 😀 ) snowboarden en dan is het fijn als het niet zo druk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge