Voor mij is Florida een ideale vakantiebestemming: het weer is heerlijk, de mensen vriendelijk en de natuur prachtig. Een vakantie in Florida heb ik daarom al meerdere keren gedaan en daarom deel ik vandaag mijn tips met jullie.

vakantie naar Florida

Tip 1: Boek een pakketreis naar Florida

Zelf ben ik zoals jullie weten al meerdere keren in Florida geweest. En veel mensen vragen mij hoe het op een voordelige manier kan. Mijn nummer één tip daarbij is eigenlijk: boek een pakketreis. Mijn goedkoopste reizen naar Florida heb ik geregeld via D-reizen. Ik ben dan niet meer dan €700 euro kwijt voor een rechtstreekse vlucht en een appartement voor 9 dagen. Dat zijn prijzen die je bij andere aanbieders niet zult vinden. Één keer koos ik voor Orlando als basis en één keer voor Fort Lauderdale, beide bevielen erg goed.

visum voor Sri Lanka - vakantie naar canada

Tip 2: Regel een ESTA op tijd

Tijdens een vakantie naar Florida is er één belangrijk punt: het ESTA. Je kunt namelijk zonder geldig ESTA de Verenigde Staten niet in. Daarom is het belangrijk dat je dit op tijd aanvraagt, minimaal 72 uur voor vertrek! Ik zou zelf aanraden om het minimaal een aantal weken voor vertrek te doen om er zeker van te zijn dat het op tijd lukt. Je kunt een ESTA gemakkelijk aanvragen via Evisa Application Services. Je kunt hier een ESTA aanvragen. Zij regelen alles omtrent jouw ESTA zodat jij er geen omkijken naar hebt. Zo kun je zonder enige problemen beginnen aan een heerlijke vakantie in Florida!

Boottocht in de Everglades

Tip 3: Neem een huurauto tijdens een vakantie in Florida

De afstanden in de Verenigde Staten zijn natuurlijk een stuk groter dan in Nederland. Daarom is het eigenlijk alleen te doen door een huurauto te nemen. Een huurauto zou ik persoonlijk weer niet bij de pakketreis boeken, dan lopen de kosten vaak hoog op. Daarom regel ik altijd zelf mijn huurauto meestal via Alamo. Het is supermakkelijk om vanuit het vliegtuig meteen de auto in te kunnen stappen. Verder heb je met een huurauto gewoon veel meer mogelijkheden om mooie plekken te bezoeken zoals Miami, Key West, Orlando, Everglades en nog veel meer. Ook zo enthousiast als wij over Florida? Vergelijk hier jouw reis naar Florida inclusief vlucht, verblijf & huurauto.

geen geld om te reizen

Tip 4: Ga niet op pad zonder creditcard

Tijdens een vakantie naar Florida is er één betaalmiddel wat echt niet mag ontbreken. In de Verenigde Staten wordt namelijk heel veel gedaan met creditcard, allereerst kun je geen huurauto nemen zonder creditcard. Verder wordt er vaak bij een hotel of appartement ook een borg via creditcard gerekend. Je kunt wel op verschillende plekken met Maestro contanten opnemen maar toch is het nog nooit gelukt om mijn creditcard niet te gebruiken. Het is simpel: je hebt hem gewoon nodig! Verschillende creditcards met elkaar vergelijken en aanvragen kan op Creditchecker.

vakantie naar Florida

Tip 5: Zorg voor voldoende zonbescherming tijdens jouw vakantie naar Florida

Een tip die eigenlijk een beetje afhankelijk is van de periode dat je op vakantie naar Florida gaat. Maar over het algemeen is het vrij warm in Florida en schijnt de zon. Daarom is het belangrijk om voldoende zonnebrand mee te nemen maar daarnaast ook een hoed of pet tegen de zon. Als je op één van de mooie stranden van Florida gaat liggen dan is het belangrijk om wel een parasol of iets dergelijks mee te nemen. Doe je dit niet dan verbrand je geheid en dat is natuurlijk niet te bedoeling.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. 

Zou jij ook op vakantie naar Florida willen? Wat zou jij het liefst doen tijdens die vakantie? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ De vijf mooiste stranden van Florida

– De ultieme route door Florida

~ Krokodillen spotten in Orlando

Bewaren op Pinterest?

14 gedachten over “Een vakantie naar Florida: handige tips & tricks”

  1. Goede tips, ik ben nu een keer in Florida geweest en daar waar ik de stranden prachtig vond, vielen de Everglades en Key west me heel erg tegen. Ik vond Datona en Cape Canaveral echt helemaal te gek!

  2. Heerlijk, ik hou echt van Florida! Na jouw blog met foto’s heb ik zoveel zin daar weer terug naartoe te gaan <3 Maybe next year

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge