Een reis naar IJsland vergt wel het plannen van het één en ander. Vervoer, betalen, vliegen naar het land en de accommodaties. Vandaag deel ik de praktische informatie IJsland die jij nodig zult hebben voor een reis naar dit mooie land. Ik heb ondertussen meer dan 15 artikelen over IJsland geschreven dus lees die vooral ook even zodat je alle nodige informatie bij elkaar hebt.

IJsland on a budget - praktische informatie ijsland

Vliegen naar IJsland

IJsland is vanuit Nederland ongeveer 2,5 uur vliegen en ondanks dat het klinkt als een verre vakantie valt dat dus alles mee. Er zijn helaas niet veel opties om op IJsland te komen, alleen de boot vanuit Denemarken via de Faroer eilanden of het vliegtuig. Het vliegtuig is de beste optie. Vanaf Amsterdam vliegt Icelandair rechtstreeks naar de luchthaven Keflavik. Transavia heeft aangekondigd ook naar Keflavik te gaan vliegen vanaf april 2019. De acties van met name Transavia zijn erg goed en zeker de moeite waard. Hoewel de service bij Icelandair enorm is en je eten en drinken aan boord krijgt en een televisieschermpje om je te kunnen vermaken.

IJsland on a budget

Vervoer vanaf de luchthaven

Er zijn verschillende bussen die vanaf de luchthaven Keflavik naar de hoofdstad Reykjavik gaan. Die bussen zijn alleen aan te raden als je ervoor kiest om alleen naar Reykjavik te gaan en de rest van het eiland niet te ontdekken. Verder is het namelijk de beste optie om een huurauto te nemen, gewoon vanaf Keflavik. Er zijn verschillende verhuurders die hier auto’s aanbieden en het best kun je die van te voren reserveren. Je hoeft dan ook geen kosten te rekenen voor het vervoer naar Reykjavik, waarschijnlijk de eerste bestemming van jouw reis in IJsland. Het huren van een auto valt qua kosten mee, zeker als je met meerdere reisgenoten bent, zodat je de kosten kunt delen. 

overnachten op IJsland

Accommodaties op IJsland

Een belangrijk feit is dat op IJsland weinig accommodaties in het algemeen zijn. Dit betekent dat het vrijwel altijd nodig is om een reservering te maken, anders heb je kans dat je geen overnachtingsplek kunt vinden. Om die reden maak ik altijd van te voren reserveringen. Eerder heb ik al een overzicht gemaakt van de hostels in IJsland die aanraders zijn. De meeste hotels zijn namelijk niet te betalen en de hygiëne en sfeer in de hostels op het eiland zijn eigenlijk altijd goed. Vandaar dat ik ook zou aanraden om gewoon voor hostels te gaan. Een privé kamer, maar een gedeelde keuken en badkamer zijn ideaal. Zo kun je ook koken en hoef je niet iedere avond uit eten te gaan want dat is extreem duur op het eiland.

overnachten op IJsland - praktische informatie ijsland

Praktische informatie IJsland rondom het betalen

Op IJsland heb je geen Euro maar de IJslandse kroon. Vrijwel overal kun je betalen met een Nederlandse pinpas maar in sommige accommodaties is het nodig om een creditcard te hebben. Tijdens mijn verblijf op het eiland heb ik beide keren gewoon een klein bedrag gepind voor fooien en andere bedragen waarbij pinnen geen mogelijkheid is. Toch is het niet heel erg nodig en kun je samen met het reisgezelschap een pot maken voor dit soort kosten waarbij je niet kunt pinnen.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie IJsland? Welke tips neem jij mee als jij naar IJsland gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer IJsland?

~ De ultieme route Zuid-IJsland

– Accommodaties op IJsland

~ Auto huren op IJsland

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Praktische informatie IJsland – vervoer, betalen en meer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge