Een skigebied dat misschien niet helemaal bij mij als skiër past. Maar dat wel een favoriet is! Huh? Ik snap dat dit niet logisch klinkt. Ik zal het kort proberen uit te leggen. Soms is er niet de mogelijkheid om naar Oostenrijk, Frankrijk, Zweden of Noorwegen te gaan. Toch ben ik een skiër in hart en nieren, en het gaat dan altijd kriebelen. Een weekendje Willingen is dan de perfecte oplossing. Waarom? Lees waarom wintersport in Willingen veel voordelen heeft.

TSA slot

Bereikbaarheid

Ik denk dat dit wel het grootste pluspunt is! Willingen ligt in Duitsland en is zo’n 3 á 4 uur rijden vanuit Nederland. Je kunt dus makkelijk voor een paar dagen gaan skiën en zit geen uren in de auto. Het grootste stuk rijdt je gewoon op de snelweg, de laatste 30 kilometer is op een (meestal goed begaanbare) tweebaansweg. Bij de pistes zijn er verschillende grote parkeerplaatsen, die gratis zijn. Je kunt dus ook één dagje gaan skiën. Als je een beetje vroeg uit bed gaat, kun je een hele dag genieten van dit skigebied.

Pistes

Willingen is een klein skigebied en telt dan ook maar 17 kilometer aan pistes. De meeste pistes zijn blauw en er zijn enkele rode pistes te vinden. Dit is dus vooral geschikt voor beginnende skiërs of snowboarders. Verder zijn er veel kinderactiviteiten, daardoor is het ook een geschikte bestemming voor gezinnen met kleine kinderen. Door de sneeuwkanonnen ligt er vaak sneeuw en zijn de pistes open. Het voordeel van de bereikbaarheid is dat je kunt checken of de liften open zijn. Als ze open zijn, kun je een accommodatie bezoeken en spontaan een weekendje gaan.

Eten & drinken

De prijs van het eten & drinken in Willingen is vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. In het dorpje vind je een Lidl waar je alle benodigde boodschappen kunt doen. Verder vind je op en rond de piste een aantal restaurants waar je voor een schappelijke prijs kunt lunchen of dineren. In het dorpje kun je ook op verschillende plekken genieten van een heerlijke kop koffie en een apfelstrudel. Omdat de doelgroep die naar Willingen komt vaak niet erg van de aprés-ski is, vind je daarvoor niet veel gelegenheden. Je kunt hier echt wel een biertje drinken en wat dansen, maar er zijn geen gigantische discotheken of barren.

Accommodaties voor een wintersport in Willingen

Het fijne van Willingen is dat er genoeg accommodaties zijn. In iedere prijsklasse kun je wel iets vinden. Wil je een luxe hotel onderaan de piste? Dat kan! Wil je een typisch Duitse kamer in een boerderij? Dat kan! Wij overnachten meestal bij een lokaal gezin, die meerdere appartementen hebben gecreëerd in hun eigen huis. Je kunt accommodaties bezoeken via Fereinwohnungen of via Booking.com. De prijzen verschillen soms erg tussen de verschillende accommodaties. Wil je een goedkope accommodatie; zorg dat je dit ver van te voren boekt! Dan betaal je zo’n €60 per nacht voor een appartement voor vier personen. Boek je wat later dan lopen de kosten toch al snel op naar de €100 per nacht.

Kortom: een wintersport in Willingen is vooral voor de beginnende skiër en de gezinnen een goede bestemming. Heb jij geen idee of skiën iets voor jou is? Ga naar Willingen en ontdek de wintersporter in jou!

Zou jij genieten van een wintersport in Willingen? Waar ga jij graag skiën? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wintersportbestemmingen?

~ Lipno in Tsjechië

 – Åre in Zweden

~ Hemsedal in Noorwegen

Bewaren op Pinterest?

15 gedachten over “Voor iedereen: wintersport in Willingen [Duitsland]”

  1. Uit mezelf ga ik nu om budgetredenen niet meer op wintersport (ik moet keuzes maken, en kies dan liever voor iets verder/warmer), maar voorheen heel vaak naar Frankrijk, omdat mijn ex een appartement in het skigebied Les Portes du Soleil had (heeft). Wel ben ik nog ene keer op een persreis wintersport geweest, ook naar Frankrijk.
    Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Warm zand behandeling bij de ElvenhoeveMy Profile

  2. Ik kende dit gebied eigenlijk helemaal niet. Het is inderdaad lekker dichtbij. Ik ben dol op wintersport, maar helaas komt het er vaak niet van. Dit is wel iets om te onthouden!

  3. Mijn ouders zijn wel eens in Willingen geweest en vonden het ook erg leuk. Mijn broer was vorig weekend in Winterberg maar kwam eerder thuis omdat het zo belachelijk druk was. Veel dagjesmensen die voor het eerst op de latten stonden en daarmee een gevaar waren voor de hele piste. Leuk skigebied maar dan wel op een doordeweekse dag 😉 .

  4. Skiën is leuk maar ben nog wel echt een beginner. Dan is deze plek wel een goede voor mij. Zelf hou ik van avontuurlijke activiteiten en daarvan is skiën er een van.

  5. Dit zijn van die dingen die ik dus nooit heb gedaan. Misschien vanwege de kou of dat het er nooit van gekomen is. Maar mocht ik ooit het een keertje gaan proberen dan lijkt me dit een goed uitgangspunt, nou ja, na eerst eens geoefend te hebben in zo´n indoor gebeuren hier in Nederland. Ik vroeg me wel af of je voor deze tocht ook sneeuwkettingen mee zou moeten nemen? De kosten vallen op zich wel mee als ik ze vergelijk met de aanbiedingen die ik af en toe voorbij zie komen.

  6. Ik ben regelmatig in Willingen geweest om te skiën. Voor een beginner vind ik het prima, maar de ‘ervaren’ vrienden van mij waren na een dag wel uitgekeken. Het is een leuke bestemming voor een weekendje, vooral ook om lekker te wandelen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge