Florida vind ik echt een geweldige plek. Sommige mensen gaan graag naar Spanje of naar Texel, maar voor mij is dat Florida. Afgelopen week heb ik Florida geboekt voor 2018, genieten. Daarom begon ik mijn mapjes eens door te lopen en kwam ik op het idee voor deze blog. Vijf keer de mooiste stranden van Florida! De Sunshine state staat natuurlijk bekend om zijn mooie stranden en vandaag deel ik mijn vijf favorieten. Een mooie vakantie naar Amerika vind je hier!

Miami South Beach

Ik denk dat iedereen dit strand wel kent. Iedereen die naar Florida gaat, zal dit strand meepakken. Miami South Beach is echt zoals op de foto’s, prachtig witte stranden en een mooie helderblauwe zee. Omdat Miami natuurlijk voor veel rondreizen het beginpunt is, kun je deze makkelijk aan het begin of aan het einde meepakken.

waar schijnt de zon wel - mooiste stranden van florida

Key West

Als je in het zuiden van Florida verblijft kun je ervoor kiezen om een tochtje over The Keys te maken. Deze prachtig mooie eilandengroep van Florida is zeker de moeite waard. Daarom heb ik ook twee stranden gekozen zich daar bevinden. Vanuit Miami kun je over alle eilanden rijden over highway 1. Dit duurt zo’n 3,5 tot 4 uur en neemt dus een hele dag in beslag, maar dat is het meer dan waard, alleen de snelweg is al mooi. Je rijdt eigenlijk door de zee en je passeert steeds kleine idyllische eilanden.

Bahia Honda State Park - mooiste stranden van florida

Bahia Honda State Park één van de mooiste stranden van Florida

Als je onderweg bent naar Key West kun je even picknicken of een pauze nemen op Big Pine Key. Op dit eiland vind je namelijk The Keys, het strand van dit park is prachtig. Het strand is heel smal, net groot genoeg voor één handdoek dus je moet vooral lekker in het water gaan liggen. Bahia Honda state park staat ook erg bekend om het snorkelen, je kunt hier namelijk perfect snorkelen. Er zijn weinig mensen en je kunt gewoon bij het strand parkeren en even bijkomen van de rit naar Key West.

mooiste stranden van Florida

Sarasota Beach

Sarasota ligt zo’n 50 kilometer onder Tampa en het strand ligt dan ook aan de Golf van Mexico. De stad staat bekend om zijn mooie stranden en dat is helemaal waar. Je kunt Sarasota Beach het beste bezoeken vanuit Tampa of op weg van Tampa naar Miami. Longboat Key is het mooiste en meest noordelijke eiland van Sarasota en daar vind je dit mooie strand. In de zomerperiode vind je hier veel schildpadden en hun jongen, helaas heb ik dit niet mogen zien maar het lijkt me geweldig.

Clearwater beach

Mijn absolute favoriet! Dit strand heeft echt mijn hart gestolen. Ik ben hier geweest toen ik in Orlando verbleef, vanuit daar is het zeker nog 2 uur rijden maar dat was het meer dan waard. Je kunt Clearwater Beach ook supergoed bezoeken vanuit Tampa want Clearwater ligt eigenlijk praktisch aan Tampa. Dit parelwitte strand is mooi en de zee is er heerlijk. Je kunt hier echt makkelijk een hele dag vertoeven en genieten van de schoonheid van Florida.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat zijn volgens jou de mooiste stranden van Florida? Heb jij nog een toevoeging? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ Krokodillen spotten

– The Keys

~ Universal Stud

Bewaren op Pinterest?

32 gedachten over “Vijf keer de mooiste stranden van Florida – van Miami tot Key West”

  1. Wow, al deze stranden zien er supermooi uit! Het eerste en het laatste spreekt me het meest aan 🙂 ik wil binnen enkele jaren echt eens naar Florida, het lijkt me er fantastisch!

  2. Oh wauw! Ik ben nog nooit in Florida geweest (sterker nog, nog nooit buiten Europa), maar hier zou ik wel echt graag naar toe willen. Lijkt me zo tof!

  3. Wat een mooie stranden! Ik ben alleen een paar dagen in Orlando geweest, maar de stranden van Florida heb ik niet bezocht. Ik wil zeker nog een keer die kant op 🙂 .

  4. Mijn vriendinnen zijn nu op reis naar Amerika en ze zouden normaal ook naar Florida gaan, maar dat ging dus niet wegens recente omstandigheden. Heel erg jammer, want het zien er echt heel mooie plekjes uit! Nu zijn ze naar Mexico en ik geloof dat ze daar hun amusement ook nog wel zullen hebben 😉

  5. Die kleur van dat water ook overal, wow! Ben nog niet in Amerika geweest, maar van deze stranden wordt een mens toch blij. (ook al ben ik geen type dat uuuren daar gaat liggen) Clearwater beach klinkt het meest aantrekkelijk! 🙂

  6. We parten er echt al jaren over om naar Florida te gaan, maar uiteindelijk is het er nog steeds niet van gekomen. Jammer! Maar wat een fijne stranden zeg. Ik zie me al op clearwater beach liggen. 🙂

  7. We parten er echt al jaren over om naar Florida te gaan, maar uiteindelijk is het er nog steeds niet van gekomen. Jammer! Maar wat een fijne stranden zeg. Ik zie me al op clearwater beach liggen. 🙂

  8. Vorig jaar was ik op zoek naar een zonbestemming en toen kwam ik op Florida uit. Na wat onderzoek leek het me een perfecte combi van roadtrippen en genieten van de mooie dingen des levens. Helaas ging de reis uiteindelijk niet door, maar de wens om Florida te bezoeken is er nog steeds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge