Een skigebied waar ik goede herinneringen aan heb, is het skigebied Lipno in Tsjechië. We zijn daar met de hele familie een aantal jaar geleden geweest en dat was erg leuk. Het skigebied ligt in het meest zuidelijke puntje van Tsjechië en is zo’n 920 kilometer rijden vanuit Nederland. Het skigebied is niet heel sneeuwzeker omdat het hoogtepunt op 900 meter ligt, dit wordt gezien als een “laag” gelegen gebied. Door de oostelijke ligging van de berg blijft de sneeuw wel goed liggen, dus als er eenmaal sneeuw valt, kun je hier goed terecht. Verder zijn er weinig vlakke stukken dus ook snowboarders kunnen hier gerust heen gaan.

Bereikbaarheid

Je kunt vanuit Nederland naar het skigebied Lipno rijden met de auto, dit duurt zo’n 10 uur zonder stops. Het is wel een lange rit dus, maar vergelijkbaar met wintersport bestemmingen in Oostenrijk of Frankrijk. Verder kun je er ook voor kiezen om te vliegen naar Linz, in Oostenrijk en vervolgens met een bus of huurauto naar Lipno te rijden. Wij zijn met de auto gereden en hebben een overnachting gepland in Duitsland. Het is best te rijden in twee keer dus ik zou het aanraden om te gaan rijden.

Pistes bij skigebied Lipno

Zoals je al aan de titel kunt zien, Lipno is een kleinschalig skigebied. Er is dan ook maar totaal 12 kilometer aan pistes, wat weinig is vergeleken met grotere gebieden in Oostenrijk of Frankrijk. Hiervan is 6 kilometer blauwe pistes en 2 kilometer rode pistes, dit gebied is dus perfect voor beginners. Ook zijn er veel mogelijkheden tot lessen voor kinderen, het gebied wordt dan ook als kindvriendelijk gezien. Het nadeel is dat er eigenlijk geen mogelijkheden zijn voor off-piste en geen zwarte pistes, voor gevorderden skiërs is dat wat minder.

Eten & drinken

Je kunt relatief goedkoop eten op de pistes, ook in het dorpje zijn genoeg eetgelegenheden tegen een lage prijs.Het dorp beschikt ook over verschillende supermarkten en ook die prijzen zijn lager dan in Nederland. Verder zijn er weinig aprés-ski gelegenheden dus voor groepen jongeren is dit niet de plek om los te gaan. Lipno is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en beginners!

Het dorpje & accommodaties

Direct onder aan de piste ligt een Landal Greenparks, om deze reden vind je in Lipno dan ook veel Nederlanders. Landal is relatief duur maar, boek je een accommodatie in het dorpje ben je voor een kleine prijs klaar. Wij verbleven in het Landal park, op het terrein is genoeg te doen en zelfs een supermarkt te vinden. Je bent binnen enkele minuten op de piste en bent zeker van een schone en nette accommodatie. In het dorp zijn genoeg bewoners die een kamer in hun huis verhuren, voor een lage prijs. Veel mogelijkheden dus!

Zou jij genieten van een wintersport in het skigebied Lipno? Waar ga jij graag skiën? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wintersportbestemmingen?

 ~ Åre in Zweden

– Hemsedal in Noorwegen

~ Säfsen in Zweden

20 gedachten over “Kleinschalig skigebied Lipno in Tsjechië”

 1. Wat een tof alternatief voor de skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk etc. Ik moet zeggen dat ik nog nooit op wintersport ben geweest. En het trekt me eerlijk gezegd ook niet heel erg. Lees, geen fan van kou en sneeuw 😉 Ik zag al eens op 3 op reis iets over wintersport in Tsjechië en ik moet zeggen dat dat me in ieder geval wel meer aanspreekt. En 10 uur rijden? Ideaal!
  Kirsten | Travelaar.nl onlangs geplaatst…De leukste dagtrips vanuit Perth, West AustraliëMy Profile

 2. Nog nooit gewintersport, maarer gaat geen jaar voorbij dat ik denk.. misschien moeten we eens.. En als ik jou stuk dan lees, dat het prima is voor gezinnen met jonge kinderen. Ideaal met een Landal erbij… Hmm.. misschien dan toch volgend jaar?!

 3. Het ziet er mooi uit, maar het zou voor mij iets te klein zij. Ik kan vrij goed skiën en zal hier waarschijnlijk net niet genoeg uitdaging vinden . Het lijkt me echt wel tof om een keertje in Tsjechië te skiën!!

 4. Hoewel het er best leuk uitziet denk ik niet dat het een wintersport bestemming voor mij is. Het is te kleinschalig. Ik ben een ervaren skiër en ik ga liever naar de grote uitdagende gebieden 😉 Ik vind het wel tof dat je naar zoveel verschillende landen op wintersport bent geweest. Ik ben dan weer een echte Frankrijk/Zwitserland ganger.

 5. Als onervaren skier (lees: ik ben nog nooit op wintersport geweest) lijkt dit me dus een ideale bestemming! Loop ik vast minder risico ondersteboven geskied te worden dan in de bekende(re) wintersportplekken waar veel mensen heen gaan. En Landal roept jeugdherinneringen op, wij gingen vroeger vaak naar parken van Landal in Nederland en Duitsland.

  Tsjechië staat sowieso nog wel op mijn lijstje eens heen te gaan, ik heb het land überhaupt nog niet bezocht.
  Natasja – Watzijzegt onlangs geplaatst…Over liefde in India en waarom ik nooit meer terug gaMy Profile

 6. Ik vond skiën in Tsjechië best leuk! ik was er alweer zo’n 12 jaar geleden dus er is ongetwijfeld veel veranderd, maar ik vond dat het zeker niet onder deed voor andere plekken in Europa. Van Lipno heb ik trouwens nog niet gehoord, al weet ik de naam van het plaatsje niet meer zo goed. Wel fijn dat het eten hier nog steeds betaalbaar is trouwens, dat is op andere plekken wel anders, helaas …

 7. Dit klinkt als een goede bestemming voor een budget wintertrip! En aangezien ik mezelf nog steeds tot een beginnende snowboarder reken klinken de blauwe pistes ook prima (en dan ’s avonds lekker genieten van een biertje of een wijntje bij de open haard)! 😉

 8. Ik was hier zo’n 10 jr geleden ook. Ook in een huisje van Land al. Het is ook de enige keer geweest dat ik op wintersport ben geweest. Ik ben toch meer van andere activiteiten en de zon. Ik vond de Tsjechen 10jr geleden in Lipno niet erg vriendelijk. Dat viel ons toen wel een beetje tegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge