Tijdens een rondreis in de zomer door Zweeds Lapland kan Luleå en omgeving niet ontbreken. De studentenstad is een populaire stad in de omgeving en wordt dan ook zeker aangeraden. Tijdens onze reis met Voigt Travel deden wij deze stad ook aan en kan ik wel zeggen dat ik optimaal heb genoten van deze ervaring. Voigt Travel biedt sinds een aantal weken een rechtstreekse vlucht aan van Rotterdam naar Skellefteå, vanaf daar is het zo’n 2 uur rijden naar Luleå & Brändön. Dit deden wij met een huurauto, wat ideaal is.

 Luleå & Brändön
 Luleå & Brändön

Stormyrberget boerderij

Op ongeveer een uurtje rijden van Luleå vind je Stormyrberget boerderij. Een plek waar je superveel kunt doen en is zeker de moeite van een bezoek waard. Het is een boerderij met een B&B en je kunt er genoeg activiteiten doen. Allereerst hebben ze natuurlijk een boerderij, hier vind je verschillende leuke boerderijdieren zoals varkens, koeien, schapen en kippen. Voor kinderen is het een ideale plek om van het boerenleven te genieten. Op de boerderij hebben ze ook een B&B waar ze vier kamers hebben waar je kunt verblijven. De kamers zijn typisch Zweeds en zijn naar mijn mening heel schattig. Het voordeel van het verblijf op de boerderij is dat je ten allen tijden kunt genieten van de dieren en de natuur.

route door Zweeds Lapland - Luleå & Brändön

Daarnaast is een leuke tip om achter de boerderij een wandeling te maken naar de top van de heuvel. Achter de boerderij ligt een heuvel en vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de hele omgeving. De eigenaresse van de boerderij is supervriendelijk en gastvrij, wij genoten ook nog eens van een heerlijke Zweedse fika op de boerderij.

route door Zweeds Lapland - Luleå & Brändön
route door Zweeds Lapland - Luleå & Brändön
 Luleå & Brändön

Luleå stad

Als je de omgeving van Luleå gaat verkennen begin je vaak in de stad zelf, Lulea. Het is een studentenstad in Zweeds Lapland die daardoor vrij modern en populair is. Luleå is een stad met 20.000 inwoners en dat gezellige gevoel vind je in de stad helemaal terug. Je kunt de auto in een parkeergarage parkeren voor 1 euro per uur of op een gratis parkeerplaats aan de rand van de stad. Vervolgens kun je lekker langs het water naar de binnenstad lopen. Storgatan is de grote winkelstraat van Luleå waar je lekker langs de Zweedse winkels kunt struinen. Buiten deze straat vind je nog een aantal gezellige zijstraatjes en ook de kerk is een leuke plek om te bezoeken. De kerk kun je namelijk geheel gratis bezoeken tussen 10.00-15.00, helaas waren wij daar net te laat voor maar ook de buitenkant is al een cadeautje.

accommodaties in Zweeds Lapland - Luleå & Brändön
 Luleå & Brändön

Sportieve activiteiten

De omgeving van Luleå & Brändön leent zich perfect voor sportieve activiteiten, eigenlijk zoals geheel Zweeds Lapland. Je kunt namelijk op veel locaties allerlei sportieve activiteiten uitvoeren en tegelijkertijd genieten van de omgeving. Bij Brändön Lodge kun je kajakken, suppen, fatbiken en nog meer. Kajakken en suppen is heerlijk om een beetje verkoeling te krijgen en ondertussen actief bezig te zijn en de omgeving te verkennen.

route door Zweeds Lapland - Luleå & Brändön

’s Avond zijn wij gaan fatbiken, dat is fietsen op een fiets met hele dikke banden. Hierdoor kun je goed op lastiger terrein rijden en dat is het Zweedse bos zeker. Verschillende pogingen door het bos liepen op niets uit en uiteindelijk bleven we op de kleine kiezelwegen en ontdekten we zo de omgeving van Brändön. We gingen op zoek naar elanden tijdens het fietsen, maar helaas is dat niet gelukt. Als je gaat kajakken of suppen is het wel aan te raden om je goed aan te kleden, de temperatuur van het water kan erg verschillen. Een andere tip is DEET aangezien de muggen Brändön ook een leuke plek vinden.

accommodaties in Zweeds Lapland - Luleå & Brändön

Accommodatie tip Luleå & Brändön

Een geweldige plek om te overnachten is Brändön Lodge, je kunt hier heerlijk genieten van de rust in Zweeds Lapland. Er staan verschillende hutjes waar je in kunt verblijven, wij verbleven in huisje 2 met een prachtig uitzicht over het strand en de zee. Brändön Lodge ligt namelijk in open verbinding met de Oostzee, het kleine strand op het terrein zorgt voor een idyllisch gevoel. De huisjes zijn ook voorzien van alle gemakken: twee tweepersoonskamers, een woonkamer met een uitgebreide keuken en een ruime badkamer. Tijdens ons verblijf hebben we optimaal genoten van deze accommodatie. Het gevoel wat je wilt hebben bij Zweeds Lapland, krijg je zeker weten in Brändön Lodge, ik vond het oprecht jammer dat we hier weer weg moesten.

Disclaimer: Ik bezocht Zweeds Lapland op uitnodiging van Voigt Travel. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens in Luleå & Brändön geweest? Zou jij er graag heen willen? Laat het weten in de reacties!

Meer Zweeds Lapland? 

~ De ultieme route door Zweeds Lapland

– 3x mooie accommodaties in Zweeds Lapland

~ Bezoek de Sami cultuur in het noorden van Zweden

Bewaren op Pinterest?

9 gedachten over “Ontdek de omgeving van Luleå & Brändön”

  1. Mijn beste vriendin emigreert begin 2019 naar Zweden. Ik ga deze blog aan haar doormailen. Prachtige foto’s trouwens, maar die zie ik al jaren bij haar 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge