Op zoek naar een leuke plek onder de rook van Utrecht om eens lekker tot rust te komen, kwamen we al snel terecht bij Buitenplaats Geesberge. Deze heerlijke combinatie van een restaurant en B&B sprak ons heel erg aan. Geesberge ligt langs de Vecht en dat geeft het ultieme rustgevoel waar wij naar op zoek waren. Samen met mijn beste vriendin Daniëla gingen we op pad, om te vieren dat ze haar scriptie had ingeleverd!

Buitenplaats Geesberge
Buitenplaats Geesberge
Buitenplaats Geesberge

De kamer

De B&B van Geesberge heeft vier kamers voor twee personen en wij verbleven in kamer nummer 1. Toen we binnen kwamen, viel onze mond open. De kamer was namelijk gigantisch! In de kamer stonden twee grote eenpersoonsbedden naast elkaar met een leuk zithoekje. Ook was er een mooie grote stoel waar je lekker in kon rusten. De stijl van de kamer is echt typisch mijn stijl, modern maar wel levendig. En dan heb ik nog niet eens iets vertelt over het uitzicht. Vanuit de kamer heb je namelijk een prachtig uitzicht over de Vecht. De straat voor Buitenplaats Geesberge is een rustige straat waar voornamelijk fietsers langs komen, daar heb je ’s avonds geen last van. Verder is er ook een koffiehoek in de kamer met een koffiezetapparaat en een waterkoker voor thee.

De badkamer

Bij onze kamer zit een eigen badkamer, de badkamer is ook ruim en heeft een douche, toilet en een wasbak. Er staan verschillende lekkere shampootjes klaar voor ons en een hele stapel schone handdoeken geeft ons een gewoon van thuiskomen.

Buitenplaats Geesberge
Buitenplaats Geesberge
Buitenplaats Geesberge

Onze ervaring

Het was lekker weer dus we besloten met de trein naar Utrecht centraal te reizen en vervolgens de OV fiets naar Buitenplaats Geesberge te nemen. Een aantal keer fietsen we verkeerd, maar binnen één uur zijn we al bij Geesberge. We zijn allebei verbaasd dat we het zo snel hebben gefietst en ploffen lekker op het terras neer. De ober is super enthousiast en we voelen ons meteen thuis. Omdat het rond het middaguur is besluiten we ook meteen te gaan lunchen. Naast een B&B heeft Geesberge namelijk ook een heerlijk restaurant. Na onze lunch besluiten we om eventjes de kamer te gaan bekijken en een aantal spullen achter te laten. En natuurlijk moest het bed uitgetest worden! De vriendelijke medewerker van de Buitenplaats raad ons aan om een stukje over de Vecht te gaan varen met de sloep.

Buitenplaats Geesberge
Buitenplaats Geesberge

Bij Buitenplaats Geesberge hebben ze namelijk een sloep die je per uur kunt huren, wij zeggen hier natuurlijk geen nee tegen en gaan het water op. Omdat we allebei nog nooit in een sloep gevaren hebben, is het even wennen maar na een aantal minuten hebben we het al goed door. We varen richting Breukelen en komen langs de mooiste huizen en kastelen. Al snel zwaaien we naar alle andere mensen op het water en zijn we helemaal in ons element. We kregen bij vertrek ook nog een koelbox met water mee van de vriendelijke medewerker en na tien minuten op het water begrijpen we waarom. Het zonnetje schijnt recht op ons en met de ruim 25 graden is het daardoor erg warm.

Nadat we heerlijk met de sloep onderweg zijn geweest is het al tegen vijven. We gaan lekker op de kamer liggen en kleden ons vervolgens om om te gaan dineren. Het is natuurlijk geen vraag waar we gaan eten want de menu kaart van het restaurant zag er heerlijk uit, straks lees je meer over onze ervaring met het restaurant. Na het eten blijven we nog lekker zitten op het terras en genieten we van de laatste zonnestralen. Wat hebben we geluk met het weer, het is echt heerlijk! Om de dag af te sluiten kiezen we ervoor om nog eventjes een klein rondje te gaan fietsen en de Loosdrechtse plassen zijn het doel. De plassen zijn erg dichtbij en binnen een uur zijn we weer terug bij Buitenplaats Geesberge. We zijn uitgeteld en gaan lekker vroeg naar bed, slaap lekker!

De volgende ochtend begint met een heerlijk ontbijt en we bespreken plannen voor de dag. Het schijnt te gaan regenen en onweren, maar we willen graag een rondje rijden op de scooter. Bij Buitenplaats Geesberge kun je naast sloepen ook scooters huren en dat willen we natuurlijk graag proberen. Na het heerlijke ontbijt stappen we de scooter op en gaan op pad. Na een aantal minuten valt ons op dat er LOW energy staat, we kijken elkaar aan en enkele minuten later staan we stil. De elektrische scooter is leeg, oeps! Gelukkig komt één van de medewerksters van Geesberge ons meteen ophalen en staan we daardoor niet in de regen te wachten. Na het scooteravontuur besluiten we terug te gaan naar Utrecht, zodat we daar nog eventjes van de stad kunnen genieten. We winkelen wat en lunchen in het hartje van Utrecht. Zo komen twee heerlijke dagen ten einde.

Het restaurant

De eerste dag van ons verblijf, lunchen we bij het restaurant. We kiezen allebei voor de kroketten op brood en de service is goed. Alle medewerkers zijn enthousiast en vriendelijk en het eten is lekker. Het leukste van het restaurant? Het uitzicht! Je kijkt recht over de Vecht en zit heerlijk in het zonnetje te genieten van een lekkere lunch, het leven is heerlijk. De kaart is uitgebreid en je kunt veel kiezen. ’s Avonds eten we weer in het restaurant en tot 20:00 zaten we zelfs nog buiten in een korte broek. Ik kies voor de saté en Daniëla kiest voor kibbeling. Het is eigenlijk een kindermenu maar de medewerkster vertelt ons dat het geen probleem is. Ook ’s avonds is het eten heerlijk en de keuze ruim.

Buitenplaats Geesberge

De Buitenplaats ligt in de plaats Maarssen, zo’n 15-20 minuten rijden met de auto vanuit Utrecht. Je kunt ook vanuit Utrecht fietsen en dat duurt zo’n 45-60 minuten, wij deden dit met een OV-fiets en dat was goed te doen. De Buitenplaats heeft een B&B, waar wij verbleven, met vier kamers maar daarnaast ook een restaurant. Het restaurant heeft een heerlijk groot terras waar je kunt genieten van de rust langs de Vecht. Veel mensen die in de omgeving fietsen strijken hier even neer voor een lunch of koffie met een gebakje. Zoals je al hebt kunnen lezen kun je ook een sloep of scooter huren en zijn er nog meer leuke activiteiten op het terrein.

De omgeving van Buitenplaats Geesberge

In de omgeving is er genoeg te doen, maar het leukste is eigenlijk de Vecht. De Vecht is de kern van deze omgeving en daar moet je eigenlijk even op gaan. Je kunt een sloep huren maar kanoën is ook een goede optie. Verder is het een perfecte omgeving om lekker te fietsen en te genieten van de natuur. De Loosdrechtse plassen liggen vlakbij maar zijn met de boot niet goed te bereiken, daar kun je juist beter naartoe fietsen. Verder kun je tijdens een regenachtige dag naar Utrecht gaan en winkelen in Hoog Catharijne en met goed weer kun je ook perfect winkelen langs de grachten.

Disclaimer: Ik verbleef in de B&B op uitnodiging van Buitenplaats Geesberge. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij bij Buitenplaats Geesberge ook helemaal tot rust komen? Ben jij wel eens in Maarssen geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer leuke overnacht tips?

~ Een boomhut op hoogte

~ Slapen in een vliegtuig

Bewaren op Pinterest?

16 gedachten over “Buitenplaats Geesberge: tot rust komen langs de Vecht”

  1. Dat ziet er wel heel gezellig uit, vooral de inrichting, maar ook de rest. Oei, dat met die scooter is natuurlijk minder leuk, gelukkig wel goed opgelost.

  2. Ik ken de Vecht alleen van vakanties met mijn ouders van vroeger en vond het als kind altijd erg leuk om daar met een bootje wat rond te varen. Dat is nu echt wel al 30 jaar geleden, dus hoogste tijd voor een nieuwe kennismaking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge