Een nachtje slapen in de Superior Pod van Buitenplaats Beekhuizen, dat deden wij afgelopen week. Eventjes helemaal tot rust komen en genieten van de mooie natuur in de omgeving van Velp. Samen met Lex ging ik op pad om de buitenplaats te gaan ontdekken en een nachtje in de Pod te gaan beleven.

Buitenplaats Beekhuizen
Buitenplaats Beekhuizen
Buitenplaats Beekhuizen

De POD

De Superior Pod is geschikt voor vier personen. Als je binnenkomt heb je aan de linkerkant een bed met een la daaronder met nog een bed daarin. Aan de achterzijde van de Pod heb je een gezellig tweepersoonsbed. Verder heb je een klein keukentje met een magnetron en een koelkast maar geen fornuis. Ook heb je een vier persoonstafel in de Pod. Je kunt hier gemakkelijk met vier mensen spelletjes aan spelen of eten.

De badkamer

Een groot voordeel van de Pod is dat er een complete badkamer in aanwezig is. Je hoeft niet naar buiten om te douchen, tanden te poetsen of te toiletteren. De badkamer is klein maar fijn en bevat alles wat je nodig hebt. De douche wordt heerlijk warm en heeft een goede sterke straal!

Onze ervaring

Een mooie maandagmiddag, we rijden richting Velp. De A20 en A12 zijn allebei heerlijk rustig dus de autorit gaat voorspoedig. Wanneer we van de snelweg afdraaien beginnen de mooie wegen. Haarspeldbochten en heuvels zorgen ervoor dat ik goed op de weg moet letten maar ik zie meteen dat de omgeving prachtig is. Als we aankomen bij Buitenplaats Beekhuizen zien we meteen dat het een gezellige plek is. We worden erg vriendelijk ontvangen bij de receptie maar krijgen ook slecht nieuws. Code rood, dat betekent dat we niet mogen barbecueën of vuur mogen maken. We hadden namelijk gelezen dat je mocht barbecueën dus hadden allemaal vlees en stokbrood meegenomen en een barbecue. De dame van de receptie kwam meteen in actie en heeft ons de mogelijkheid gegeven om in een lodge tent al het vlees te bakken zodat we niet voor niets het vlees hadden meegenomen.

Genoeg over de barbecue, wij verbleven in Pod 415, op het achterste veldje. Vanuit daar kan je meteen het bos in wandelen, wat we ook meerdere keren hebben gedaan. Het huisje lijkt van buiten klein en schattig maar er is binnen voldoende ruimte. Nadat we even alle spullen hebben gebracht in het huisje, hebben we meteen de omgeving verkent. Je loopt vanaf Buitenplaats Beekhuizen meteen de natuur in. Vanuit het park kun je verschillende mooie routes wandelen of fietsen. Wij kozen ervoor om te gaan wandelen.

’s Avonds hebben we heerlijk “gebarbecued” in de lodge tent naast onze Pod en hebben we genoten van de rust. Als je voor de Pod zit, hoor je alleen maar de natuur. De vogeltjes fluiten en de krekels tjirpen en meer hoor je niet, heerlijk. We zitten nog een tijdje voor de Pod maar wanneer het te koud wordt, gaan we naar binnen en spelen we nog een aantal spelletjes. We besluiten de volgende ochtend vroeg op pad te gaan om wild te gaan spotten op de Posbank.

Buitenplaats Beekhuizen

De volgende ochtend

Zeven uur ’s morgens gaat de wekker en gaan we na een vroeg ontbijt lekker op pad. We gaan naar de Posbank om wild te spotten. Als we aan komen lopen zien we meteen een ree met een jonkie. Super gaaf maar helaas zijn we net te laat met een foto. Vervolgens zien we nog vijf reeën en meerdere wilde zwijnen en ook IJslandse paarden. Kortom een goede vangst als het gaat om wild! Wanneer we terugkomen op Buitenplaats Beekhuizen begint het te regenen, we zijn net op tijd terug! Vervolgens gaan we lunchen bij Restaurant WOODZ en daarna rijden we langs weer richting het westen van het land.

Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen

Zoals ik al heb verteld heb je naast de Pod ook nog lodge tenten op de buitenplaats. Het is echt een buitenplaats waar je naartoe moet gaan voor de rust. Auto’s zijn niet toegestaan dus iedereen wandelt en fietst. Naast de Superior Pod heb je ook de Luxe Pod en de Bush Pod. De Luxe Pod is vergelijkbaar met de Superior Pod maar iets compacter en de Bush Pod is hetzelfde als de Luxe Pod maar dan met een buitendouche. Als je kijkt naar de mogelijkheden heb je ook een heerlijke hot tub waar je kunt relaxen. Helaas mocht door code rood ook de hot tub niet gebruikt worden.

De lodge tenten zijn prachtig ingericht en zijn beschikbaar voor vier of maximaal zeven personen. Een superleuke plek om een vakantie te vieren die echt in het kader van de natuur staat. Verder heb je op Buitenplaats Beekhuizen ook voldoende speeltuinen voor kinderen en kun je fietsen huren. Voor bij de receptie heb je ook nog Restaurant WOODZ, daarover hieronder meer.

Restaurant WOODZ

Op de buitenplaats heb je ook een restaurant, WOODZ. Je kunt hier terecht voor lunch, diner en borrel maar ook voor lekkere koffie met een gebakje. Zelf koos ik voor de tosti als lunch maar Lex koos voor de appeltaart. Allebei was het heerlijk en hebben we eventjes lekker in WOODZ gezeten. Het is voor fietsers echt een leuke plek om eventjes pauze te houden. Je ziet dan ook veel voorbijgangers genieten van een kopje koffie. De sfeer in het restaurant is gezellig en gemoedelijk, er is genoeg keuze op de kaart. Kijk hier voor de openingstijden van WOODZ.

Buitenplaats BeekhuizenBuitenplaats Beekhuizen

De omgeving van Buitenplaats Beekhuizen

De omgeving van Buitenplaats Beekhuizen leent zich perfect voor wandelaars of fietsers. Je kunt hier uren wandelen door de prachtige bossen op zoek naar rust en onderweg alleen maar wild tegen komen. Verder is op ongeveer een kilometer afstand de Posbank, een prachtige plek op de Veluwe die je niet mag missen. De heuvels doen je vermoeden dat je in het buitenland bent, maar je bent toch echt in Nederland. In dit gebied loop gigantisch veel wild rond en dat is dan ook een leuke activiteit om te doen tijdens een bezoek aan Beekhuizen: wild spotten. Verder kun je natuurlijk ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan Arnhem, wat op zo’n 5 kilometer fietsen van het park ligt.

Wandel dit toffe klompenpad vlakbij Arnhem – leuke tip van Anne!

Je moet hier vooral naartoe gaan als je op zoek bent naar rust en ruimte. Er zijn ontelbaar veel wandel- en fietspaden die door het gebied heen gaan en je langs de mooiste plekjes brengen. Kortom het is echt een omgeving voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Disclaimer: Ik verbleef in de Superior pod op uitnodiging van Buitenplaats Beekhuizen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij Buitenplaats Beekhuizen ook eens willen bezoeken? Wat is jouw favoriete plek op de Veluwe? Laat het ons weten in de reacties!

Meer leuke overnacht tips?

~ Een boomhut op hoogte

– Slapen in een vliegtuig

~ Buitenplaats Geesberge

Bewaren op Pinterest?

16 gedachten over “Buitenplaats Beekhuizen: op de Veluwe tussen de natuur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge