Het is een heerlijke zomerse dag eind april, we hebben het al een tijdje op de planning staan om vandaag te gaan suppen in de Biesbosch. Stand Up Paddle, je staat dan op een soort surfplank en peddelt om vooruit te komen. Samen met mijn broer zitten we vroeg in de auto om te leren suppen. Allebei hebben we het nog nooit gedaan maar we zijn enthousiast. Toen we aankwamen scheen het zonnetje en hebben we ons nog even ingesmeerd. De andere deelnemers waren er ook dus we begonnen op tijd.

Suppen in de Biesbosch
Suppen in de Biesbosch

Het leren suppen

We begonnen met een beetje informatie en instructie op het droge. Onze instructeur Wouter vertelde de basistechnieken van het suppen en liet ons deze een aantal keer oefenen. Volgens mochten we het water op, één voor één gingen we het water in. En toen kwam er even een zomerse bui over, helemaal doorweekt maar enthousiast gingen we door. Mijn broer, die sportief is aangelegd, ging na een aantal minuten al staan. Zelf heb ik iets langer op mijn knieën doorgebracht om het goed onder de knie te krijgen. Na een beetje oefenen was ik ook enthousiast en wilde ik de volgende stap zetten. Het heet tenslotte Stand Up Paddle, dus ik besloot te gaan staan. Eigenlijk vond ik het makkelijker dan gedacht. Ik ben tijdens de hele tour niet in het water gevallen (yeah) en had het suppen snel onder de knie.

Suppen in de Biesbosch

Als je staat, besef je ineens dat je veel meer ziet. Je kunt gaan kijken naar de mooie natuur en hebt meer overzicht. Het staan vond ik daarom nog leuker dan het zitten op de knieën. Halverwege hebben we pauze gehouden op een strandje en kregen we wat te drinken. Wouter liet ons wat trucjes zien en mijn broer wilde dat ook wel proberen. Dat was natuurlijk geen succes en hij is daarmee ook de enige die in het water gevallen is.

De Biesbosch

De tocht die wij hebben gemaakt ging door de Biesbosch, een unieke plek in Nederland waar je bevers kunt zien en zelfs arenden. Helaas hebben wij die tijdens onze suptocht niet gezien. Maar onderweg kwamen we wel gave vissen tegen en hebben we kunnen genieten van de mooie rustgevende natuur. Je merkt ook helemaal niet dat je eigenlijk zo dichtbij de grote stad bent en vlak langs de snelweg zit. Het is echt een mooi beschermd gebied wat je op deze manier goed leert kennen.

Xplore Sup – suppen in de Biesbosch

Onze tocht hebben we gedaan met Wouter van Xplore Sup. Samen met zijn vriendin heeft hij dit bedrijf opgezet uit passie voor suppen. Ze nemen mensen mee op pad en leren de basistechnieken van suppen. Wouter heeft ons echt de tijd gegeven om het suppen te leren. Daarnaast heeft hij ons ook veel vertelt over de Biesbosch en de manier waarop hij zelf in aanraking kwam met suppen. Ik vond Wouter een erg inspirerende instructeur en ben zelf ook enthousiast om vaker op een sup te gaan staan!

Kortom, we hebben echt een hele leuke dag gehad op het water. Het suppen in de Biesbosch vond ik echt een succes en ik denk dat ik vaker op een sup ga stappen. De rust en het water vind ik erg leuk.

Disclaimer: Dit artikel is geschreven in samenwerking met Xplore Sup. Ik deel echter niets anders dan mijn persoonlijke mening. 

Zou jij willen suppen in de Biesbosch? Heb jij wel eens op een sup gestaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Suppen is de nieuwe sport voor iedereen

– Paalkamperen in de Biesbosch

~ Dagje Gorinchem ontdekken

Bewaren op Pinterest?

10 gedachten over “Suppen in de Biesbosch met Xplore Sup”

  1. Ik heb het wel eens gezien, maar ik ben bang dat dit niet helemaal mijn ding is. Ik ben echt zo onhandig en de kans dat ik om de haverklap in het water lig, is vrij aanwezig 😉 Wel een prachtige omgeving om te suppen!

  2. Dit lijkt me leuk om te doen! Ik hou er wel van lekker actief in de buitenlucht en dan ook nog eens in zo’n mooie omgeving als de Biesbosch.

  3. Jaaah suppen lijkt mij zo ontzetten leuk om te doen. Ga dat zeker deze zomer nog ondernemen 🙂
    Wel als het lekker warm is. Kan ik ook lekker een duik nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge