Ik denk dat iedereen de foto’s wel kent, van de spiegelende boomhut. Tijdens onze reis door Zweeds Lapland hadden we het geluk dat we naar het Treehotel mochten. Helaas was het te kort van te voren en konden we niet overnachten maar een bezoekje aan het hotel is bijna net zo gaaf. Je denkt misschien dat het alleen één hut is maar er is veel meer dan dat.

Treehotel Harads

De eigenaren Kent en Britta hebben allebei roots in deze omgeving en zijn erg creatief en enthousiast. Wat ooit begon met een klein guesthouse is nu uitgegroeid tot een prachtig complex met meerdere boomhutten. Het kleine guesthouse dat vooraan het terrein staat is van origine een verzorghuis en dat zie je nog terug in de kleine kamers en schattige decoratie. In het gebouw is ook een restaurant te vinden waar je kunt genieten van een lunch, diner of een fika zoals wij deden. We mochten het terrein gaan verkennen en gingen op pad. Alle informatie over het hotel vind je op de website.

De verschillende boomhutten

Er zijn verschillende boomhutten in het hotel waar je kunt verblijven. Wij mochten in bijna allemaal een kijkje nemen en even proeven van de sfeer.

Mirrorcube

De meest bekende is natuurlijk de spiegelende we hebben hem allemaal wel eens op Facebook, Pinterest of Tumblr voorbij zien komen. De binnenkant van de hut is prachtig en wij hebben hier een tijdje gezeten. Je kunt hier met twee mensen verblijven en je hebt een prachtig uitzicht over de omgeving.

Bird’s nest

Dit vogelnest is een creatief project wat ervoor zorgt dat de hut opgaat in de natuur. Je kunt hier met een ladder in komen en er kunnen vier mensen slapen, vooral een leuke plek voor gezinnen. Dit is wel één van de boomhutten waarin je echt voelt dat je hangt, want het gaat af en toe flink heen en weer.

The Cabin

Mijn persoonlijke favoriet, ook deze zie je vaak op mooie plaatjes voorbij komen. Echter vind ik hierbij de binnenkant vooral mooi en het uitzicht. Je hebt echt het gevoel dat je midden in de natuur bent, dankzij de vele ramen. Vanuit bed heb je een adembenemend uitzicht over de hele omgeving. Moet je voorstellen dat je zo wakker kunt worden, heerlijk!

7th room

Een echte luxe keuze, eigenlijk is dit meer een luxe villa in de bomen. Het is namelijk niet één kamer zoals bij alle andere hutten maar je hebt hier gewoon meerdere kamers. Je kunt hier dus ook met zes tot acht mensen slapen. Het mooiste? Het net in het midden van het huis, hier kun je lekker op liggen en genieten van het uitzicht. Moet je voorstellen dat je in de winter hier gaat liggen en wacht op het noorderlicht.

The UFO

Ook een creatief project, de UFO is met name erg gaaf voor gezinnen met kinderen. Van binnen heb je namelijk ook echt het idee dat je in de ruimte bent. Deze boomhut heeft ook de neiging om te bewegen maar voor kinderen zal dit juist een leuk effect zijn. Het is alleen jammer dat er weinig ramen zijn dus je niet echt kunt genieten van de omgeving.

Dragonfly

Dit is ook een grotere variant, een luxe boomhut met meerdere kamers. Helaas konden wij deze niet van binnen bekijken dus kan ik daar niet veel over zeggen. Deze kamer is ook erg luxe ingericht en voornamelijk gericht op stellen.

The Blue Cone

Is geen passende naam voor de kamer want hij is helemaal rood… Vooral gebaseerd op eenvoud en de basis van de natuur. Vanuit hier heb je ook een mooi zicht op de omgeving. Je kunt hier met vier mensen slapen en zelf lijkt mij dat erg gezellig. Het grote raam zorgt ervoor dat je één bent met de natuur.

De omgeving

Het Treehotel bevindt zich in een prachtige omgeving, midden in de bossen. Tijdens de wintermaanden ligt hier een dikke laag sneeuw en kun je vanuit jouw warme boomhut de omgeving bekijken. Ook veel wild weet zijn weg te vinden naar het hotel en komt vaak even langs. Hoe heerlijk is het wakker worden met een eland die lekker rondstruint bij jouw slaapplek?

Verder zijn er veel activiteiten die je hier kunt ondernemen zoals husky rijden, skiën, langlaufen en andere winterse activiteiten. Maar ook mountainbiken, ziplinen en kanoën kan allemaal in de omgeving van het hotel.

De kosten & mijn mening

Een grote vraag is natuurlijk wat kost dat? De goedkoopste kamers gaan vanaf €400 euro per nacht voor twee personen. Dit is natuurlijk duur maar zelf denk ik dat het wel realistisch is. Je wordt in de watten gelegd en de natuur eromheen is prachtig. Zelf zou ik geen week in de kamer blijven maar één nachtje en dan is het helemaal speciaal. Het is in zowel de zomer als de winter echt een prachtige plek om naartoe te gaan dus mocht je eens op zoek zijn naar iets anders, dan raad ik het zeker aan!

Disclaimer: Wij bezochten Treehotel Harads in samenwerking met Swedish Lapland. Ik deel echter niets anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens in het Treehotel in Zweeds Lapland geweest? Welke kamer zou jij willen boeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zweeds Lapland?

~ De ultieme route door Zweeds Lapland

– De leukste accommodaties 

~ Auto huren in Zweeds Lapland

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Treehotel in Zweeds Lapland [bucketlist item]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge