Een vakantie naar Egypte betekent natuurlijk meestal relaxen. Het klimaat is heerlijk en daarom is Egypte een aantrekkelijk land om naar toe te reizen, zeker wanneer de temperaturen in Nederland nog niet zo hoog zijn. Maar let op: in Egypte heb je een visum nodig om het land in te kunnen reizen. Er zijn meerdere manieren om dat te doen en daar zal ik je vandaag meer over vertellen. Een visum voor Egypte is verplicht voor alle reizigers.

visum voor Sri Lanka

De betekenis van een visum 

In Egypte heb je een geldig visum nodig om het land in te mogen. Mocht je dit niet hebben, dan kunnen er helaas veel problemen ontstaan. Bij Egypte heb je de mogelijkheid om het visum op het vliegveld on arrival aan te vragen, maar je kunt het visum Egypte ook van te voren aanvragen. In dit artikel lees je meer over het van te voren aanvragen van een visum voor Egypte. Het visum betekent letterlijk een toestemming van de entree van Egypte. Je kunt kiezen voor een enkelvoudige betreding, maar als je naar omliggende landen gaat reizen en terug ook voor een meervoudige betreding.visum voor Egypte

Het visum Egypte aanvragen

Je kunt je visum gelukkig zelf gemakkelijk online aanvragen. Je moet dan een aanvraagformulier invullen en de kosten voor  het visum Egypte betalen. Het visum aanvragen kost €34,95 per persoon, betalen kan met iDEAL, erg eenvoudig dus! Een visum Egypte aanvragen kun je gemakkelijk online doen.

De kosten van het visum

Het is voor een land natuurlijk erg fijn om reizigers te ontvangen, daarom willen landen het aantrekkelijk maken om naar het land toe te komen. Maar aan het inreizen van veel reizigers zitten ook kosten verbonden zoals douane en security. Vaak kiest een land er daarom voor om kosten te verbinden aan het visum. Zo kiest Egypte er ook voor om alle reizigers te laten betalen voor een visum. Het beleid hierin is per land verschillend. Sommige landen hanteren hoge kosten, andere juist lage of helemaal geen. Lees hier meer over de kosten van je visum Egypte.

Andere voorbereidingen voor Egypte

Natuurlijk zijn er naast het aanvragen van je visum Egypte nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden voordat je op reis gaat naar Egypte. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan voldoende zon bescherming? De zon in Egypte kan erg sterk zijn dus voldoende zonnebrand en after sun is aan te raden. En denk even na over je kleding; in de zomermaanden kan de temperatuur in Egypte flink stijgen! Bekijk goed wat de weersverwachting is in het gebied dat je gaat bezoeken want de verschillen in temperatuur tussen de verschillende regio’s van Egypte zijn enorm groot!

visum voor Egypte

Tips voor een rondreis door Egypte

Nadat je het visum hebt aangevraagd, kan het plannen van de route beginnen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om op één locatie te blijven maar een rondreis heeft toch wel zijn charmes. De rode zee is een plek die je natuurlijk niet mag overslaan tijdens een reis naar Egypte. Verder zijn de beroemde piramides ook een belangrijk onderdeel van een rondreis in Egypte. De piramides zijn een echt toonaangevend beeld van het land. Daarnaast mag je de Nijl ook niet overslaan, of de Nijl de langste rivier ter wereld is wordt betwijfeld maar de Nijl is zeker het bezoeken waard. De vruchtbare rivier vormt een essentiële bron van inkomsten voor de Egyptenaren.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. De laatste twee afbeeldingen in deze gastblog komen van Pixabay.

Gastblog geschreven door: Jeroen

Ben jij wel eens naar Egypte geweest? Binnenkort naar Egypte? Vergeet dan niet een visum aan te vragen. Laat het ons weten in de reacties!

Meer visa tips?

~ ETA voor Sri Lanka

– Een ETA voor Canada

~ Vietnam betreden met visum

2 gedachten over “Tips en tricks voor een visum voor Egypte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge