Als je op vakantie gaat dan wil je wel weten dat het op de bestemming lekker weer is natuurlijk. De meeste mensen gaan in de mei-, herfst- en kerstvakantie op zoek naar het lekkere weer en de zon.Daar heb ik nu een oplossing op gevonden, via Waar schijnt de zon wel.nl kun je in één oogopslag zien waar de zon schijnt en hoeveel graden het op de bestemming is.

Hotel tip Noord-Portugal

De bestemming bepalen aan de hand van de zon

Een vakantie om (deels) lekker aan het strand of zwembad te liggen kan natuurlijk niet zonder een goede optie zon. Je wilt lekker aan het zwembad liggen in je bikini met een goed boek, dan kan de zon niet ontbreken. Alle bestemmingen worden op Waar schijnt de zon wel bestempelt met een ‘Sunfactor’. Dit cijfer geeft de hoeveelheid zon die een bestemming heeft aan en daarom kun je dus een bestemming kiezen. In de herfstvakantie scoort het Griekse Rhodos maar liefst een 8.4, een top bestemming dus. Hoe hoger het cijfer hoe meer zon je op deze bestemming zult vinden. Een makkelijke manier om een super zonnige bestemming uit te kiezen.

waar schijnt de zon wel

Een bestemming bepalen aan de hand van de temperatuur

Wanneer je op vakantie gaat is het natuurlijk heerlijk om een beetje een lekkere temperatuur te hebben. Als je voor de kerstvakantie een bestemming met goede temperaturen zoekt dan kom je al snel uit op Curaçao, Egypte of Florida. Hier vind je tijdens de kerstvakantie temperaturen van rond de 30° graden. Maar je kunt het ook dichter bij huis zoeken en voor de Canarische eilanden kiezen, daar kun je in de kerstvakantie ook heerlijk vertoeven. Je kunt ook het budget van de zonvakantie invoeren, dan worden alleen bestemmingen binnen dit budget weergegeven.

mooiste stranden van Florida

Mijn aanraders!

Zoals jullie allemaal wel weten ben ik gek op Florida. Aankomende meivakantie ga ik weer naar deze geweldige staat toe. Je hebt hier altijd lekker weer en de zon schijnt vaak volop. Maar Florida is natuurlijk niet een bestemming die je kunt bezoeken met een klein budget. Daarom zijn Kos (Griekenland) en de Algarve (Portugal) mijn persoonlijke budgettips om in één van de drie vakanties te kunnen bezoeken. De zon schijnt daar ook volop en de temperatuur is ook niet vergeet. Je kunt daar heerlijk in een T-shirt en een korte broek rondlopen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij Waar Schijnt de zon wel gebruiken om een bestemming te kiezen? Ben jij ook zo gek op warme temperaturen en een lekker zonnetje? Laat het ons weten in de reacties!

Meer zonbestemmingen?

~ Genieten op het Griekse Kos

– Relaxen in de Algarve

~ Natuur en zon in Florida

30 gedachten over “Waar schijnt de zon wel? De beste bestemmingen!”

  1. het klinkt allemaal heel geweldig. Maar het aller, aller , aller liefst wil ik zon HIER ! mmmm, lekker in mijn tuin wroeten en alles op zien komen….

  2. Ik vind het leuk om van de wereld te zien en het weer is eigenlijk niet mijn belangrijkste reden om voor een land te kiezen. Misschien ben ik daar een beetje vreemd in, maar dat ben ik.

  3. ik zou het zeker gebruiken! Niets zo frustrerend als je zuurverdiende centen uitgeven om even te ontspannen in de zon en dan in de kou en de regen terecht komen!

  4. Weet zo even niet gelijk of ik dit zou gebruiken maar is zeker wel handig. Misschien trouwens zou ik het wel gebruiken. Vooral na al deze koude dagen kan ik wel wat zon gebruiken. Dan komt dit weer goed van pas.

  5. Ik ben een keer of driemet kerst naar Egypte geweest, maar 30 graden is me nog niet gelukt. Meestal doe ik na het duiken gelijk een fleece aan en een muts op 🙂

  6. Het zuiden van Marokko is ook heel zonnig nog in de kerstvakantie. In de Algarve is het idd vaak ook volop zonnig door de winter heen.. we waren aangenaam verrast in februari!

  7. Hahaha grappig bedacht zo’n site. Ik zou het eerlijk gezegd niet gebruiken. Ik heb meestal al een bestemming in mijn hoofd en dan check ik daarna via weather underground hoe het weer daar is op dat moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge