Eindelijk kan het weer, met de Thalys rechtstreeks naar Disneyland Parijs. Jarenlang reden er geen treinen meer op dit traject, maar sinds april 2019 is het weer mogelijk. De trein vertrekt van Amsterdam Centraal en rijdt via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel naar het pretpark in Frankrijk. Het is echt een ideale mogelijkheid om nu een dagtrip naar Disneyland Parijs te maken. Vandaag deel ik mijn ervaring en tips als het gaat op deze mogelijkheid.

dagtrip Disneyland

Vroeg in het park

Voor mij als vroege vogel is het geen probleem, maar de trein gaat om 07.45 vanuit Rotterdam weg. Ideaal voor ons want Rotterdam is vlakbij en de trein was er al vroeg. Zo hadden we voldoende tijd om even rustig onze plekken op te zoeken en de bagage op te bergen. De trein komt om 10.53 aan op Marne La Vallée Chessy, wat letterlijk bij de ingang van het park ligt. Zelf heb ik de tijd opgenomen en waren we 11.04 al in het park op weg naar onze eerste attractie. Uiteindelijk ben je dus nog best vroeg in het park want de deuren gaan pas om 10.00 uur open.

thalys disney

Het comfort van de Thalys

De Thalys is geen normale trein natuurlijk, iedereen krijgt een plek toegewezen dus je hoeft nooit te staan. Je kunt in de stoelen echt lekker zitten en genieten van de mooie rit. Ondanks dat je wel 3 uur in de trein zit, merk je dat totaal niet. Verder heeft iedere stoel beschikking over een stopcontact, een tafeltje en een haakje voor jouw jas. Een goede mogelijkheid om gewoon onderweg te werken, zodat je helemaal geen verloren tijd hebt. Ook zit er een restaurant/café in de trein waar je altijd iets te eten of drinken kunt halen.

Meer dan 8 uur te besteden in het park

Je bent dus vanaf 10.53 uur al in het park en de trein gaat om 19.58 terug. Dit betekent dat je iets meer dan acht uur hebt om te besteden in het park. Afhankelijk van de drukte kun je dan bijna alle attracties bezoeken. Helaas is het natuurlijk nooit goed in te schatten hoe druk het in het park zal worden. In ieder geval is het in de vakanties en weekenden altijd een stuk drukker en zal je dus iets minder attracties kunnen bezoeken. Verder is het aan te raden om eten en drinken mee te nemen en niet in de hoofdstraat te gaan eten. Hier is het erg druk en duur.

dagtrip naar disneyland parijs

Entreeticket van te voren kopen

Als je optimaal wilt genieten van de tijd in het park, is het aan te raden om van te voren een entreeticket te kopen. Je kunt online een entreebewijs voor het park aanschaffen met korting. De entree aan de deur is vaak 20 euro duurder dan online. Daarnaast hoef je niet in de rij te staan voor een kaartje en kun je dus meer tijd besparen om van het park te kunnen genieten. Een win-win situatie dus om een entreeticket online te kopen voor een dagtrip Disneyland Parijs!

Zou jij ook een dagtrip naar Disney Parijs willen maken? Welke attracties zou jij bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer pretparken?

~ Universal Orlando

– Tips & tricks Disneyland Parijs

~ Epcot Orlando

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Een dagtrip naar Disneyland Parijs met de Thalys”

  1. Toen de kinderen klein waren zijn wij ook met de Thalys naar eurodisney geweest en dat was inderdaad heel gemakkelijk en snel. Ik zou alleen niet zo snel voor 1 dag gaan, maar toch minstens 1 keer blijven slapen. Er is zo veel te zien en te doen!

  2. Disney is zo leuk! Jaren geleden verraste mijn vriend me voor mijn afstuderen met een meerdaags verblijf in het Disneyland hotel. Dat was waanzinnig en gaf vooral de rust om alles te kunnen doen en zien wat we wilden in beide parken. Toch kan ik me ook wel voorstellen dat een dag op en neer heel tof is en dan is het met de trein super relaxed. In 8 uur kun je vaak ook een heleboel doen, tenzij er echt mega rijen staan.
    Amy onlangs geplaatst…Wat te doen in Kristiansand (Noorwegen)? Bezoek deze charmante stad in één dagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge