Als je mij volgt op sociale media dan heb je het vast al voorbij zien komen, deze gave zwerfhut. Afgelopen week verbleef ik samen met mijn broer een nachtje in deze zwerfhut op de Veluwe. Daarom deel ik vandaag onze ervaring met deze zwerfhut.

Zwerfhut op de Veluwe

De zwerfhut op hoogte in het kort

Op de Wije Werelt vind je deze gave zwerfhut. Bedoelt voor vier tot zes personen en volledig ingericht met badkamer, keuken en alle nodige servies. Super leuk voor een weekendje weg met vrienden of familie. Een perfecte uitvalsbasis om de Veluwe en de omgeving van Otterlo te ontdekken.

De zwerfhut in foto’s

De eetkamer + bank

De bedstee

De vier bedden op de vliering

De badkamer in natuurstijl

De keuken

Onze ervaring in de zwerfhut op de Veluwe

We komen aan en we rijden al meteen langs de zwerfhutten op hoogte en gillen het uit. ‘Zoooooo dat is echt gaaf’. Bij de receptie worden we erg vriendelijk ontvangen en krijgen we de sleutel van zwerfhut nummer 4, we rijden snel terug om ons huisje te bekijken. Het veldje waar de hutjes op staan is leeg, de andere hutten en tenten zijn niet bezet. We rennen naar boven en ik ben meteen enthousiast. Als je binnenkomt loop je meteen tegen een bedstee aan. Vervolgens bekijken we de rest van het huisje en voelen we ons meteen thuis.

De zwerfhut op de Veluwe is daarom een ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Na aankomst heb ik meteen het gevoel dat ik vakantie heb en dat we lekker gaan wandelen op de Veluwe. Dat doen we dan ook meteen en we staan binnen 3 minuten op de mooiste plekjes. Na onze middagwandeling komen we terug in onze zwerfhut en beginnen we met eten koken. De volledig ingerichte keuken maakt het erg makkelijk om allerlei maaltijden te bereiden. We gaan aan de gezellige tafel zitten en bespreken nog even de dag. Omdat het al tegen de avond loopt, besluit ik om de bedden alvast op te maken zodat we vanavond lekker neer kunnen ploffen.

Zwerfhut op de Veluwe

Ruimte

Tijdens het opmaken van de bedden komen we erachter dat het wel een beetje krap zou zijn met zes mensen. De vier bedden op de vliering zijn knus maar het vierde bed ligt wel erg krap in een hoekje, een kind tot 10 jaar kan er nog wel liggen maar een volwassen man of vrouw past daar niet. Persoonlijk zou ik dus afraden om met zes personen in deze zwerfhut te overnachten. Maar de rest van het hutje is geweldig en na het bedden opmaken spelen we een aantal spelletjes en mijn broer zet de kachel aan. Het is een pelletkachel, de “pellets” moet je in de bovenkant van de kachel gooien en het vuur wordt aangemaakt. Heerlijk, een warm vuurtje en spelletjes spelen.

Rise and shine

De volgende ochtend worden we wakker van de vogeltjes en de zon die opkomt. We hebben heerlijk geslapen in de boomhut, die af en toe een beetje heen en weer wiebelt. Na ons ontbijt, wassen we af en moeten we alweer gedag zeggen tegen deze gave accommodatie. De omgeving gaan we nog even verkennen maar de hut moeten we helaas achter ons laten. Het liefst zou ik in zo’n hut gaan wonen en genieten van een leven in de natuur. De zwerfhut op de Veluwe heeft mij weer even helemaal zen gemaakt.

Europarcs de Wije Werelt – zwerfhut op de Veluwe

Op Europarcs de Wije Werelt vind je naast deze gave zwerfhut nog veel meer leuke hutjes en bouwwerken. Van deze gave safaritenten tot aan een speciale Van Gogh zwerfhut. De hutjes zijn stuk voor stuk uniek en superleuk ingericht. We hebben stiekem bij veel hutjes naar binnen gekeken waar niemand verbleef. Verder kun je natuurlijk gewoon kamperen en een boslodge boeken. Op de camping zelf is genoeg te doen voor jong en oud. Echt een supergave camping om eens te verblijven!

Disclaimer: Ik verbleef in deze zwerfhut op hoogte op uitnodiging van de Wije Werelt. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij ook wel eens in deze gave zwerfhut op de Veluwe willen overnachten? Wat doe jij graag in de buurt van de Veluwe? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Veluwe?

~ Fietsen op de Hoge Veluwe

– Landal Miggelenberg

~ Overnachten in een gave pod

Bewaren op Pinterest?

36 gedachten over “Overnacht op hoogte in deze gave zwerfhut op de Veluwe”

  1. Wat snoete=poetig!! daar zou ik mijn tent nog wel een keertje voor thuislaten!
    Ik zie dit helemaal voor me: knus in zo’n hutje, heerlijk over de Veluwe zwerven…hmmm kom maar op!

  2. Oh, dat is echt volledig mijn ding!! Een gezellige zwerfhut midden in de natuur, ’s avonds spelletjes spelen bij de haart,… Ik droom er nu al over! Lijkt me echt fijn om er met je beste vrienden of gezin een weekje vantussen te gaan en je weer lekker op te laden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge