Vervoer naar New York

De belangrijkste praktische informatie New York is natuurlijk: hoe kom je er? Het vervoer naar New York is voor de meeste mensen denk ik geen keuze. Toen ik naar New York ging heb ik eigenlijk ook niet nagedacht over het vervoersmiddel. Ik vloog naar the Big Apple en heb daar zeker geen spijt van. Je kunt wel met de boot van Rotterdam naar New York maar dit duurt zo’n zeven dagen. Terwijl het vliegen maar zo’n 7/8 uur duurt. Een retour ticket kost tussen de €500-1000, dit hangt een beetje van de reisperiode af. De boot kost minimaal €700 en de prijzen kunnen wel oplopen tot €2000. Ik zou het aanraden om te vliegen naar New York, als je de aanbiedingen van verschillende vliegmaatschappijen in de gaten houdt, kun je tickets scoren voor een goede prijs.

Vervoer vanaf de luchthaven

Er zijn drie verschillende luchthavens in New York die het meest worden aangevlogen vanuit Nederland. Te beginnen met John F Kennedy International Airport, deze luchthaven is de grootste luchthaven van New York. De meeste vluchten vanuit Amsterdam vliegen naar John F Kennedy, de luchthaven ligt zo’n 24 kilometer van Manhattan af. Je kunt met de AirTrain gemakkelijk van de luchthaven naar het centraal station komen. Deze trein kost $7.75 dollar voor enkeltje en de rit duurt 40 minuten. De luchthaven waar ik op landde was Newark Liberty Airport. Newark ligt zo’n 26 kilometer van Manhattan. Het makkelijkst is om een busje te boeken, in dit busje zit je met meerdere mensen en dit kost zo’n $14 voor een enkeltje. De taxi doet er ongeveer 45 minuten over, het voordeel is dat je voor de deur wordt afgezet. Als laatste heb je La Guardia Airport. Deze kleine luchthaven ligt maar 13 kilometer van Manhattan. De makkelijkste manier om in de stad te komen is via de bus.  De NYC Airporter bus doet er zo’n 35/40 minuten over en kost maar $13 voor een enkeltje.

Vervoer binnen de stad

Je kunt verschillende vervoersmiddelen gebruiken binnen de stad. Praktische informatie over New York, de metro is de makkelijkste en goedkoopste optie. Je kunt voor $31 dollar een zeven dagen pas (Unlimited Ride MetroCard) kopen waarmee je onbeperkt kunt reizen met de metro. Natuurlijk kun je ook een taxi nemen als vervoersmiddel voor in de stad. Je hebt de bekende gele taxi’s die rijden in Manhattan. Sinds een tijdje zijn er ook groene taxi’s, die mogen alleen mensen oppikken in de wijken Queens, Brooklyn, The Bronx en het noordelijke gedeelte van Manhattan; Harlem. De prijs voor een taxirit begint op $2,50 en per drie blocks wordt daarbij $0,50 opgeteld. Ik heb tijdens mijn stedentrip nog gebruik gemaakt van een ander vervoersmiddel, de Hop-on Hop-off bus. Ik had een 48 uur pas voor deze bus, hiermee kom je ook de hele stad door. En een voordeel, je krijgt constant informatie van de leuke gids in de bus.

Visum aanvragen

Bij de praktische informatie New York mogen we natuurlijk het visum niet vergeten. Als je Amerika in wilt moet je een ESTA hebben. ESTA staat voor Elektronisch systeem voor reistoestemming. Een ESTA is twee jaar geldig en je kunt gedurende die twee jaar in en uit Amerika reizen. Allereerst is het belangrijk dat je dit op tijd aanvraagt, minimaal 72 uur voor vertrek! Ik zou zelf aanraden om het minimaal een aantal weken voor vertrek te doen om er zeker van te zijn dat het op tijd lukt. Je kunt een ESTA gemakkelijk aanvragen via Evisa Application Services. Je kunt hier een ESTA aanvragen. Zij regelen alles omtrent jouw ESTA zodat jij er geen omkijken naar hebt.

Accommodaties in New York

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Het is erg moeilijk om een betaalbaar en leuk hotel te vinden in New York. Toen ik naar New York ging, heb ik dagen achter de computer gezeten om iets geschiktst te vinden. Ik kwam uiteindelijk uit bij het West Side YMCA Hostel, dat aan West 63rd Street ligt. Dit hostel ligt aan het Central Park en was goed te betalen voor een aantal nachten. Let er wel op dat je kamer echt heel krap is, als je twee grote koffers bij je hebt, is het passen en meten. Het voordeel van het hostel is dat eigenlijk alles op loopafstand is. Je betaalt voor een nacht ongeveer $50 dollar per persoon per nacht.

Praktische informatie New York rondom betalen

Een belangrijk punt van New York is dat ze er geen euro hebben. Ze hebben de Amerikaanse dollar als valuta in New York. In de meeste grote winkels en de meeste restaurants kun je gewoon pinnen. Ook zijn er veel pinautomaten waar je gewoon geld kunt opnemen. Ik zou het dus NIET aanraden om geld om te wisselen in Nederland of in Amerika. Let op dat voor veel hotels het hebben van een creditcard nodig is. In bijvoorbeeld taxi’s en bij sommige bezienswaardigheden kun je ook alleen met een creditcard betalen. Het hebben van een creditcard is in New York wel handig.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie New York? Welke tips neem jij mee als jij naar New York gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer New York?

~ Meer informatie over het ESTA aanvragen

~ Wat te doen in New York? (4 tips)

~ Gratis veerdienst Staten Island ferry

21 gedachten over “Praktische informatie New York City – visum, betalen en meer”

  1. Lijkt me echt gaaf om daar ooit een keer rond te kijken! Goed dat je het visum nog even noemt, dat zou je voor een citytrip toch bijna vergeten. Ik moet zeggen dat het daarmee voor ons, als gezin, toch wel weer een stukje onaantrekkelijker wordt om voor een korte trip die kant op te gaan. Misschien eens als langere trip door de VS.

  2. Allemaal handige tips voor deze stad. Haha, de boot…ik moet er niet aan denken om daar 7 dagen op te zitten. Ooit ontmoetten wij in Australië 2 Amerikanen die niet goed tegen lange vlucht konden Zij pakten de boot naar Indonesië en van daar het vliegtuig. Wat een wereldreis. Ik zou het wel doen als het een hele mooie boottocht was, anders toch liever vliegen.
    Ivonne onlangs geplaatst…The best places to see Tulip fields in HollandMy Profile

  3. Ik zou je ESTA een maand van tevoren doen zelfs! Er worden er aardig wat geweigerd (helaas) en in een week heb je geen tijd meer om een visum te regelen … jammer dat het zo gaat trouwens. Hopelijk kan ik ook nog een keer naar NYC!

  4. Goede tips voor als je voor het eerst naar New York gaat!Ik wilde vroeger met de boot, omdat ik vliegen eng vond ( en nog steeds wel een beetje) maar uiteindelijk ging ik toch maar met het vliegtuig 😉 Ik vind het jammer dat de hotels zo duur zijn, want ik zou er graag vaker heen gaan. Ik vind New York echt geweldig. Moest je die kamer in het hostel nog delen met anderen? En de badkamer ook?
    Bianca onlangs geplaatst…Treinreis Durango & SilvertonMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge