Veel mensen hebben een tuin en genieten daarom vaak van een gezellige barbecue, maar dat zit er voor mij helaas niet in. We hebben geen tuin en daarom is op vakantie gaan vaak de juiste gelegenheid om eens te gaan barbecueën. Of als we op de camping zijn bij Sam’s ouders of bij mijn broer thuis, maar verder doen we het niet vaak. Daarom is barbecueën op vakantie vaak de enige optie!

Barbecueën bij een vakantiehuisje

Als je in een huisje zit heb je vaak het geluk dat er een barbecue bij zit en een stukje eigen ”tuin”. Je kunt dan heerlijk gaan barbecueën om echt een vakantiegevoel te krijgen. Het BBQ vlees kun je gemakkelijk online bestellen. Daarnaast vind ik het altijd leuk om ook stokbrood en sausjes enzovoort aan te schaffen en gewoon lekker te gaan eten en kletsen met zijn allen. Barbecueën is altijd een goede optie als het gaat om een grote groep mensen, je hebt het allemaal leuk en er is niet één iemand die uren in de keuken staat om alles voor te bereiden.

Gourmetten als je op reis bent

Dit is een gekke traditie die wij al jarenlang hebben, gourmetten op reis. Eigenlijk altijd als we op wintersport gaan nemen we het gourmetstel mee in de kofferbak en gaan we op reis lekker gourmetten. Maar dat kan natuurlijk eigenlijk altijd, overal in Nederland kun je gewoon vlees kopen en gewoon lekker gourmetten. Zeker als je met de auto op reis gaat is het vaak geen probleem om een gourmetstel mee te nemen en gewoon te genieten van een feestmaal. Overigens kun je natuurlijk ook vegetarisch gourmetten of barbecueën, het is maar net wat jouw voorkeur is. Persoonlijk vind ik een leuke combinatie de beste optie.

barbecueën op vakantie

Barbecueën met een gehuurde BBQ

Het kan natuurlijk zijn dat je geen BBQ bij het huisje hebt of geen gourmetstel mee kunt nemen. Een BBQ aan huis is zo geregeld als je dat graag wilt maar dat kan natuurlijk ook als je op vakantie bent. Het is even een kwestie van bestellen en je kunt meteen beginnen met eten. Dat is dus ook een goede optie voor mensen zoals ik die zelf geen tuin hebben. Zo kun je toch een leuke barbecue houden en is het niet nodig om een hele barbecue aan te schaffen voor die paar keer op vakantie.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij ook gek op barbecueën op vakantie? Heb je dat wel eens gedaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Voorbereidingen voor een roadtrip

-Avondbestedingen op stedentrip

Bewaren op Pinterest?

20 gedachten over “Barbecueën op vakantie is een echte aanrader!”

  1. Ik heb vaak gebarbecued in Australië. Op openbare picknickplekken en campings. En overal is het schoon. Dat zou in Nederland nooit lukken… Zelf ben ik onwijs fan van de Cobb. Die namen we mee als we gingen kamperen. Daar kan je echt alles mee. Zo’n fijn ding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge