Je wilt op vakantie naar Cambodja en begint met alles uitzoeken. Natuurlijk is het leuk om de route uit te stippelen maar erg komen ook een aantal voorbereidingen bij kijken, zoals het visum voor Cambodja. Je hebt namelijk een visum voor Cambodja nodig, wanneer je naar Cambodja reist. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om een visum aan te vragen en een aantal tips voor het plannen van jouw reis.

visum voor Sri Lanka

De betekenis van een visum 

Zonder geldig visum mag je Cambodja niet in reizen. Als je dat toch doet, wordt je door de douane van Cambodja tegengehouden en mag je het vliegveld niet af. Dit is natuurlijk geen fijne situatie en daarom is het goed regelen van een visum van te voren aan te raden. In noodsituaties kun je ook een visum regelen op het vliegveld, maar doordat het visum soms langer dan een dag in behandeling is, kan dit voor flinke problemen zorgen. Het visum betekent letterlijk een toestemming van de entree van Cambodja. Je kunt kiezen voor een enkelvoudige betreding, maar als je naar omliggende landen gaat reizen en terug ook voor een meervoudige betreding.

visum voor Cambodja

Het visum Cambodja aanvragen

Je kunt je visum gelukkig heel makkelijk online aanvragen. Je moet dan een aanvraagformulier invullen en aan het visum voor Cambodja zitten natuurlijk kosten verbonden. Het visum aanvragen kost €59,95 per persoon, betalen kan met iDEAL dus het is voor iedereen mogelijk. Het visum Cambodja aanvragen kun je via deze link doen.

De kosten van het visum

Is sommige landen kost een visum geld, in andere landen hoef je niet eens te betalen om het land in te komen. Een visum is een manier voor een land om alle reizigers een kleine bijdrage te laten betalen aan de staat. De kosten van een visum kunnen erg verschillen per land. Voor Nederlanders zijn de kosten van een visum vaak goed te overzien. Soms kan de prijs van een visum afhankelijk zijn van het land van herkomst. In Cambodja hebben ze voor een vaste prijs gekozen. Lees hier meer over de kosten van je visum Cambodja.

Andere voorbereidingen voor Cambodja

Natuurlijk zijn er naast het aanvragen van je visum Cambodja nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden voordat je op reis gaat naar Cambodja. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan een wereldstekker? Die heb je nodig om je telefoon of laptop in Cambodja op te laden (haal een type A, C of G wereldstekker). En denk even na over je kleding; in de zomermaanden kan de temperatuur op Cambodja flink stijgen! Bekijk goed wat de weersverwachting is in het gebied dat je gaat bezoeken want de verschillen in temperatuur tussen de verschillende regio’s van Cambodja zijn enorm groot!

visum voor Cambodja

Tips voor een rondreis door Cambodja

Hoogstwaarschijnlijk begint jouw reis door Cambodja in Phnom Penh, de hoofdstad van het Aziatische land. Vervolgens wordt er door veel reizigers gekozen om richting Siem Reap te reizen. Deze gezellige stad heeft verschillende prachtige tempels, waaronder de Angkor tempel. De Angkor tempel behoort te één van de hoogtepunten van Cambodja. Na Siem Reap in het binnenland kun je naar Sihanouville reizen, de havenstad waar je met name kunt genieten van de waterrijke omgeving. Vervolgens kun je naar één van de nabijgelegen eilanden varen, voor een tropisch afsluiter van jouw reis door Cambodja. Aanraders zijn Koh Rong Samloem en Koh Rong, mooie stranden en een heldere zee, wat wil je nog meer?!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. De laatste twee afbeeldingen in deze gastblog komen van Pixabay.

Gastblog geschreven door: Tom

Ben jij wel eens naar Cambodja geweest? Binnenkort naar Cambodja? Vergeet dan niet een visum voor Cambodja aan te vragen. Laat het ons weten in de reacties!

Meer visa tips?

~ Het visum voor Egypte

– ETA voor Sri Lanka

~ Een ETA voor Canada

10 gedachten over “Een visum voor Cambodja is verplicht! [Reisinformatie]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge