Een dagje toeren door Nederland in dit geweldige Volkswagenbusje wil iedereen toch? Vorige week was het dan eindelijk zover, we mochten met het busje op pad! We moesten het busje ophalen in Nieuwegein, dus we besloten in die omgeving te blijven en hebben er een mooi rondje van gemaakt. Lees jij mee?

Het Volkswagenbusje kun je huren voor een dag en zo kun je Nederland eens op een relaxte manier ontdekken. Het busje vindt het namelijk niet leuk om harder dan 80 km/h te gaan en je kunt daarom het beste de snelweg vermijden. Hoe lekker is dat? Want het voordeel is dus dat je ook de files vermijd. Wij kozen ervoor om naar het Muiderslot te gaan omdat we daar nog nooit waren geweest. Dus zo gezegd zo gedaan, op naar het Muiderslot.

Na ongeveer een uurtje rijden en genieten van de wind in onze haren kwamen we aan bij het Muiderslot. Onderweg kwamen we langs de mooiste dorpjes en werd nog maar eens duidelijk dan Nederland prachtig is. Het parkeren op de kleine parkeerplek bij het Muiderslot leek een uitdaging maar uiteindelijk stond het busje zo op zijn plek. Het Muiderslot was superleuk en na het hele kasteel te hebben bekeken ging onze weg verder.

Maar niet voordat we even gingen picknicken. Het voordeel van het busje is dat je alles mee kunt nemen, zo namen wij ons eigen brood en drinken mee en gingen we picknicken. Bij een leuk picknickbankje zaten wij heerlijk in het zonnetje, maar in principe kun je natuurlijk ook gewoon in het busje eten. Vind je het nou leuk om langer te blijven? Je kunt ook een Volkswagen Camper huren en gewoon een weekendje of zelfs een week op pad gaan!

dagje toeren door Nederland

Na de picknick reden we langs de Vecht via Weesp, Vreeland en Kortenhoef naar de Loosdrechtse plassen. Daar vonden we een mooi plekje voor het busje en zijn we even lekker op een terrasje neergeploft. Want het is natuurlijk een zware taak om naar alle enthousiaste mensen te zwaaien die het busje voorbij zien komen 😉 We genieten even van het fantastische uitzicht bij restaurant ‘de Eend’ waar we zijn neergestreken. Tijdens een dagje toeren door Nederland mag een appeltaartje met koffie of thee niet ontbreken, de Eend is daarvoor een goede plek.

dagje toeren door Nederland

Nadat we weer even bij waren gekomen, zijn we het busje weer ingestapt en hebben we onze weg vervolgt. Maar we kwamen niet ver, we zagen een heerlijk strandje aan de Loosdrechtse plassen en hebben ons handdoekje uitgespreid. Hier moet ik natuurlijk wel bij vertellen dat het zo’n 28 graden was, dus dat we eigenlijk wel even in het zonnetje wilden liggen. Het idee was om ook nog even te gaan zwemmen maar helaas, het water was toch iets te koud!

dagje toeren door Nederland

Voor we de bus weer terug moesten brengen hebben we nog even van het moment gebruik gemaakt en een aantal mooie foto’s van de bus gemaakt. Want zo’n bus is natuurlijk een perfecte achtergrond voor een foto. Je kunt de Volkswagenbus ook op een andere manier huren namelijk als Photo Booth. Een busje met allerlei attributen om de gaafste foto’s mee te maken. Leuk voor op een feestje, bedrijfsuitje of bruiloft.

Disclaimer:  Dit dagje toeren is tot stand gekomen in samenwerking met deVolkswagenbus. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wil jij een dagje toeren door Nederland met de Volkswagenbus? Of heb jij dat al eens gedaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Valkenburg, op vakantie in eigen land

– Delft en omgeving verkennen op de fiets

~ Schiedam, de eeuwenoude trots van Zuid-Holland

Bewaren op Pinterest?

38 gedachten over “Een dagje toeren door Nederland met de Volkswagenbus!”

 1. Leuk om met zo’n antieke bus op pad te gaan! En inderdaad, verplicht onthaasten dan. Wij waren vorig jaar ook op het Muiderslot, leuk om een keer te zien en een prachtige omgeving. Ideaal om met zo’n leuke bus te ontdekken.

 2. Super leuk! Zag al plaatjes van de bus voorbij komen op de socials! Lijkt mij ook echt heel leuk om te doen. En ooit, als ik later groot ben, wil ik ook zo’n bus 🙂

 3. Ahhhh wat een heerlijke dag! Het lijkt me zo heerlijk om er een dagje helemaal tussenuit te gaan en allemaal leuke tripjes te maken in dat busje. Het is ook zo’n schattig ding trouwens! Leuk dat jullie ook naar de Loosdrechtste plassen gingen, dat was vast heerlijk met dat weer. Malou x

  1. Precies! Ja het is zeker heerlijk, ik zou wel elke week weg willen met dat busje gewoon om even tot rust te komen. Ja, het weer was echt perfect voor de Loosdrechtse plassen.

 4. Zo’n leuke bus. Stiekem droom ik van de tijd dat we zelf een vw hebben en heel Europa er mee doorkruisen. Surfplanken en kajak op het dak en gaan met die banaan. Wie weet ooit ?

 5. Superleuk, zo’n antieke bus!

  Voor mij is het echt een droom om een keer een weekje te kamperen in zo’n oude Volkswagen bus. Het ultieme gevoel van vrijheid, raam open en wind in je haar.

 6. Zo leuk! Het is een grote wens van mij om in een gepimpte Volkswagen bus door Europa te touren. Lijkt me zo gaaf! Ik heb iets met de Volkswagen 😉 .

 7. Ah, jeugdnostalgie. Al jaren niet meer geweest maar vroeger kwam ik er geregeld. Wij denken er regelmatig over om een busje te kopen en dan door Europa te rijden. En als dat bevalt laten we hem verschepen naar, wie weet, Amerika of Australië. Geweldig, lang leve de vrijheid! Het houdt ons een beetje tegen omdat we zelf totaal niet handig zijn, wat als ie stuk gaat (haha, lekker dapper). Maar wie weet gaat het er een keer van komen!
  ivonne onlangs geplaatst…Twee weken in Kroatië, een fotoblogMy Profile

 8. Het lijkt me echt heel tof om met zo’n Volkswagenbus op pad te gaan. Als ik oneindig vakantie zou hebben dan zou ik een roadtrip maken door Europa in zo’n busje. Je hebt trouwens een mooie omgeving uitgezocht om te gaan toeren. Ik ken het een beetje, werk namelijk in Weesp.

 9. Een roadtrip in zo’n busje is altijd een leuk idee, ongeacht het weer. En dat je niet harder dan 80 km/uur kon is zeker geen straf. Je hebt een mooie tocht gemaakt in een mooi stukje natuur met een hele gave bus.

 10. Nederland is zo prachtig en dat ontdek ik steeds meer sinds dat ik meer op pad ben in eigen land. En met zo Volkswagen busje is natuurlijk de ultieme roadtrip. Ook is het maar een dagje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge