Een perfecte stad voor een stedentrip of een dagje weg is natuurlijk Parijs. De stad ligt op nog geen zes uur rijden en met de trein ben je er binnen drie uur. Maar wat is er te doen in Parijs? Ik heb verschillende gave tips verzameld om de stad volledig te kunnen ontdekken.

Panthéon

Dit prachtige gebouw in het hartje van Parijs werd oorspronkelijk gebouwd als kerk maar tegenwoordig is het Panthéon vooral bekend als begraafplaats. Beroemde Fransen worden hier begraven. De omgeving van het Panthéon is ook het bezoeken waard, de prachtige brede straten geven een echt Parijs gevoel. Helaas was de koepel in restauratie toen ik daar was, de koepel is namelijk de eyecatcher van het gebouw. Gelukkig wel weer een goede reden om nog eens naar Parijs te gaan.

Sacré Coeur

Ook dit is een kerk, door zijn prachtige witte kleur en zijn hoge ligging kun je haast niet om deze mooie kerk heen. Deze kerk is een basiliek en dat kun je binnen nog terug zien. Je kunt de Sacré Coeur gratis bezoeken, je moet alleen betalen als je de crypte wilt zien. Een ander voordeel van de Sacré Coeur is het uitzicht, je kunt de hele stad vanaf hier zien. Let wel op! De Sacré Coeur is te bereiken met een grote trap van zo’n 250 treden dus het is een aardige klim.

Arc de Triomphe

Deze triomfboog wordt vaak een van de bekendste bouwwerken van Parijs genoemd. Verder is het ook een van de drukste verkeerspleinen van Europa en moet je dus niet zomaar oversteken. Het voordeel is dat er een ondergrondse tunnel naar het midden van de triomf is, steek dus niet over!

Disneyland

Wat te doen in Parijs? Hoewel het niet helemaal in de stad Parijs ligt, mag een dagje Disney niet ontbreken. Sommige mensen slaan zelfs heel de stad Parijs over en beginnen en eindigen in Disneyland. Toen ik tijdens een stedentrip naar Parijs ineens veel meer had bekeken dan gedacht in een dag, besloot ik om de volgende dag toch maar naar Disneyland te gaan. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Niet alleen voor kinderen genieten, maar ook voor volwassenen. Je kunt met de metro makkelijk vanuit Parijs naar Disneyland gaan.

Notre-Dame

Deze prachtige kathedraal is bij de meeste mensen bekend door ‘De Klokkenluider van de Notre-Dame’. Deze kathedraal staat midden in het centrum van Parijs en is zeker een bezoekje waard. Er zijn veel belangrijke Franse personen begraven in de Notre-dame en Napoleon Bonaparte kroonde zichzelf tot keizer in deze kathedraal. Genoeg te zien en ontdekken voor de cultuur snuivers onder ons.

Centre Pompidou in Parijs

Het centrum voor moderne kunst in Parijs. Alleen de buitenkant is als prachtig! Het centrum bevindt zich in het hartje van Parijs en je zult er misschien wel langs lopen tijdens het bezoeken van andere bezienswaardigheden. Stop dan even en geniet van de prachtige architectuur. Het centrum heeft ook een museum voor de moderne kunst die je kunt bezoeken.

Eifeltoren

Wat te doen in Parijs? Natuurlijk mag de Eiffeltoren niet ontbreken. Wie komt er naar Parijs en ziet de Eiffeltoren niet… volgens mij niemand. De Eiffeltoren blijft erg gaaf en ik vind het nog steeds gaaf om de stad vanaf de Eiffeltoren te zien. Je kunt met de lift naar boven, hiervoor staat vaak een gigantische rij. Of je kunt met de trap, dit is een stuk goedkoper en rustiger. Ik heb twee keer de Eiffeltoren “beklommen” met de trap en vond dit niet erg zwaar en ik hoefde niet eens in de rij te staan. Let op: Heb je hoogtevrees kies dan niet voor de trap, de trap is namelijk van staal en je kunt er doorheen kijken.

Musée de l’Armée

In het Nederlands, het legermuseum. Je vindt in dit prachtige gebouw de gehele geschiedenis van Frankrijk op het gebied van leger. Voor de leger liefhebbers onder ons een parel. Maar ook voor de architectuur liefhebbers, het uiterlijk van het gebouw alleen als is prachtig om te bezoeken.

Montmartre

Montmarte is op dezelfde heuvel te vinden als de Sacre Coeur. Montmatre is de knutsenaarswijk waar je kunt genieten van de mooiste schilderijen en kunstwerken. Je kunt jezelf laten schilderen, dit is een populair activiteit. Persoonlijk vind ik het wat duur maar als je een leuk aandenken wilt kun je hier een portret laten maken. Het is dus handig om dit te combineren met de Sacre Coeur.

Louvre – wat te doen in Parijs?

Alweer een museum, hoor ik jullie denken. Ja sorry! Parijs heeft nou eenmaal prachtige musea. Het Louvre is een van ’s werelds grootste musea en is in bezit van een van ’s werelds bekendste werken. Zoals je waarschijnlijk wel weet, hangt de Mona Lisa in het Louvre en trekt daarom veel bezoekers. Je kunt het museum bezoeken maar je kunt ook genieten van het plein en het mooie gebouw.

Heb jij nu een goed idee van wat te doen in Parijs door deze tien tips? Ben jij in Parijs geweest en heb jij andere leuke tips? Laat het ons weten in de reacties!

Meer over Parijs?

~ Foto hotspots in Parijs

~ Disneyland Parijs 

14 gedachten over “Wat te doen in Parijs? 10 bezienswaardigheden!”

  1. Ik ben een jaartje of 10 geleden in Parijs geweest en ik vond het geweldig. Ik was er een lang weekend en we wilden eerst ook nog naar Disneyland gaan, maar omdat we in Parijs al meer dan genoeg te doen hadden hebben we dat toch niet gedaan. Geen spijt van en eigenlijk had ik nog wel langer willen blijven. Het wordt tijd om weer eens terug te gaan. Overigens wil ik wel nog een keer naar Disneyland, want daar ben ik dus nog nooit geweest:-O
    Dalinka onlangs geplaatst…Ik ben jarig! | Artikel met leuke en lekkere dingen voor mijn verjaardagMy Profile

  2. Ik zou in mijn vierde jaar een lange dag naar Parijs gaan, maar dat werd helaas geschrapt. Vond ik écht niet leuk. Misschien dat ik nog eens naar deze stad toe kan 😉 Even een complimentje: mooie blog en goed gemaakte foto’s!

  3. Ik vond Parijs verrassend leuk en zou graag nog eens terug gaan. Onder de 26 kun je overal gratis in en het is niet heel duur om er te komen, altijd een leuk tripje dus! Ik vond vooral Montmartre echt heel mooi. Ook Versailles is de moeite waard om te bezoeken, het is er wel heel druk! Disney nog eens bezoeken lijkt me ook wel heel leuk, alleen zo duur :p

  4. Ik ben al meerdere keren in Parijs geweest, maar heb nog steeds bar weinig gezien. Ik weet wel dat mijn moeder nooit geen navigator meer mag zijn want dan zie je amper iets, haha. Lang en hilarisch verhaal 😉 . Misschien moet ik toch weer eens die richting opgaan want het Louvre staat nog steeds hoog op mijn lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge