Na het artikel over de eTA Canada, waarin veel van jullie aangaven dat het een handig artikel was. Lees je in dit artikel lees je alles wat je moet weten over het ESTA Amerika. Let op: een ESTA Amerika aanvragen is verplicht voor iedereen die naar de Verenigde Staten reist! Vergeet daarom niet op tijd een aanvraag in te dienen.

De betekenis van ESTA

Het Amerikaanse Visa Waiver Program (VWP) zorgt ervoor dat reizigers uit 38 landen, waaronder Nederland, toe om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorisation’. Dit is een geautomatiseerd systeem dat wordt ingezet om te bepalen of het voor reizigers is toegestaan naar Amerika te reizen. Een ESTA is 2 jaar geldig vanaf afgifte, of tot de verloopdatum van uw paspoort wanneer dit eerder is. Sinds 12 januari 2009 bent u verplicht over een ESTA te beschikken wanneer u naar Amerika reist. Let op!: Luchtvaartmaatschappijen mogen u niet meenemen als u geen geldige ESTA (of visum) heeft.

Het ESTA Amerika aanvragen

Je kunt je ESTA gelukkig heel eenvoudig online aanvragen. Je moet dan een aanvraagformulier invullen en het ESTA betalen. Het ESTA Amerika aanvragen kost €29,95 per persoon, betalen kan met iDEAL, super makkelijk dus! Het aanvragen van een ESTA kun je online doen, lees hier alles over het ESTA.

De kosten van het ESTA

Waarom kost het ESTA geld? Elk jaar reizen miljoenen mensen vanuit heel de wereld naar de Verenigde Staten. Voor heel veel landen, waaronder de Verenigde Staten, is het daarom erg aantrekkelijk om al die reizigers een kleine bijdrage te vragen in de vorm van een ESTA of visumaanvraag. Het beleid hierin is per land verschillend. Sommige landen hanteren hoge kosten, andere juist lage of helemaal geen. Er zijn ook landen die de kosten laten afhangen van het land van herkomst van de reiziger. Lees hier meer over de kosten van je visum Amerika.

Andere belangrijke voorbereidingen voor de Verenigde Staten

Natuurlijk zijn er naast het aanvragen van je ESTA nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden voordat je op reis gaat naar de Verengide Staten. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan een wereldstekker? Die heb je nodig om je telefoon of laptop in Canada op te laden (haal een type A of B wereldstekker, net als voor de VS). Zorg er ook voor dat jouw pinpas geactiveerd is voor Amerika, zodat je geen problemen ervaart tijdens het betalen in de Verenigde Staten. Ook is het per regio verschillend welke kleding handig is om mee te nemen, kijk daarom van te voren altijd goed naar de weersvoorspelling op deze plek.

ESTA Amerika

Tips voor je rondreis door de Verenigde Staten

Tijdens een rondreis door de Verenigde Staten kun je natuurlijk niet alles zien. Daarom zal ik een aantal tips geven en daaruit kun je kiezen wat jij het leukst vindt en wilt meenemen in jouw planning. Een vakantie boeken naar Amerika? Een goede optie is AmerikaPLUS, hier vind je alle ervaringen met AmerikaPLUS.

Het oosten

New York is natuurlijk the Big Apple en ik vond deze stad echt geweldig. Het is voor de meeste reizigers een droom om ooit eens in deze beroemde stad rond te lopen. Vanuit New York kun je makkelijk doorvliegen naar andere delen van de VS en je kunt New York dus goed aandoen als tussenstop van een paar dagen. Naast New York zou ik Florida aanraden in het Oosten. Deze staat heeft mijn hart gestolen in de aantal bezoeken die ik aan de staat bracht. Van de krokodillen in de Everglades, tot de gigantische pretparken in Orlando, Florida heeft voor iedere reiziger wel iets te bieden.

Het westen

In het Westen van de VS kun je ook genoeg bezoeken. Mijn tips? Las Vegas, Los Angeles en San Fransciso als steden. Qua natuur kun je Yosemite, Grand Canyon en Yellow Stone natuurlijk niet missen. In het westen kun je het natuurlijk niet missen en moet je even over Highway 1 rijden, dat wilt toch iedereen?!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta.

Ben jij wel eens naar de Verenigde Staten geweest? Binnenkort naar de Verenigde Staten? Vergeet dan niet een ESTA Amerika aan te vragen. Laat het ons weten in de reacties!

Meer Noord-Amerika?

~Vijf keer de mooiste stranden van Florida

-Gratis ferry in New York

~ De skyline van Orlando op zijn mooist

26 gedachten over “Op vakantie naar de VS? Dan heb je een ESTA Amerika nodig!”

  1. Ik ga misschien in oktober naar Amerika. Goed dat ik dit nu allemaal weet. Ik ga naar familie van mijn schoonouders. Die zijn er al eens geweest en weten gelukkig ook al het één en ander.

  2. Eigenlijk is die hele Esta maar onzin, gezien het je nog geen garantie geeft dat je de USA in mag. Maar goed, ze moeten de centen ergens mee verdienen natuulijk.

  3. Wat een handige tips! Ik ben van plan om dit jaar voor het eerst naar Amerika te gaan. Wij gaan met de camper door het Westen van Amerika reizen. Ik ben zo benieuwd en kan echt niet wachten tot we weggaan.

    Met vriendelijke groet,

    Anne
    Anne onlangs geplaatst…Nieuwe camper Cruise AmericaMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge