Het lekkere weer staat weer voor de deur en dat betekent dat ik zin krijg om te gaan fietsen. Gezellig met vrienden, familie of natuurlijk gewoon alleen. Ik ben dol op fietsen, het liefst op mijn elektrische fiets. Daarom deel ik vandaag de mooiste fietsroutes in Nederland, uit eigen ervaring. De routes variëren tussen de 27 en 36 kilometer en zijn ook goed te doen binnen een paar uur. Onderweg kom je veel moois tegen dus neem voldoende tijd om alles te kijken bekijken.

fietsroutes in Nederland

Schoorlse duinen en de Westfriesedijk – 36 kilometer

Mijn persoonlijke favoriet, de Schoorlse duinen! Dit gebied is werkelijk fantastisch en naar mijn mening één van de mooiste plekken in Nederland. Deze fietsroute begint en eindigt in Petten maar je kunt op heen veel verschillende plekken beginnen. Zeker in de maanden mei t/m september is deze omgeving prachtig. Het zonnetje schijnt mooi op de duinen en ’s morgens is het nog lekker rustig. Onderweg zijn er genoeg restaurants en cafés te vinden waar je even kunt neerstrijken voor een kopje koffie met appeltaart of iets anders Hollands.

Landal Orveltermarke - fietsroutes in Nederland

Witteveen, Orvelte en Borger – 35 kilometer

Eén van de fietsroutes in Nederland die je langs de eeuwenoude Hunnenbedden brengt. Een mooi rondje door Midden-Drenthe brengt je overigens al snel langs deze jongens. Het Hunnenbeddencentrum in Borger mag echt niet ontbreken want hier hebben ze veel soorten en maten liggen. Orvelte is een esdorp, met een oude brink en dergelijke. Een geweldig klein dorpje waar je absoluut heen moet gaan als je in Drenthe bent. Vanuit Witteveen ben je er zo en kun je door het kleine dorp heen struinen.

Buitenplaats Beekhuizen

De Veluwe – 32 kilometer

Een bekende plek voor veel fietsliefhebbers is natuurlijk de Veluwe. Op het nationale park zelf kun je met een beroemde witte fiets een rondje rijden. Maar nog leuker is, om er een grotere tocht van te maken zoals deze. Die je onder andere langs Paleis het Loo en de bekende Posbank brengt. Ook fiets je een gedeelte van de route door het centrum van Apeldoorn, erg leuk ter afwisseling. Hier kun je stoppen voor een lekkere lunch of een andere tussenstop. Zelf vind ik het ook heerlijk om een boterham mee te nemen en onderweg ergens te stoppen. Let er dan wel op dat je geen afval achterlaat natuurlijk, zeker met het wild op de Veluwe.

Molenroute door Schiedam

Schiedam, Schipluiden en Vlaardingen – 27 kilometer

Ook dichtbij huis kun je heerlijk fietsen. Dit doe ik dan ook vaak en dat vind ik heerlijk. Dit rondje fietsen wij vaak op zondagmiddag of in de vakanties. Het rondje is een heerlijke mix tussen stad en platteland. Het grootste gedeelte fiets je midden tussen de weilanden door. Daarom kan het handig zijn om zelf lekker iets te eten of drinken mee te nemen. Onderweg staan er genoeg picknickbankjes waar je met een mooi uitzicht van jouw maaltijd kunt genieten. Belangrijk om te weten is wel dat je 0,80 cent voor het pontje nodig hebt. Anders wordt de route meteen een stuk langer, je moet ongeveer 10 kilometer omrijden.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat vind jij de mooiste fietsroutes in Nederland? Heb jij één van deze wel een gereden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Gezelligheid op Texel

– Boomhut op de Veluwe

~ Landal Orveltemarke

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Fietsroutes in Nederland, mijn favorieten! [25 tot 35 kilometer]”

  1. Ik ben niet zo’n fietser omdat ik ook nogal wat allergieën heb in de natuur (grassen, bomen, onkruiden, de zon, muggen…) Het zien er echter wel leuke routes uit als je er wel van houdt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge