Op de meeste bestemming bezoek ik graag hotels, door de luxe en de service maar als ik naar Zweden ga dan is dat anders. Ik wil in dat geval namelijk het liefst één met de natuur zijn en genieten van al het moois wat de omgeving te bieden heeft. Daarom kies ik in die gevallen het liefst voor een camping of lodge met mooie huisjes. Huisjes waar je makkelijk zelf kunt koken mocht je dat willen of ’s middags een lekker eitje kunt bakken. Tijdens onze reis met Voigt Travel hebben we meerdere mooie accommodaties in Zweeds Lapland bezocht maar deze drie accommodaties waren echt mijn favorieten.

Burträsk camping in Burträsk

In het kleine stadje Burträsk begon onze reis, we werden verwelkomt op de camping en voelden ons meteen thuis want de eigenaren zijn Nederlands. De camping heeft een aantal stuga’s zoals ze dat in het Zweeds noemen. Een aantal eenkamerhuisjes wat meer weg heeft van een hotelkamer met een keuken. Je kunt dus zelf koken mocht je dat willen en het voordeel van een koelkast is dat je spullen zoals kaas en yoghurt gewoon kunt meenemen tijdens een rondreis door Zweeds Lapland. Naast de eenkamerhuisjes hebben ze ook grote huisjes waar je met vijf personen kunt verblijven. Een mooie mogelijkheid voor gezinnen of vrienden.

accommodaties in Zweeds Lapland

Op de camping heb je een midget golfbaan, kun je kano’s huren en gebruik maken van de sauna. Na de sauna kun je heerlijk het water in springen naar echt Zweeds gebruik. De eigenaren van de camping zijn supervriendelijk en gastvrij, je voelt je echt welkom! Daarnaast is de omgeving van Burträsk ook supermooi, het meer en het kleine eilandje op de camping maken het helemaal af. Wat mij betreft echt een plek om weer eens terug te komen. Als alle accommodaties in Zweeds Lapland zo zijn, ben ik enthousiast.

Brändön Lodge in Luleå

Toen we in de omgeving van Luleå op pad waren, verbleven we in Brändön Lodge. Mijn mond viel open toen we hier aan kwamen rijden. Het was echt een paradijs! Een aantal huisjes op de heuvel met een mooi uitzicht over een groot meer dat in open verbinding staat met de zee. En om het af te maken nog een prachtig strand. De huisjes waren hier supergroot: twee slaapkamers, een ruime woonkamer met keuken en een badkamer. Voor het huisje kun je heerlijk zitten met een boek en genieten van het uitzicht, dat hebben we dan ook zeker gedaan.

Verder heeft de lodge een restaurant in het hoofdgebouw en kun je veel sportieve activiteiten in de omgeving doen. Natuurlijk kun je ook hier de sauna gebruiken maar hier heb ik dat niet gedaan. Het is een leuke plek om met kinderen te bezoeken want er is genoeg te doen. Verder kun je vanuit de lodge makkelijk naar Luleå gaan en de stad verkennen. Brändön Lodge is echt een plek om nooit te vergeten. Echt één van de accommodaties in Zweeds Lapland die je zeker niet mag overslaan. Benieuwd naar andere bestemmingen in Noord-Europa? Voigt Travel biedt naast Zweeds Lapland nog meer prachtige bestemmingen aan.

Kvarndammens Camp in Kalvträsk – accommodaties in Zweeds Lapland

Een accommodatie waar ik eigenlijk niet veel van had verwacht eerlijk gezegd. Ik kon online niet veel vinden maar later bleek waarom. De eigenaar was namelijk nog maar een paar maanden bezig met de accommodatie. Maar mijn verwachtingen klopte absoluut niet. Het was eventjes zoeken want het kamp ligt midden in de bossen maar na wat navraag kwamen we op het juiste adres terecht. Kvarndammen dankt zijn naam aan de aanwezigheid van een kvarn, wat molen betekent. Onder aan de heuvel sta je langs de rivier waar de molen aan staat. Er zijn maar drie huisjes voor vijf personen dus een totale aanwezigheid van vijftien bedden.

De eigenaar Björn is gastvrij en onthaalt ons als familie. Wij krijgen het tweede huisje en ik ben meteen enthousiast. Een eigen houtkacheltje, een rendierenvel om op te zitten en twee slaapkamers. Doordat de huisjes bovenop de heuvel staan kun je lekker naar de rivier staren en het bos ontdekken. Op deze locatie moet je vooral voor je rust zijn, de eigenaar (en zijn moeder) heeft ons heel erg verwend qua eten maar verder zijn we voornamelijk verwend qua natuur. Je kunt hier outdoor koken en dat hebben wij met veel plezier gedaan. Zoals je kunt verwachten hebben ze ook hier een sauna maar het leukste vind ik nog de jacuzzi. Op de vlonder boven het bos en gewoon lekker genieten. Ik heb hier uren in gezeten met een tijdschrift en het was heerlijk.

Disclaimer: Ik bezocht Zweeds Lapland op uitnodiging van Voigt Travel. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke accommodaties in Zweeds Lapland zou jij wel eens willen bezoeken? Heb jij nog leuke toevoegingen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zweeds Lapland? 

~ De ultieme route door Zweeds Lapland

– Het Treehotel: super gaaf

~ De leukste accommodaties

Bewaren op Pinterest?

17 gedachten over “3x mooie accommodaties in Zweeds Lapland”

  1. Het ziet er leuk uit, goede tips. Ik zal het onthouden mochten we die kant op gaan al moet ik eerlijk zeggen dat we meestal richting zuiden gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge