Ik vind het heel erg leuk om te gaan kamperen, niet lang maar voor een aantal dagen vind ik het heerlijk. Je kunt een tent helemaal eigen maken en een soort paleisje maken van de tent. Daarbij vind ik de sfeer op een camping altijd supergezellig. Maar bij een camping horen wel een aantal ongeschreven regels, daarom deel ik vandaag de do’s en don’ts tijdens kamperen.

fietsvakantie

Don’t: vergeet geen kampeerspullen

Wanneer je niet vaak kampeert, is het makkelijk om snel iets te vergeten. Maar het is heel vervelend om zonder tent, slaapzak of andere kampeerspullen te zitten. Ik heb een kampeer paklijst op mijn website staan, die kun je gebruiken met het inpakken. Mis je nog iets? Dan kun je bij Campz, de online outdoorwinkel van Nederland, de laatste spullen nog aanschaffen. Een goede tip is om altijd een extra WC-rol mee te nemen!

Do: wees sociaal 

Een camping is eigenlijk een klein dorp, iedereen groet elkaar. Je zult hier snel aan wennen en het is gezellig om hier gewoon aan mee te doen. Ook kinderen zullen gewoon met elkaar spelen en binnen de korste keren zullen er vakantievrienden gemaakt worden. Dus heeft jouw buurman pech? Help de auto duwen of help de buren aan afwasmiddel of zout. Op een camping hoort het er echt bij, een belangrijke in het lijstje Do’s en don’ts tijdens kamperen is dus wees sociaal!

Do's en don'ts tijdens kamperen

Don’t: blijf niet binnen

Misschien een onnodige tip maar blijf vooral niet “binnen”. Je kunt een hele mooie tent hebben maar alsnog wil je niet graag binnen blijven. De natuur is namelijk het mooiste van een camping, de omgeving is prachtig. Je wilt daar natuurlijk wel iets van meekrijgen dus neem een fiets mee of ga wandelen. Op deze manier kun je het echte kamperen ontdekken, voornamelijk buiten zijn.

Do's en don'ts tijdens kamperen

Do: Controleer de kampeerspullen

Daarnaast kan het ook handig zijn om van te voren alle kampeerspullen te controleren. Bijvoorbeeld alvast een nachtje voor de vakantie de tent op zetten en controleren of alle stokken, haringen en scheerlijnen nog aanwezig zijn. Je wilt niet op de camping staan met te weinig stokken, haringen of scheerlijnen, dus het controleren van je kampeerspullen voor vertrek kan handig zijn.

Don’t: Laat eten en plastic slingeren

Dan gaan we naar het echte verblijf, tijdens het kamperen is het namelijk niet slim om eten en plastic te laten slingeren. Vaak zijn er rond een kampeerterrein veel dieren te vinden en die vinden het natuurlijk heerlijk om rondslingerend eten op te eten, maar dat is vaak slecht voor de dieren. Daarnaast kan het zijn dat ze daardoor ook plastic op eten, door verpakkingen en dergelijke. Je wilt de natuur niet beschadigen dus laat niets slingeren en laat geen troep achter!

Do's en don'ts tijdens kamperen

Do: volg de regels wat betreft vuur maken 

Vaak hebben campings en dergelijke een speciaal reglement voor het maken van vuur. Het is belangrijk om deze regels op te volgen. Je kunt je namelijk in een bosrijk gebied bevinden en dan is het niet aan te raden de regels links te laten liggen. De laatste jaren hoor je steeds meer over bosranden en dat wil je niet op je geweten hebben. Bij paalkamperen is dit vooral erg belangrijk, je vindt de vuur regels hier.

Welke do’s en don’ts tijdens kamperen kende jij al? Welke zou jij willen toevoegen? Laat het ons in de reacties weten!

Meer kampeertips?

~ Wat neem je mee op fietsvakantie?

– Luxe kamperen in Frankrijk

~ Wild kamperen in Ierland

10 gedachten over “Do’s en don’ts tijdens kamperen [reistips]”

  1. ik campeer al mijn hele leven : als kind met mijn ouders,later alleen, toen met kinderen en manlief ennu met manlief. Kamperen is het ultieme buiten zijn gevoel
    Je regels kloppen prima. Bye the way : leuke foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge