Touren in Italië op een echte Italiaanse Vespa door de mooiste regio’s van het land, het kan! The Vespa Trip organiseert dit soort gave reizen door drie verschillende regio’s in Italië. Je gaat met het vliegtuig naar de beginplek en vanaf daar doe je alles per Vespa. De bagage wordt steeds naar de volgende locatie gebracht dus daar hoef je je zelf geen zorgen om te maken. Wat een gaaf concept hé? Hieronder vertel ik meer over dit gave concept.

De route

Als je een Vespa Trip wilt gaan maken dan kun je natuurlijk zelf te route bepalen. Er zijn drie bestemmingen waar je The Vespa Trip kunt maken: Toscane, Sicilië en de Amalfitiaanse kust.  Vanaf dat punt kun je op pad gaan met de Vespa langs een standaard route maar je kunt ook zelf bepalen waar je heen gaat. Naast een individuele rondreis kun je ook kiezen voor een groepsreis, waarbij je gezamenlijk een mooie route maakt. Je maakt geen stops bij standaard bezienswaardigheden maar rijdt door het mooie binnenland van Italië en stopt op de mooiste onontdekte plekken van het mooie Italië.

The Vespa Trip

Op de Vespa’s op pad

Ik denk meteen aan de mooie kronkelweggetje door Italië als ik denk aan de Vespa brommers. De authentieke Italiaanse brommertjes zijn natuurlijk een perfect vervoersmiddel in Italië. Je kunt op deze manier het binnenland op een prachtige manier ontdekken maar je hoeft je geen zorgen te maken over de bagage. De volgwagen zorgt er altijd voor dat jouw bagage op de volgende bestemming aankomt.

Het voordeel van op pad met een brommer

In de week dat je rond rijdt op de Vespa kom je natuurlijk super veel mooie plekken tegen maar ik hoor je denken, je kunt toch ook met de auto rond rijden, dat klopt maar een Vespa is veel leuker. Als je met een Vespa door Italië rijdt, zal je een ultiem vrij gevoel ervaren. Je kunt op een brommer namelijk overal stoppen waar je wilt en de mooiste kronkelweggetjes nemen. Deze mooie routes zijn soms niet begaanbaar met de auto. Bij vertrek krijg je een informatie map mee met alle nodige informatie: de leukste restaurantjes, mooiste routes en traditionele Italiaanse families die je kunt bezoeken.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Dit gastartikel is geschreven door: Nina

Zit jij net als ik al op een Vespa in gedachten door Italië? Zou jij The Vespa Trip ook willen meemaken? Laat het weten in de reacties!

Meer Italië?

~ Wat te doen in Milaan?

– De kosten van een weekend Milaan

~ Hotel tip in Milaan

11 gedachten over “The Vespa Trip: op de scooter door Italië”

  1. Het lijkt me heel gaaf om te doen, maar met 2 kinderen niet echt haalbaar, haha. Wie weet, als ze ouder zijn en een brommertje hebben.. als ze dan nog mee willen. 🙂

  2. Wat klinkt dit gaaf zeg! Ik ga binnenkort naar noord-Italië en ik denk dat een volledige trip niet gaat lukken, maar heb wel veel zin gekregen om een dag of 2 met de Vespa op pad te gaan! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge