Een reis in Cambodja staat voor veel mensen op de bucketlist omdat het een prachtig land is. Het land in Zuidoost-Azië is makkelijk te bereizen maar er blijven altijd een aantal dingen waar je op moet letten. De cultuur in Cambodja is heel anders en ook de techniek en spullen zijn anders dan wij in Nederland gewend zijn. Daarom deel ik vandaag de do’s en don’ts op reis in Cambodja. Het kan handige informatie zijn tijdens een reis door het land.

visum voor Cambodja

Do: Vraag van te voren een visum aan

Om naar het land te mogen reizen heb je een geldig paspoort en een visum nodig. Het visum Cambodja direct aanvragen kun je gemakkelijk online doen. Het kost maar vijf minuten, je kunt het rechtstreeks aanvragen maar dan heb je een creditcard nodig. Als je het visum aanvraagt via E-visums dan heb je hier geen last van en kun je gewoon met iDeal betalen. Voor een uitleg visum Cambodja vind je hier alle informatie en vaak heb je binnen één of twee werkdagen ook de bevestiging al binnen. Het is echt een DO want je wilt niet bij de grens worden tegengehouden, wanneer je zoveel zin hebt in een mooie reis door Cambodja.

op reis in Cambodja

Don’t: Kraanwater drinken

Het kraanwater in Cambodja is absoluut niet geschikt om te drinken. Onze Nederlandse lichamen kunnen daar niet tegen en worden in een mum van tijd ziek. Het is daarom echt af te raden om dit te doen, zelfs tijdens het tandenpoetsen kun je het beste gewoon mineraalwater gebruiken. Let er bij het kopen van flessen water overigens op dat de flessen gesloten zijn. Het kan zijn dat oude flessen gevuld worden met minder schoon water en weer verkocht worden. Je wilt echt alleen maar mineraalwater drinken, anders heb je veel kans op ziektes. Daarom kun je het beste ook de flessen controleren.

tips voor Vietnam

Do: Een wereldstekker meenemen

Een echte must op reis in Cambodja is het meenemen van een wereldstekker. In Cambodja maken ze namelijk gebruik van stopcontacten met type A,C of G en in Nederland hebben we E of F. Het is daarom echt aan te raden om een wereldstekker in Nederland aan te schaffen zodat je altijd kunt opladen. Zelf neem ik er altijd twee mee, zodat er altijd wel eentje beschikbaar is en dat ze blijven werken. Een wereldstekker kun je gemakkelijk kopen bij ANWB.

visum voor Cambodja

Don’t: Het eerste souvenir kopen wat je ziet tijdens jouw reis in Cambodja

Op veel plekken in Cambodja vind je souvenirwinkels. Vaak is het erg verleidelijk om meteen bij het eerste winkeltje een aantal leuke souvenirs te kopen en vervolgens verder te lopen. Maar vaak kom je er dan later achter dat je teveel hebt betaalt. Daarom is het slim om altijd eerst meerdere winkeltjes langs te gaan om een idee te krijgen van een realistische prijs voor een souvenir. Zo kun je altijd later nog bepalen dat je terug gaat naar het eerste winkeltje. Verder is het heel normaal om af te dingen op souvenirs en andere spullen in kleine winkeltjes.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. Foto’s in dit blogbericht zijn afkomstig van Pixabay. 

Gastblog geschreven door: Tom

Ben jij wel eens op reis in Cambodja geweest? Heb jij nog leuke of praktische toevoegingen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Azië?

~ Praktische informatie Cambodja

– Rondreis door Thailand

~ Alles over een reis door India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge