Al eerder vertelde ik dat ik een elektrische fiets heb, ik kreeg toen veel reacties over mijn leeftijd en de fiets. Maar een elektrische fiets is niet alleen voor oudere mensen en ik heb hem lang gebruikt om naar mijn werk te fietsen.

een elektrische fiets

Mijn keuze voor een elektrische fiets als vervoersmiddel

In mijn vorige artikel over elektrische fietsen ging het vooral over de recreatieve functie van een elektrische fiets. Maar ik heb mijn fiets aangeschaft voor mijn werk, toen ik nog studeerde. Ik ging namelijk zo’n 15 kilometer verderop werken, dit zou met de auto zo’n 20 minuten duren maar in de spits makkelijk 45 minuten. File rijden vind ik maar niks en daarom viel dat eigenlijk meteen af voor mij. Vervolgens ben ik gaan kijken naar de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te gaan, ik moest meer dan 3 keer overstappen en daarna alsnog 15 minuten lopen. Een collega kwam op het idee om een elektrische fiets of scooter te kopen en daarmee naar werk te komen.

Ik heb daar toen goed over nagedacht en ging voor de e-bike. Zelf ben ik gek op fietsen, maar als ik iedere dag 15 kilometer heen en terug moet fietsen kost dit mij al snel een uur per enkele reis. Met een elektrische fiets gaat het een stuk sneller omdat je gebruik kunt maken van de ondersteuning. Toen ik mijn elektrische fiets uiteindelijk daarvoor heb gekocht, was ik meteen blij.

Een elektrische fiets is niet alleen voor oude mensen maar kan ook een vervoersmiddel zijn voor jong volwassenen. Door het gebruik van mijn e-bike stond ik niet elke dag in de file met de auto en dat is een stuk duurzamer.

Mijn keuze voor een elektrische fiets voor recreatie

Daarnaast heb ik mijn fiets gekocht voor de recreatie. Ik ben gek op fietsen en mijn vriend ook. We fietsen graag in het weekend en op vrije dagen in de omgeving. Door mijn fiets kunnen we een stuk verder en langer fietsen. Het is superleuk om een mooie omgeving te ontdekken of om de fiets op vakantie mee te nemen. Als je een e-bike meeneemt op vakantie dan kun je altijd lekker op pad gaan. Tegenwoordig kun je vaak bij een restaurant of café ook jouw fiets opladen mocht het nodig zijn.

Tips voor het kopen van een e-bike

Bedenk allereerst goed waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Een fiets die je elke dag gebruikt om naar werk te gaan moet natuurlijk een grotere capaciteit hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je onderzoek doet naar een goed merk. Als je voor een Stella fiets gaat, dan weet je zeker dat je voor goede kwaliteit gaat. Je krijgt altijd 5 jaar garantie en je mag een gratis proefrit maken bij jou thuis. Het is natuurlijk ook slim om eerst zelf een budget te bepalen voordat je naar een fietsenzaak gaat of online gaat zoeken voor een e-bike.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij een elektrische fiets? Hoe ga jij naar jouw werk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer tips voor het aanschaffen van een elektrische fiets vindt je op de website van Stella

Meer reistips?

~ Een auto huren in het buitenland

~ Fietsen op de Hoge Veluwe

~Een dagje toeren in een Volkswagenbusje

8 gedachten over “Een duurzame keuze voor een elektrische fiets”

  1. Zelf heb ik 1x op een electrische fiets gefietst en ik vond het doodeng!!! Wat heel vreemd is, want ik doe aan toerfietsen en soms mountainbike en daar behaal je ook snelheden boven de 30km/uur. Daar heb ik alleen het idee dat ik meer controle heb over de fiets. Ik kan me wel voorstellen dat het voor heel veel mensen een uitkomst is.
    Bianca Schrijft onlangs geplaatst…De tijd van de hooikoorts begint weer.My Profile

  2. Goed om eens de overwegingen te lezen, al zou ik zo lang ik het kan zelf een gewone fiets kiezen. Ik werk 50 km ver van huis, dus ik ga met mijn fiets naar het station en daarna met trein en bus. Idealiter zou ik gewoon een stukje naar mijn huis fietsen.

  3. Wat een slimme oplossing! Dat zouden alle forenzen moeten gaan doen die minder dan 20 km hoeven af te leggen. Dat zou het file probleem flink verminderen!

  4. Ahh, mijn moeder heeft er ook eentje! En ik gebruik die ook af en toe als ik wat verder weg moet, maar als het net spitsuur is. Zo’n fiets gaat zo goed vooruit altijd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge