De laatste tijd schrijf ik steeds meer over fietsen omdat ik het een heerlijke manier van verplaatsen vind. In Nederland maar ook daarbuiten, ik blijf een Nederlander die gek is op fietsen. Daarom deel ik vandaag mijn ervaringen en tips voor een fietsvakantie. Dit kan in Nederland, maar ook in België, Frankrijk of ergens anders op de wereld.

elektrische fiets

Mijn ervaring op fietsvakantie

Een aantal jaar geleden gingen wij met mijn ouders en broer op fietsvakantie. Toen vond ik het maar een beetje suf klinken en had ik er niet veel van verwacht. We reden met de auto + fietsen achterop naar de Achterhoek en daar zijn we begonnen. Eerst hebben we een paar dagen op de eerste camping gestaan met onze vouwwagen en toen zijn we begonnen aan de route. Van te voren hadden we alle trekkershutten al geboekt en we hadden dus ook een duidelijke route uitgestippeld. Meestal fietsten we 1 dag en verbleven we 1 a 2 nachten op één plek en vervolgden we daarna onze weg weer. Helaas zijn door een gecrashte computer alle foto’s van deze fietsvakantie weg, dus moeten we het doen met een aantal sfeerbeelden van andere leuke fietsmomenten.

Uiteindelijk hebben we op de fietsdagen zo’n 50km per dag gefietst en dat vond ik een fijne afstand. Je kunt genoeg stoppen onderweg om mooie plekken te bezoeken en je blijft niet constant op dezelfde plek. Het is natuurlijk afhankelijk van de tijd die je hebt en het reisgezelschap, met kinderen is een kilometer of 30 vaak ook al goed. Ik heb een hele leuke vakantie gehad, met zijn allen op de fiets door de Achterhoek. Fietsvakanties worden steeds populairder en sommige Nederlanders gaan zelfs op de fiets de wereld rond, te gek!

Overnachtingsmogelijkheden tijdens een fietsvakantie

Je kunt natuurlijk zelf bepalen waar je slaapt tijdens een vakantie op de fiets. Vaak gaat het gepaard met kamperen, maar dat is niet per se nodig. Wij verbleven in trekkershutten wat een mooie tussenweg is tussen kamperen en een hotel of B&B. In een trekkershut heb je namelijk een bed en een kookgelegenheid, maar je moet wel zelf beddengoed en servies meenemen. Het is handig om in het hoogseizoen wel trekkershutten of kampeerplekken te reserveren want het kan af en toe wel druk zijn.

een elektrische fiets

Zorg voor een goede fiets

Als je op fietsvakantie gaat is het wel belangrijk om een goede fiets te hebben. Je wilt natuurlijk niet ergens langs de weg komen te staan met een kapotte fiets. Daarnaast is het ook belangrijk om van te voren nog even de banden op te pompen en natuurlijk altijd een pomp mee te nemen. Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt dus ook een bandenplak setje is een must op fietsvakantie. Op mijn vakantie had ik een gewone fiets, maar inmiddels fiets ik veelal op mijn elektrische fiets. Wat vind jij belangrijk bij het aanschaffen van een fiets?

fietsvakantie

Neem voldoende fietstassen mee of een wagentje

Zeker als je gaat kamperen heb je veel spullen nodig en dus ook genoeg ruimte om alle spullen op te bergen en mee te nemen op de fiets. Het is daarom belangrijk dat je beschikking hebt over genoeg fietstassen, zowel voor als achter. Wij hebben zelfs een gaaf wagentje voor achter de fiets meegenomen, wat erg handig was. Je kunt daar veel in opbergen het kost niet veel extra moeite om te fietsen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens op fietsvakantie geweest? Waar zou jij graag fietsend de omgeving verkennen? Laat het in de reacties weten!

Meer fietsen?

~Nationaal park de Hoge Veluwe

~ Fietsen in Delft en omgeving

~ Mijn elektrische fiets

6 gedachten over “Wat nieuws proberen? Ga op fietsvakantie”

  1. Superleuk! Ik ben niet zo sportief, maar fietsen vind ik wel echt fijn! Ik ben ooit eens met mijn vader een paar dagen op fietsvakantie geweest en vond dat fantastisch. Eerst naar het Dolfinarium en vanuit daar naar een camping langs het spoor op een zeer oncomfortabel matje slapen met een trein die elk kwartier voorbij denderde, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge