In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het visum voor Sri Lanka. Let op: een visum Sri Lanka aanvragen is verplicht voor iedereen die naar Sri Lanka reist! Vergeet daarom niet op tijd een aanvraag in te dienen. Normaal gesproken wordt het visum nog op de dag van het aanvragen per e-mail toegezonden.

visum voor Sri Lanka

De betekenis van het ETA

Om te beginnen bij het begin; wat is de betekenis van het ETA eigenlijk? ETA staat voor Electronic Travel Authorization. Het is dan een elektronische reistoestemming die wordt uitgegeven door de overheid van Sri Lanka. Zonder een geldig visum Sri Lanka mag je niet naar Sri Lanka reizen. Als je dat toch doet, wordt je door de douane van Sri Lanka tegengehouden en mag je het vliegveld niet af. In noodsituaties kun je ook een ETA regelen op het vliegveld, maar doordat het ETA soms langer dan een dag in behandeling is, kan dit voor flinke problemen zorgen.

visum voor Sri Lanka

Het visum Sri Lanka aanvragen

Je kunt je visum gelukkig heel eenvoudig online aanvragen. Je moet dan een aanvraagformulier invullen en het visum Sri Lanka betalen. Het visum aanvragen kost €49,95 per persoon, betalen kan met iDEAL, super makkelijk dus! Het visum Sri Lanka aanvragen doe je hier.

De kosten van het visum

Waarom kost het visum geld? Elk jaar reizen miljoenen mensen vanuit heel de wereld naar Sri Lanka. Voor heel veel landen, waaronder Sri Lanka, is het daarom erg aantrekkelijk om al die reizigers een kleine bijdrage te vragen in de vorm van een ETA of visumaanvraag. Het beleid hierin is per land verschillend. Sommige landen hanteren hoge kosten, andere juist lage of helemaal geen. Er zijn ook landen die de kosten laten afhangen van het land van herkomst van de reiziger. Een leuk voorbeeld hiervan is Argentinië; dat land hanteert alleen visumkosten voor reizigers vanuit landen waarvoor Argentijnen zelf ook visumkosten moeten maken; en dan vaak zelfs exact hetzelfde bedrag! Lees hier meer over de kosten van je visum Sri Lanka.

Andere voorbereidingen voor Sri Lanka

Natuurlijk zijn er naast het aanvragen van je visum Sri Lanka nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden voordat je op reis gaat naar Sri Lanka. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan een wereldstekker? Die heb je nodig om je telefoon of laptop in Sri Lanka op te laden (haal een type D, G of M wereldstekker).En denk even na over je kleding; in de zomermaanden kan de temperatuur op Sri Lanka flink stijgen! Bekijk goed wat de weersverwachting is in het gebied dat je gaat bezoeken want de verschillen in temperatuur tussen de verschillende regio’s van Sri Lanka  zijn enorm groot!

Op zoek naar een route voor een rondreis Sri Lanka in 2, 3 of 4 weken? Lees hier de tips van Mariska!

visum voor Sri Lanka

Tips voor een rondreis over Sri Lanka

Als het visum voor Sri Lanka eenmaal geregeld is, dan kan de voorpret beginnen. Welke plekken wil je graag bezoeken in het land? Het is namelijk aan te raden om niet lang in Colombo te blijven. Veel reizigers blijven liever in de buurtstad Negombo. De sfeer is rustiger en de mensen vriendelijker. In de stad Kandy vind je de beroemde tempel van Tand. Hier kun je de Sri Lankaanse cultuur echt goed leren kennen. In de omgeving van Ella vind je de mooiste rijstplantages van het land en kun je de berglandschappen bewonderen. Naast natuur en cultuur heeft Sri Lanka ook prachtige stranden: zoals Unawatuna in het zuidwesten van het eiland.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. De laatste twee afbeeldingen in deze gastblog komen van Pixabay.

Gastblog geschreven door: Tom

Ben jij wel eens naar Sri Lanka geweest? Binnenkort naar Sri Lanka? Vergeet dan niet een visum voor Sri Lanka aan te vragen. Laat het ons weten in de reacties!

Meer visa tips?

~ ESTA Verenigde Staten

– Een ETA voor Canada

~ Vietnam betreden met visum

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Een visum voor Sri Lanka: dit moet je weten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge