Al eerder beschreef ik deze veerdienst kort in de vier tips voor New York. Toch krijg ik vaak vragen over het bezoeken van het Vrijheidsbeeld. New York is natuurlijk bekend om het Vrijheidsbeeld, we kennen het allemaal wel. De boottochten richting dit beeld zijn alleen al snel $50 dollar, toch een beetje duur vind ik. Daarom vertel ik deze blog de oplossing, the Staten Island Ferry.

Staten Island Ferry

Zoals je misschien wel weet bestaat New York uit verschillende eilanden, waaronder Staten Island. Vanaf Manhattan, het eiland met alle wolkenkrabbers en central park, kun je de veerpont naar Staten Island nemen. De veerpont gaat weg vanuit het zuidelijkste puntje van Manhattan, Whitehall Street. De veerpont vertrekt iedere 30 minuten vanuit Manhattan, geen zorgen je kunt binnen wachten. In de vertrekhal zijn ook meerdere winkeltjes dus je kunt ook even een lunch nemen tijdens het wachten.

weekend New York - Staten Island Ferry

Het duurt ongeveer 25 minuten om naar Staten Island te varen. Het Vrijheidsbeeld is niet het enige wat je in die tijd kunt bekijken. Het duurt namelijk even voor je langs het Vrijheidsbeeld vaart. Zoals je op de foto’s kun zien heb je ook een gaaf uitzicht over Manhattan. Vanaf het water kun je de stad weer op een hele andere manier zien, normaal loop je tussen die gigantische gebouwen in.

tips voor de Verenigde Staten - Staten Island Ferry

Dan natuurlijk het Vrijheidsbeeld waarvoor je deze veerpont neemt. Na zo’n 10 minuten varen, komt de veerpont langs het Vrijheidsbeeld. Je kunt overigens binnen zitten of buiten staan, ik zou aanraden buiten te staan. De ramen zijn nog al vies dus je kunt lastig foto’s nemen door de vieze ramen. Je hebt genoeg tijd om te genieten van het Vrijheidsbeeld want de pont vaart vrij langzaam.

Als je aankomt op Staten Island kun je meteen dezelfde pont terug nemen. Je moet wel van de pont af maar kunt dan direct weer op de pont lopen. Zo kom je nog een keer langs het Vrijheidsbeeld en kun je nogmaals genieten van het mooie uitzicht over Manhattan. De Staten Island Ferry is zeker een aanrader tijdens een bezoek aan New York!

Had jij al eens gehoord van de Staten Island Ferry? Zou jij deze gratis veerboot nemen of toch naar het Vrijheidsbeeld zelf gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer New York?

~ Hoe overleef je een lang weekendje New York?

~ Wat te doen in New York (4 tips)

Meer Amerika?

~ Florida

13 gedachten over “[Gratis] Staten Island Ferry in New York”

  1. Op die manier heb ik ook een mooi tochtje langs het Vrijheidsbeeld gemaakt. Je komt er vlak langs en het uitzicht is prachtig. En zeker fijn dat het helemaal gratis is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge