Sinds 2009 reis ik door Azië en mensen vragen wel eens; ‘wat is je favoriete plek?’. Meestal begin ik na die vraag een half uur durend verhaal over de mooie plekken die ik heb gezien, waarbij de helft van de luisteraars na 5 minuten is afgehaakt. Niet iedereen is zo dol op reisverhalen als wij 😉 Dus vandaar een top 5 plekken in Azië.

Het valt ook niet mee om te vertellen welke plek in Azië me het meest aansprak, wat ik het mooist vond of waar ik de beste herinneringen aan heb. Elk land is uniek en heeft plekken die grote indruk maken. De vriendelijke mensen in Vietnam, de eilanden in de Filipijnen, de rijstvelden op Bali of de stranden van de Malediven. Het is onmogelijk kiezen. En omdat ik niet één bestemming kan/wil kiezen deel ik er 5 met jullie 🙂

Top 5 plekken in Azië

Nummer 5: 4.000 Islands – Laos

De 4.000 Islands, of Don Det, in Laos stonden eigenlijk niet op onze planning. We kwamen er langs vanuit Cambodja en besloten een dag te blijven. Die ene dag werden er uiteindelijk vier. De sfeer, de mensen, de natuur en bovenal de zonsondergang. Het is hier allemaal schitterend. Er zijn weinig plekken in Azië waar het leven zich zo relaxed afspeelt als in Laos. En dat was op de 4.000 Islands goed te merken!

Nummer 4: De boottocht van Lombok naar Flores – Indonesië

Dat ik deze ervaring op plek 4 heb gezet doet een beetje pijn in mijn hart. Het is namelijk één van de leukste en mooiste tours die ik in Azië heb gedaan. Je reist met de boot in 4 dagen van Lombok naar Flores en omgeving kom je de mooiste dingen tegen. Hagelwitte stranden, kristal helder water, roze stranden (echt waar!) en tropische onbewoonde eilandjes. Je moet een beetje geluk hebben met de groep die op de boot zit. En dat hadden we, waardoor de trip nog leuker werd. Overdag snorkel je bij verlaten strandjes en ’s avonds deel je het dek en de sterrenhemel met onbekenden die allemaal net zo genieten als jij!

Nummer 3: Banaue – Filipijnen

Je hebt rijstvelden en je hebt de rijstvelden van Banaue. Of rijstterrassen eigenlijk, want ze zijn tegen de bergen gebouwd. Er zijn heel wat rijstvelden in Azië te zien. In Sapa, Mai Chau, Chiang Mai, Bali etc., maar de rijstterrassen van Banaue, en dan met name die in Battad, zijn adembenemend. Hoewel de rijstvelden best bekend zijn, kom je er maar weinig andere toeristen tegen. Dat komt onder andere doordat het best een flinke reis is om er te komen. Onze busreis van 21 uur (die normaal gesproken 9 uur moest duren) was het echter meer dan waard. Als je de mooiste rijstterrassen in Azië wilt zien, is Banaue the place to be!

Nummer 2: Malediven

Ook de Malediven stonden nooit echt hoog op ons lijstje. Het staat immers bekend als typische honeymoon bestemming voor de Rich&Famous. Iets wat beide niet waar blijkt te zijn. Wij wilde onze reis door Maleisië afsluiten aan een mooi strand. We zaten te denken aan de Perhentians in Maleisië, maar besloten voor de grap maar eens te kijken naar een retourtje Malediven. Maleisië ligt immers redelijk ‘dichtbij’. En tot onze verrassing bleek een retourtje nog geen €200 te kosten. Een kans die we niet wilden laten liggen. Op het eiland Maafushi sliepen we voor $40 per nacht en eten en drinken konden we voor $4 per persoon.

En het mooiste komt nog, namelijk; de stranden en eilanden! De stranden en de kleine eilandjes in de Malediven zijn met afstand de mooiste die we ooit hebben gezien. Het water is hier zo helder dat het lijkt alsof de boot zweeft, het koraal is springlevend en barst van de kleuren en de stranden zijn witter dan je ooit hebt gezien.

Top 5 plekken in Azië

Nummer 1: Bagan – Mynanmar

Er zijn van die plekken die een onuitwisbare indruk achter laten. Zo’n plek is Bagan. Toeristisch? Ja. Druk? Ja. Overpriced? Zeker weten. Maar dat vergeet je allemaal als je eenmaal al die tempels ziet liggen. Je kunt hier makkelijk een week rondlopen zonder alle tempels gezien te hebben. Wat onze ervaring in Bagan extra bijzonder maakte was de ballonvlucht die we maakten over de tempels. Het is een flinke investering die je moet doen, maar voor ons was het elke cent meer dan waard. Je zweeft tijdens zonsopkomst met een luchtballon over het landschap dat bezaaid ligt met tempels en ruïnes en om je heen zweven nog meer luchtballonnen. Mede daardoor is het een magisch moment dat je nooit meer vergeet!

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Ties, de gastblogger van dit blogbericht. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Welke van deze top 5 plekken in Azië heb jij al eens bezocht? En welke zou jij graag nog eens bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!


Guy’s Choice van deze maand is geschreven door Ties van Azië-Expert:

Ties runt samen met zijn broer Sjoerd de website Azië-Expert. In 2009 trokken ze voor het eerst door Azië heen en die reis heeft hun leven flink op z’n kop gezet. Het reizen naar Azië werd een verslaving! De mensen, de natuur, het eten, de cultuur, de dorpjes en steden.. Zij genieten van alles wat Azië te bieden heeft! Zij willen die passie met jullie delen via handige reisinformatie, de voordeligste tickets, onze uitgebreide routes, de mooiste landen, de beste aanbiedingen en ons blog vol met handige tips.

Je kunt Ties van Azië-Expert vinden via hun website Azië-Expert, daar vind je veel meer dan een top 5 plekken in Azië.

Meer Guy’s Choice?

~ Kevin in Sumatra

– Teun in India

~Frank in Suriname

16 gedachten over “Guy’s Choice: Top 5 plekken in Azië volgens Azië-Expert Ties”

  1. Mooie plekken!

    Ik bezocht Banaue in de stromende regen. Zo jammer, ik heb veel van de prachtige uitzichten gemist. Aan de andere kant: een week later raasde er een tyfoon over Luzon. Het kan altijd erger. ?

  2. De Maldiven waren echt fantastisch! Wat een heerlijke bestemming. Ik zou heel graag nog een keer naar Bagan willen. We hebben er voor dit jaar over zitten twijfelen. Uiteindelijk zijn het Thailand en Cambodja geworden. Ook heel gaaf.

  3. Bagan! Super!! Banaue vond ik ook echt mooi! En dat terwijl wij er waren toen het een stuk minder groen was. De 4000 islands in Laos waren duidelijk niet ONS ding, maar verder lijkt iedereen er enthousiast over te zijn. Gek is dat, hoe je soms ergens geen klik mee kan hebben. Mooie foto’s trouwens!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge